Bela košulja – klasika, elegantnost, bezvremenski odevni komad. Svaka žena, kao i svaki muškarac, u svom garderoberu trebalo bi da ima barem jednu belu košulju, a ona je pogodna za više različitih događaja i prilika. Iako je bela košulja prisutna već decenijama, ako ne i vekovima unazad, ona ne prestaje da bude dosadna, a mi ne prestajemo da pronalazimo nove načine da je stilizujemo. Bela košulja je savršen odevni komad za prolećne stajlinge jer će vam u njoj biti prijatno, ne pretoplo ali ne i prehladno – a izgledaće stajliš kako uz džins, tako i uz druge, elegantnije komade. U nastavku teksta vam predstavljamo šest novih načina na koje ovog aprila možete nositi klasičnu, belu košulju.

Raskopčana bela košulja

Već smo pisali o tome kako će ovog proleća u trendu biti raskopčani kardigani, odnosno kardigani koji su zakopčani sa nekoliko srednjih dugmića – a ovaj trend otkopčavanja preneće se i na belu košulju. U ovom slučaju idealno je nositi oversize belu košulju na kojoj će se način otkopčavanja istaći, a uklopite je uz retro svetli džins dubokog struka. Dobra bež torba i malo efektnog nakita – i spremni ste za popodnevni izlazak ili odlazak u kancelariju.

Bela košulja kao prolećna jaknica

Savršena stvar kod prolećnog vremena je što je dovoljno nositi samo laganu jaknu da bi vam bilo taman toplo koliko treba. Ukoliko su vam dosadile klasične jakne kakve ste do sada nosili, umesto jakne ovog puta možete obući raskopčanu belu košulju, a preporučujemo vam da uzmete onu od vašeg partnera, kako bi vam bila duža i komfornija. Belu košulju uklopite uz klasičnu belu majicu i duboki šorts ili džins, kao i ravne sandale ili mokasine. Mala neutralna torba može biti savršen dodatak ovom stajlingu.

Bela košulja ispod džempera

Klasični, ali ne i manje važan način nošenja bele košulje je ispod džempera, a ovog aprila preporučujemo vam da vaš stajling ovog tipa bude u nežnim i neutralnim, zemljanim tonovima. Košulja, camel džemper i trench mantil, uz elegantne i retro duboke pantalone na crtu idealni su izbor za odlazak na posao nakon kojeg ćete se prošetati gradom sa drugaricama. Uz to, nabacite crno-belu torbu i naočare za sunce, i spremni ste.

Comments