Postoje oni dani kada naša kosa jednostavno neće da sarađuje sa nama ili kada nemamo dovoljno vremena da joj se posvetimo – i tada se okrećemo dobro poznatoj punđi. Punđa je uvek stajliš, uvek praktična i može izgledati dobro u različitim prilikama, a mi vam u nastavku teksta predstavljamo osam različitih tipova punđi koje su lake za kreiranje, a izgledaju fantastično! I ne brinite, punđe sa naše liste namenjene su i onim devojkama sa kovrdžavom, i onim sa u potpunosti ravnom kosom. Ako je baš danas dan u kojem imate manjak volje i vremena, a želite da izgledate dobro za odlazak na posao ili u izlazak sa prijateljicama, pravi je trenutak da isprobate neku od punđi koje smo vam predložili!

OG messy bun

Neuredna punđa je najlakša i najbrža punđa koju možete napraviti – ali samo ako joj zaista pristupite spontano, bez preteranog pokušavanja da namerno bude neuredna. Svi smo nekada to pokušali – svesni ste da ne ide. Dakle, kod neuredne punđe važno je nekoliko stvari. Prvenstveno, vežite je bez gledanja u ogledalo, a zatim je “utegnite” kada se pogledate u ogledalo. Ne morate očešljati kosu i slobodno je možete dan pre vezivanja punđe nositi u pletenici kako bi se blago uvila, zatim nagnite glavu nadole, uhvatite kosu i uvežite je brzo, na vrhu glave. Nakon toga, pogledajte se u ogledalo i blago izvucite kosu iz punđe tako da dobijete volumena, a zatim pojedine pramenove koji su suviše neuredni možete fiksirati ukosnicama koje se neće videti.

Romantična punđa na vrhu glave 

Ideja sa ovom punđom je da ona sama bude neuredna i voluminozna, ali da vaša kosa bude uredno zalizana i tek onda vezana. Najbolje bi bilo da je vežete u rep, a zatim od repa kreirate uvijenu punđu koju ćete fiksirati ukosnicama i zatim lakom za kosu. Ovaj tip punđe odlično pristaje šatiranoj kosi.

Punđa od pletenica 

Ukoliko imate kovrdžavu kosu, ovo je savršena frizura za vas. Predlažemo vam da svoju kosu uvežete u kikice, koje ne moraju biti iste veličine. Slobodno se poigrajte sa tipovima pletenica i njihovom veličinom, zatim ih uvežite u punđu na vrhu glave, koja nije previše zategnuta, a dve pletenice ostavite da vam uokvire lice.

Niska uvijena punđa 

Niska punđa je uvek elegantna opcija koja je pogodna za romantični dejt ili svečani događaj. Svoju kosu možete da zaližete, sa razdeljkom po sredini ili strani, a zatim je vežite u nisku punđu ili rep, koji ćete kasnije vezati u punđu. Romantičan način da od repa napravite punđu je da rep uvijete u spiralu, koji ćete zatim fiksirati ukosnicama.

Comments