Avokado utiče na elastičnost kože

Avokado je poznat i kao “super hrana” jer u svom sastavu sadrži veliku količinu zdravih masti, koje su zapravo veoma značajne za naš organizam. Redovno konzumiranje avokada, kao i njegovo korišćenje u spoljašnjoj rutini nege, uticaće pozitivno na vašu kožu i njenu elastičnost, jer će ona biti adekvatno nahranjena materijama koje su joj potrebne. Takođe, avokado u sebi pored dobrih masti sadrži i bioten, deo kompleksa B vitamina, koji je značajan jer sprečava neželjeno isušivanje kože. Ovo svojstvo avokada pozitivno utiče i na zdravlje vaše kose i noktiju.

thought catalog 9aOswReDKPo unsplash scaled e1615289806884 Predstavljamo vam jedinstvene benefite avokada u skincare rutini

Avokado je generalno dobar za kožu

Ako nemate kožu sklonu problemima, ali ipak želite da pokušate da unapredite njeno opšte zdravlje i izgled, avokado takođe može biti rešenje za vas. Ulje avokada bogato je antioksidansima, vitaminima B, C i E, omega 9 kiselinama i zdravim mastima – koji pomažu pri stvaranju novog kolagena u koži, kao i pri upalnim procesima ukoliko do njih dođe i zapravo unapred sprečava njihovu pojavu. Dakle, ulje avokada može održavati vašu kožu blistavom i zdravom ukoliko ona nije problematična i ne traži brzo rešenje.

Kako da koristite avokado u skincare rutini?

Jednostavno! Možete kreirati jedinstvenu hidrirajuću masku od polovine avokada, koju ćete fino usitniti i od nje kreirati gustu masu, u koju ćete zatim dodati kašiku meda, kašiku vode i kašiku kokosovog ulja u čvrstom stanju (možete ga prethodno držati u frižideru kako bi očvrslo). Ovu smesu iskoristite odmah nakon što ste je napravili! Pre samog nanošenja maske, kožu možete pripremiti tako što ćete na licu držati tkaninu natopljenu toplom vodom, što će pomoći da se vaše pore otvore, a zatim na kožu nanesite masku od avokada i izbegavajte predeo oko očiju. Masku držite na licu oko 15 minuta, a zatim je pažljivo isperite i osušite lice peškirom. Nakon toga možete naneti hidrantnu kremu.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Jovana

Comments