Iako svi od samog starta osuđuju ponovno snimanje serije Charmed sa novom glumačkom postavom, ova serija je zapravo veoma cool.

Iako ne gledamo već dobro poznatu postavku sa Holy Marie CombsAlyssom Milano Rose McGowan u ulogama Piper, Phoebe Paige, sada imamo tri nove sestre veštice koje i dalje koriste svoje moći da se bore protiv sila zla.

Madeleine Mantock tumači ulogu Macy, Melonie Diaz u ulozi Mel Sarah Jeffery se nalazi u ulozi Maggie. Dobro poznate moći sa malim izmenama, u smislu moći pomeranja stvari umom, zaleđivanja vremena i mala izmena je na moći predviđivanja budućnosti, koje su preoblikovane na moć empatije iliti moć koju je u originalnoj postavci imala Phoebe, ali kasnije u toku šoua, sada je ta moć stavljena kao prva i primarna za lik Maggie.

Razlika između originala i reboota je ta što u originalu jedna sestra umire kako bi došla polusestra, dok u najnovijoj verziji se nalaze dve sestre Mel Maggie koje otkrivaju da imaju polusestru Macy onda kada dobiju moć.

I dalje se bore protiv sila zla uspešno, malo je možda nabacan tajmlajn na prvu loptu, ali se brzo situacije i rasčiste. Koriste se prilično dosta elementi originala, mada su likovi potpuno drugačiji i malo više se igra na loptu feminizma, prava LGBTQ populacije i borbe protiv svakog mogućeg stereotipa kroz svet magije.

Comments