Svi znamo koliko je lično vreme za opuštanjeself-care veoma važno. Pojedini vole da ga provode gledajući svoju omiljenu striming platformu, drugi vole da čitaju, ili da gledaju YouTube. S obzirom na to da nam stižu jesenji dani, vreme je da se vikendom ušuškate u svom domu i odmarate čitav dan uz dobre YouTube videe. Danas sam odlučio da vam preporučim pojedine od mojih omiljenih kanala koje volim svakodnevno da gledam, i kojima se rado vraćam kada nemam šta drugo da pogledam, a siguran sam da će se i vama dopasti. Ovo su samo pojedini od kanala, a siguran sam da će vam nakon konzumiranja ovog sadržaja sve češće izlaziti slični kanali u preporučenim videima.

Jack Edwards

Ako do sada niste čuli za Jacka, preporučujemo vam da pogledate njegov kanal ako volite knjige. Jack zapravo ima dva kanala, jedan koji se zove po njegovom imenu, i drugi – Jack in the books – na kom objavljuje malo opuštenije videe i vlogove svog života u Parizu. On je inače iz Velike Britanije i diplomirao je na odseku za književnost, na Univerzitetu u Daramu. Trenutno radi kao istraživački asistent u izdavačkoj kući, ali to ga ne sprečava da nam dane ulepša svojim veoma zanimljivim videima o knjigama, koji su puni Gen Z humora.

Njegovi najgledaniji videi su na temu “Šta je pročitala/o X poznata ličnost”, u kojima pravi liste knjiga koje poznate ličnosti dele na svojim društvenim mrežama, ili koje čitaju određeni fiktivni likovi iz serija i filmova. On sve te knjige zatim pročita, i deli sa svojim gledaocima iskustvo i mišljenje.

Lana Blakely

Lana Blakely je jutjuberka koju sam nedavno otkrio, a pravi je užitak kada želite da se opustite i pobegnete od glasne svakodnevice. Lana pravi videe koji se tiču njenog opuštenog stila života i često voli da deli savete o iskustvima kroz koje je prolazila. Pre nego što je počela da se bavi YouTubeom, Lana je živela život korporativnog radnika, ali ju je umor i pritisak od svega toga naveo da se malo povuče i odmori.

Njen smireni glas će vas sasvim sigurno opustiti ako ste pod prevelikim stresom ili se osećate iznervirano i potreban vam je odmor. Lana je od skoro započela i svoj podkast, pod nazivom “The Lana Blakely Podcast” koji možete slušati na Apple podcasts i Spotify platformama.

Veiled

Jedan od mojih omiljenih modnih vlogera i instagramera je Veiled (kome je pravo ime Seung Ju Han). Ovaj mladić je iz Južne Koreje, a na popularnosti je dobio tako što je prvobitno pravio ASMR videe, nakon čega je otvorio YT kanal gde je počeo da objavljuje videe u vezi sa modom i njegovim svakodnevnim životom, uporedo sa svojim Instagram profilom. On često posećuje nedelje mode i različite događaje iz čitavog sveta mode, tako da možete dobiti iskustvo iz prve ruke, ako nemate prilike da budete deo ovih događaja.

Damon Dominique

Damon je svoju online karijeru započeo kao deo dua Damon and Jo, gde je pravio videe sa svojom najboljom drugaricom o njihovim putovanjima širom sveta. Nakon završetka njihove dugogodišnje saradnje, Damon je otvorio sopstveni kanal gde je svoje vlogove podigao na mnogo veći nivo, te je počeo da pravi videe u vidu dokumentaraca. Pored svojih putovanja, on često pravi videe i o svom životu u Parizu i koje su sve to razlike između Parižana i Amerikanaca, budući da je on iz SAD. Ako volite putovanja, sigurni smo da će vam se njegov kanal dopasti, jer njegova estetika i pristup snimanju me nikada ne ostave ravnodušnim.

Haruday

Iza kanala Haruday stoji devojka poreklom iz Južne Koreje, koja svoj život provodi u Njujorku, zajedno sa svojim francuskim dečkom. Njeni videi i celokupna estetika predstavljaju pravi užitak za oči i um, pogotovo ako vam je potrebno malo odmora. Njeni videi su često urađeni u point of view formatu, te deluje kao da ste vi ti koji hodate i gledate sve što ona vidi. Ona inače volontira kao neko ko se brine o mačkama, pa u svojim videima često daje vesti o onima o kojima se trenutno brine.

Sueddu

Najbolje sam ostavio za kraj. Sueddu je jedna od mojih omiljenih vlogerki, koja takođe živi u Južnoj Koreji. Njena filmska estetika, pažljivo odabrani tonovi i neverovatan talenat za snimanje i uređenje enterijera neće vas ostaviti ravnodušnim. Ona je i autorka veoma interesantne knjige, koja nažalost nije još uvek prevedena na engleski jezik. U videima prikazuje svoj mirni svakodnevni život, provodeći vreme sa svojim psom, prijateljima i odmarajući se u svom domu. Najtoplije preporučujem njene videe, jer sam siguran da će vas na prvi pogled očarati.

Ako vam se ovo dopalo, pročitajte i: Ovo su YouTuberi koje bi trebalo da zapratite, i koji nisu ono što biste očekivali – prvi deo

Naslovna fotografija: instagram.com/sueddu

Nenad Grubanoski

Comments