Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Priča o Odri

Priča o Odri

audrey hepburn sexy photoshoot 5137 792x1024 Priča o OdriNjujork 1951.

Svaki pločnik širokog bulevara na Menhetnu miriše na maštu. U haljini sa korsetom, dužine nešto ispod kolena, pokrivenim ramenima i najnovijim izdanjem Koletine knjige šetam ulicama grada koji nikad ne spava.

Gusta kosa privlačno uvijena, upletena pa vezana u punđu na potiljku, bezuspešno je izgledala pristojno. Rasplela sam je i u treptaju leptirovih krila pala je do struka.

U ulici je bilo mnogo veličanstvenih zgrada. One manje, nepodnošljivo skučene, jedva su bile primetne pored onih koje su cepale oblake. Svaki atom oko mene začinjen je potragom za snovima, malim i velikim, neshvatljivim i ciničnim. Ponekad sebi dozvolim da budem klovn u sopstvenoj koži, da maštam i sanjam kao da sudbina ovog grada pripada meni, potpuno meni. Mimika sreće na nekoliko metara od mene. Novčanice u vazduhu i gužva ispred marketa za ljubitelje umetnosti.

Pozorište na Brodveju i crno beli plakat predstave „Džidži“ privukli su veliki broj ljudi. Priča se ovih dana – nova zvezda je rođena, i nastupa u novoj predstavi Anite Lus. Plativši simboličnu cenu karte u foajeu pozorišta čitala sam Koletine reči samo nekoliko trenutaka pred početak predstave. Težak parfem u vazduhu i poneki preglasan smeh. Odri je zakoračila u prostoriju okupana znatiželjnim pogledima. Negde između okretanja sledećeg lista knjige i gutljaja kuvanog vina nastao je muk. Držala se profesionalno, iskusno, ali je u njoj bilo i nečeg nesigurnog, neke krhkosti koja okom običnog posmatrača nije mogla biti vidljiva.

Dame su je pratile pogledom dok su im lepeze lepršale ispred napuderisanih lica u zagušljivom večernjem vazduhu. Mladi pijanista, pomalo stidljiv, pogled je sakrivao među notama na hartiji ispred sebe. Kada bi ukrali poneki njen pogled mlađi muškarci bi pocrveneli, a oni stariji se osmehivali. Koliko se samo može saznati posmatranjem. Uz blagi naklon, pre gutljaja pića crvene boje, napustila je foaje, ali je na šarmantan način ušetala u srca i misli svih posetilaca.

21lpczs 748x1024 Priča o Odri

Ogrnuta svetlošću reflektora na sceni i osmehom koji razoružava budila je u ljudima ono što ni daljine ne bi mogle da ugase. U njenom duhu i njenoj savršenosti je bilo nečega što se graničilo sa čarolijom. Da je nisam poznavala nikada ne bih verovala u smisao ovih reči.

Uz samo njoj svojstven baletski pokret i dve francuske reči pozdravlja me u šminkernici nakon predstave. U maloj crnoj haljini do kolena i baletankama u ruci, pevušila je nešto kao: “Quand il me prend dans ses bras, il me parle tout bas, je vois la vie en rose… ’”

Kutiju za puder i nekoliko kapi parfema u kristalnoj bočici sklonila je sa toaletnog stola. Mali kovčeg, do vrha popunjen biserima i dragim kamenjem je postao tema našeg razgovora. Odri je sa neobičnim sjajem u očima pričala o svojim planovima i želji da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Njena humanost se možda graničila sa ludošću. Možda nije bila u poziciji da na početku svoje karijere pravi oštre i isljučive pokrete, ali njena dobrota nije mogla da se stavi u okove.

Nekoliko trenutaka kasnije iz džepa je izvadila ključeve. Tupi zvuk u maloj bravi nas je razdvajao od iskrenih osmeha, koje je ona smatrala za najvažnija blaga u čoveku. Iz drvene fioke je izvukla nekoliko pisama čija je svaka koverta bila pocepana na drugačiji način.

Te noći u Njujorku čitale smo reči njenih obožavalaca, ali i neka ljubavna pisma. Posmatrala sam je nasmejanu i srećnu. Sve što je oduvek želela je postalo stvarnost. Snovi o baletu su bili samo početak, a kada vas umetnost zavoli, kao što je nju, od vas će sasvim je izvesno napraviti najbolje.

Napustile smo Brodvej ruku pod ruku uz sitne korake i velike snove. Iznad mračnih njujorških krovova mali komad neba iznad nas je blistao zlatnim odsjajem.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan najnovijim beauty trendovima i neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice