Sex shop je ono mesto kroz čiji smo izlog virili kao deca. On spada u vintidž kategoriju skoro koliko i video klub, ali to je ono što mu u stvari daje posebnu čar. U modernijem vremenu, pokušali su da povećaju prodaju tako što će smanjiti stid, pa su prodaju preneli na internet. Robu dostavljaju u neobeleženim crnim kutijama, na fakturama ne pišu imena i zamagljuju broj kartice.

Ipak, nije sve tako crno kao kutija u kojima se šalju vibratori. Neki biznisi su ipak opstali, a i dalje možemo da naiđemo na nekoliko sex shopova u gradu u kojem ćemo moći da popričamo sa nekim ko se zapravo razume u spravice koje život znače i da nam da konstruktivni savet. Popričali smo sa Žoržom, prodavcem u jednom manjem sex shopu i pitali smo ga sve što nas je zanimalo.

Prvo pitanje je naravno moralo biti šta je to što se najčešće kupuje. Ono što smo pretpostavili je i bio tačan odgovor. “Najprodavaniji proizvodi su svakako vibratori. Po njih dolaze žene, ali isto tako i muškarci, nekada odvojeno, a nekada u paru. Ukusi su različiti, te neko traži što deblji, neko realan, a neko što kraći model”objasnio nam je Žorž. Ostali smo u rebusu zašto bi neko tražio što kraći, ali smo ipak sabrali svoje misli i pitali koji to on preporučuje. “Uvek preporučujem nešto što znam da je kvalitetno, gde je dobar materijal i za šta sam siguran da će kupcu doneti užitak” ,naglasio je.

Moderno vreme donosi i moderne promene, a mi smo stekli utisak da je jedna od njih to da su žene mnogo seksualno slobodnije od muškaraca. Vrata koja je Samantha širom otvorila postala su mala za sve žene koje žele da prođu kroz njih, a kliše iz američkih filmova da smo mi nezainteresovanije za seks od muškaraca je postao upravo to – kliše. Ipak, na naše iznenađenje, Žorž kaže da su, kada su posete sex shopu u pitanju, muškarci ipak redovniji. “Podjednako dolaze i muškarci i žene, ali bih ipak morao da dam malu prednost muškarcima. Gotovo svakodnevno dolaze muškarci koji dobiju naređenja od svojih partnerki da kupe određene igračke.”

Prodavcima u sex shopu sigurno često postavljaju zanimljiva pitanja. Kada smo ga pitali koje je najneobičnije pitanje koje je on ikada dobio, Žorž je kroz smeh rekao: “Najzanimljivije pitanje za mene bilo je kako sam se kvalifikovao da radim u sex shopu”.

Dok čekamo da se u ekonomskoj školi otvori smer za prodavca u sex shopu, zapitali smo se da li je neko nekad poželeo da isproba neki proizvod nasred prodavnice. Znate, kao onda kad su redovi za kabine predugački, pa navučemo majicu koju želimo da kupimo pred svima u radnji, jer ionako ih nećemo zvati na slavu? “Bičevi se redovno isprobavaju na licu mesta, dok za ostale stvari ne postoji ta mogućnost, pa čak i da to neko zaista želi”, govori nam Žorž.

Comments