Modnu kuću Versace zaista nikada nisam povezivala sa minimalizmom. I ako ste mislili da ću sada da kažem “ali ova kolekcija mi je pokazala drugačije”, prevarili ste se, nije. Ova kolekcija je apsolutno SVE na jednom mestu, print, boja, aksesoari, maske, treše i mokasine. Daj mi sve, jer ko još veruje u less is more? Donatella Versace nam jasno stavlja do znanja da je princip “više je više” odlika i nove kolekcije, i sada se pitam, da li bih nosila neki od ovih look-ova ili mi je to ipak.. previše?

Stvar koja me je kod ove kolekcije najviše privukla je činjenica da Versace ne odustaje od svoje kreativne vizije “bogatog” izgleda. Čak ni u ovoj godini kada je većina dizajnera iskoristila priliku da se okrene održivijoj strani mode, ili su pak pobegli u idealizovane i bajkovite svetove, Versace samopouzdano svoj čuveni logo printa u pastelnim bojama na pantalonama, koristi zmijsku kožu, i na ceo look dodaje klasik mokasine sa, ni manje ni više, nego zlatnim lancem. Ipak, iako to na prvi pogled nije vidljivo, određeni komadi ove kolekcije jesu urađeni od recikliranih materijala iz prethodnih kolekcija, pa tako i Versace uskače na modni voz održivosti, ali istovremeno ne posustaje u glamuroznom izgledu dizajna.

Ovo nije kolekcija svakodnevnih odevnih komada, i podseća me izgledom na poznatu Versace eru 80-ih i 90-ih godina. Gianni Versace je bio modna rock zvezda, i oko sebe je namenski okupljao celebrity lica, a od svojih manekenki stvorio je najpoželjnije top modele. Njegov dizajn nije mogao da nosi bilo ko i bilo gde. Nosili su ga isključivo reperi na jahtama u Monaku, i poznata lica na Kanskom festivalu. Nositi Versace značilo je biti bitan.

Comments