Postoje različite metode za uklanjanje neželjenih dlačica. Pojedine od njih su stvar aktuelnog kozmetičkog trenda, ali postoje i one koje se nazivaju klasičnim. To je, pre svega, depilacija voskom. Zbog svoje efikasnosti ova tehnika je brzo pokupila sve simpatije kod ljubitelja glatke kože. Danas je ovo zaista najuspešnija metoda uklanjanja dlačica i najčešće se koristi u kozmetičkim salonima.

Priprema kože za depilaciju voskom je jednostavnija nego što mislite i vreme je da konačno naučite nekoliko trikova koji će ovaj proces učiniti zabavnim i lakim! Ako do sada niste isprobali depilaciju voskom, krajnje je vreme. Žene se često odlučuju za onaj najjednostavniji način eliminisanja neželjenih dlaka na telu, a to je brijač. Naravno, brijanje podrazumeva svakodnevnu upotrebu, a to u jednom trenutku prestane da bude zabavno.

Da li ste primetili da vaša koža nakon brijanja nema sjaj i mekoću, već je gruba i iritirana? Idealan je trenutak da nekoliko nedelja nosite pantalone ili tamnije čarape i pustite da dlake malo više izrastu, a potom po prvi put vaše telo častite depilacijom koja će od tog trenutka postati jedino što primenjujete.

Priprema kože za depilaciju voskom nije komplikovana koliko se čini, svaki početak je težak i poželećete da odustanete, ali kada budete videli rezultate nakon prvog postupka, bićete oduševljeni!

Priprema kože

Postoji nekoliko različitih pristupa o tome kako da pripremite kožu za depilaciju, a ovi saveti se lako pamte i još lakše primenjuju!

Pročitajte i ovo: Manekenske jagodice su novi TikTok trend

Izbegavajte određena pića

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli da priušti sebi trenutak uživanja u jutarnjoj kafi, ali ako je baš danas vaš termin za depilaciju, morate da preskočite kafu. Izbegavajte stimulanse kao što su kafa ili alkohol u danu depilacije, jer to povećava osetljivost vaše kože i postoji šansa da će sam postupak depilacije biti bolan. Izaberite da tog dana pijete vodu i hidrirate svoj organizam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegis (@vegis.ro)

Piling celog tela

Poželjno je da piling radite redovno, naročito tokom zime kada su veće šanse da vam koža bude suva, crvena i dehidrirana. Ali ovaj postupak je poželjno da uradite i dva dana pre depilacije. Pilingom skidate mrtve ćelije i obnavljate kožu. Podrazumeva se da uvek koristite nežne pilinge koji se po vašoj koži nežno kotrljaju i dubinski je hrane.

Izbegavajte usku odeću

Možda niste razmišljali o tome šta ćete da obučete na termin, ali je najbolje da za tu priliku izaberete što širu odeću. Majica, trenerke ili duks – nešto u čemu se osećate prijatno i što vam nije uz kožu. Nakon depilacije, koža mora da diše i zbog toga je šira odeća najbolji izbor.

Dužina dlake je važna

Depilacija je uspešnija ako se duži period preskakali brijanje. Najbolje je da nekoliko nedelja ne uklanjate dlake i pustite ih da rastu svojim tokom, tako ćete dobiti najbolji efekat.

Preporuka je da nakon tretmana tretiranu regiju mažete hidratantnom kremom ili gelom koji će umiriti vašu kožu. Na taj način ćete ublažiti regiju crvenila i pružiti koži neophodnu negu. Klasična depilacija ima brojne prednosti u odnosu na druge metode uklanjanja neželjenih dlačica. Jedna od njih je to što se dlake čupaju iz korena, pa efekat depilacije traje od četiri do čak šest nedelja. Redovnom primenom ovog tipa depilacija dlačice postaju tanje, rastu sporije i smanjuje se opasnost od urastanja.

Naslovna fotografija: instagram.com/comely.way

Dragana Stojanović

Comments