Korejski beauty i skincare trendovi polako ali sigurno preplavljuju sve društvene mreže i vreme je da se i mi oprobamo u njima. Kad mogu svi Tik-Tokeri i sve beauty blogerke na Instagramu – zašto ne bismo i mi? Poznato je da Koreja ima ponekad ekstremne beauty standarde, sa K-pop grupama devojaka savršenog izgleda, ali njihovi skincare režimi zaista “rade”. Ukoliko ste ikada poželeli da imate kožu “porcelanskog” izgleda, evo kako u 10 koraka i da je postignete.

Ključ korejske nege kože zasniva se na tome da kožu nije potrebno samo negovati spolja, već je važno i kako je negujemo iznutra. Takođe, nije u pitanju samo korišćenje skupih proizvoda, već je fokus na holističkom pristupu u revnosnoj nezi kože – koju oni konstantno štite od sunca i poboljšavaju je kako proizvodima tako i na prirodan način time što piju antioksidans čajeve za bolji izgled kože. Ipak, sa vremenom se u Koreji izdvojila jedna konkretna skincare rutina koje se većina ljudi pridržava – a ona se sastoji iz 10 koraka, duplog čišćenja lica i više proizvoda, i znam, znam – sve to možda zvuči prekomplikovano, preskupo i previše – ali zapravo i začuđujuće, nije. Takođe, ovu skincare rutinu ne morate koristiti svakodnevno, već nekoliko puta nedeljno ili mesečno, sve u zavisnosti od potreba svoje kože. Jednostavno, najvažnije je da razumete šta vam koža traži, i u odnosu na to obezbedite joj odgovarajuću učestalost nege.

Evo kojih 10 proizvoda u 10 koraka koriste Korejanci u svojoj rutini:

1. Tečnost za skidanje šminke, koje je ujedno i ulje za čišćenje lica

2. Tečnost za skidanje šminke na bazi vode

3. Eksfoliator

4. Toner

5. Esencijalno ulje

6. Serum ampule

7. Maska za lice

8. Krema za područje oko očiju

9. Hidrantna krema

10. Krema za sunčanje

Redosledom kojim su nabrojani, proizvode nanosite na lice, a kompletan režim ovih deset koraka traje samo oko desetak minuta, iako biste možda pomislili da traje duže! Takođe, u zavisnosti od vašeg tipa kože, povremenim danima neke od koraka možete preskočiti, kao što je na primer maska za lice koju možete koristiti i jednom nedeljno, ali nikada ne preskačite kremu za sunčanje, jer sunce zapravo veoma šteti vašoj koži i čini da ona ubrzano stari. Kožu svakako temeljno čistite svakog dana, a esencijalna ulja i serume raspodelite na dane, u zavisnosti od toga da li ste u periodu kada vam se koža intenzivnije masti ili suši.

Nakon nekoliko dana rezultati će početi da se pojavljuju, a kada već prođe između tri i četiri nedelje, efekti će neminovno biti tu. Vaša koža možda neće izgledati 10 godina mlađe, ali biće osveženija, ujednačenija, jedrija i overall zdravija, što će se naravno po njoj i videti. Ovaj tretman definitivno je vredan isprobavanja, naročito ako imate osetljivu kožu, a nemate puno vremena da joj se posvetite. Dakle, uključite štopericu na 10 minuta, jer sigurno možete da izdvojite toliko, i častite kožu ovom jednostavnom i efektnom rutinom u 10 koraka!

Naslovna fotografija: instagram.com/yunyovng

Jovana

Comments