Vaša odeća nije jedino što zaslužuje prolećno osvežavanje. Kako je počelo novo godišnje doba, svaki ugao našeg doma poziva na promenu koja odražava svežinu nove sezone. Predstavljamo različite načine na koje možete uneti dašak proleća u svoj životni prostor, počevši od kupatila, preko kuhinje, do spavaće sobe. Dodavanje boja, svežih mirisa, lakih tkanina i svežeg cveća uvek je na našoj prolećnoj listi preporuka. Ako ste i vi spremni da osvežite svoj dom za novu sezonu, dodavanje još jednog ukrasnog jastuka u dnevnu sobu i prolećnog cveća na trpezarijskom stolu je samo početak. 

Prolećna dekoracija koja će osvežiti vaš dom

“Okrepite” kupatilo

Kupatilo možda nije prva stvar na koju pomislite kada je u pitanju prolećno spremanje, ali nekoliko promena u ovoj prostoriji može napraviti razliku. Unesite prolećnu energiju novom zavesom za tuš, podnom prostirkom ili peškirima u veselim bojama ili šarama. Ove jednostavne promene će vas dodatno motivisati da uradite svoju večernju rutinu nege kože, samo kako biste uživali u prolećnom kupatilu.

Izložite sveže voće

Iskažite svoj stil kao Dakota Johnson i pretvorite voće u dekoraciju stavljajući ga u lepu činiju. Ovo nije samo praktičan način čuvanja voća, već i lagan i pristupačan način da dodate boju svojoj kuhinji. Izložite činiju na kuhinjskom pultu ili trpezarijskom stolu kao jednostavan centralni ukras koji se može sastaviti za nekoliko sekundi.

Zamenite umetnička dela

Jedan od najlakših načina da osvežite dekor je zamena umetničkih dela – bilo da je reč o galerijskom zidu, kuhinjskom pultu, iznad kamina ili na bočnom stočiću. Ako trenutno imate tamne, melanholične pejzaže na stolu u hodniku, zamenite ih printovima koji uključuju pastelne boje. Jednostavne promene poput ove mogu vaš dom prevesti iz tamnijih zimskih boja u svetle i sveže prolećne nijanse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simone Polk (@simonepolk)

Promenite mirise sveća

Bilo da tokom dnevnih Zoom poziva držite upaljenu sveću ili uvek palite omiljeni miris u toku večernjeg opuštanja, zašto ne biste promenili miris sveća u čast nove sezone? Aromu mošusa i kedra možete da zamenite za osvežavajuće, biljne i cvetne varijante. 

Odaberite prolećne posteljine

Vaša zimska posteljina vas je grejala tokom hladnijih meseci, ali sada, kad je proleće tu, vreme je da ih sklonite! Jedan od najboljih načina da osvežite svoj dom svake sezone su sveže posteljine u spavaćoj sobi. Promena seta posteljine pomaže da svoju sobu uvek održavate interesantnom. Ako volite neutralne šeme boja ili imate zidove koji su okrečeni u blagim nijansama, suptilan dodir boje koja viri iz vaše posteljine može uneti svežu atmosferu u vašu sobu bez prevelikog kontrasta. Birajte čaršave u nijansama poput svetloroze, plave, žute i zelene.

Uključite cvetni dekor

Florals? For spring? Groundbreaking! (morali smo). Ali ozbiljno, postoji razlog zašto su vaze pune svežeg cveća must-have. Dodavanje svežeg, šarenog cveća poput tulipana ili hortenzija u glavne prostorije doma čini da miriše i izgleda kao proleće. Možete se zabaviti i biti kreativni sa različitim bojama i vrstama cveća koje se nude u vašoj lokalnoj prodavnici ili supermarketu. Nema potrebe za preterivanjem ili trošenjem veće količine novca tokom ovog procesa ulepšavanja. 

Osvežite kolekciju vaza

Dok razmišljate o cveću, možda će vam biti zanimljivo da iskoristite ovu priliku da akcenat usmerite na svoju kolekciju vaza. Uvek je dobra ideja da cveće postavite u neobičnim oblicima vaza i sa interesantnim kombinacijama boja; čak su dovoljno interesantni da sami stoje u danima kada sveže cveće nije opcija.

Pročitajte i ovo: Unesite sklad i harmoniju u svoju spavaću sobu (osnovna pravila za uređenje)

Naslovna fotografija: instagram.com/interioroverdose

Nikola Gudelj

Comments