Kada razmišljate o tome da promenite svoj izgled za sezonu toplog vremena, pre svega razmislite o tome koje prolećne boje mogu da utiču na vas. Iako su rascvetalo cveće, duži dani i sunčano nebo dovoljni da inspirišu živahniju garderobu, ova sezona sa sobom donosi gomilu trendova boja za proleće 2023. koji će vam zaista privući pažnju.

Pojedine boje sezone su usredsređene na svetle, smele tonove poput keli-zelene, klasičnog kobalta i vatrene crvene. A drugi govore o prigušenoj paleti: zamislite puter-žutu, puder-plavu i električne lila boje. Ali uprkos tome gde se nalazi na krugu boja, sve ove nijanse signaliziraju veseo, razigran pristup modi u proleće.

S vremenom koje polako počinje da se razvedrava, toplim danima u toku inače hladne sezone, i uskršnjim praznicima na horizontu, crpite inspiraciju iz izbora boja prolećnih pisti. Dizajneri kao što su Valentino menjali su Barbie ružičastu za legendarne svetlocrvene nijanse modne kuće; Victoria Beckham je pristupila puder-plavoj nijansi, a dizajneri poput Jasona Wua i Caroline Herrere odlučili su se za meku puter-žutu koja može delovati kao neutralna ili pop boja, u zavisnosti od toga kako je stilizujete.

Prolećne boje za 2023. godinu

Dakle,budući da je zima pri kraju, vreme je da se osvrnemo na prolećne piste za inspiraciju za svakodnevnu garderobu. U nastavku zaronite u ukusne tonove ove sezone: vatrenocrvenu, puter-žutu, keli-zelenu, klasičnu kobaltnoplavu, puder-plavu i električno-lila boju.

Vatrenocrvena

Barbie pink se zvanično povlači kako bi ustupila mesto svojoj starijoj sestri dubljih tonova, stavljajući moćni ton crvene u prvi plan. Videli smo da je Alexander McQueen dizajnirao jake kombinezone upravo u ovoj smeloj nijansi, dok se brend Akris odlučio za jedinstvene haljine u istoj. Sve u svemu, crvena je modernija nego ikada, i nastavljamo da je preporučujemo.

Puter-žuta

Puter-žuta daje malo dublji ton svim neutralnim nijansama, a mogla se videti na pistama brendova Carolina Herrera, Jason Wu i drugih. Siluete koje su kreirali i predstavili su smele, ali i damske. Ipak, svi oni nude isti ton koji bez napora deluje i kao neutralan i kao akcenat svetle boje, u zavisnosti od toga kako ga stilizujete.

Pročitajte i ovo: Prolećni modni trendovi sa modnih pisti koje ćete odmah poželeti da isprobate

Zelene nijanse

Zelena je lukava boja za stilizovanje, pa su joj različiti dizajneri pristupili na svoj način. Dok su se pojedini opredelili za varijantu keli-zelene boje, drugi su se odlučili za suptilni ton mente, dok je Victoria Beckham dodala malo “citrusniju” nijansu svojoj mešavini.

Klasična kobaltnoplava

Dizajneri se vraćaju na osnovu sa svojim nizom kobalta za proleće, stvarajući izgled u jednoj od tri osnovne boje. Iako svetle i smele, plave nijanse su bezbedne za one koji su skloniji “sunčanijim” nijansama u svojoj garderobi.

Puder-plava

Ne možemo da pomislimo na pastelne prolećne boje, a da se ne setimo puder-plave. Prolećne piste su bile prepune ovog tona, koji deluje i kao neutralna i kao boja koja se ističe. Pojedini dizajneri su joj dali zasićeniji ton (Deveaux), stilizujući izgled u istoj boji od glave do pete, dok je Victoria Beckham ponudila sasvim dovoljnu količinu pigmenta za šareniju alternativu prolećnoj beloj boji. Bez obzira na vaš lični stil, puder-plava mora biti deo vašeg garderobera ove sezone!

Električna lila

Dizajneri kao što su Cecilie Bahnsen i Christian Wijnants su uzeli polarizujuću boju i učinili je pristupačnom. Pastelna boja je bez sumnje mekša od dubljih, bogatijih tonova ljubičaste. Ipak, postoji električna energija u jorgovan nijansi proleća, sa živošću i dubokom zasićenošću koja i dalje deluje moćno.

Kako se vama dopadaju nove prolećne boje koje ćemo videti oko nas u 2023? Mi smo najviše uzbuđeni zbog lila i puder-plave, iskreno! U zaključku, prolećni trendovi boja za 2023. se odnose na prihvatanje smelih i živih nijansi koje predstavljaju energiju, optimizam i radost. Bilo da više volite zemljane tonove zelene i vesele žute, ili osvežavajuće pastele, postoji paleta boja za svaki ukus i priliku. Dakle, samo napred i eksperimentišite sa ovim prolećnim trendovima boja da biste izrazili svoj jedinstveni stil i proslavili lepotu buđenja prirode.

Pročitajte i ovo: Koji aksesoar ćemo nositi ovog proleća – a da nisu samo torbe i cipele?

Naslovna fotografija: pinterest.com/refinery29

Nenad Grubanoski

Comments