Da, možda ove godine nismo iskusili pravu zimu, osim kada je nekoliko puta pao sneg, ali već moramo početi sa razmišljanjem o tome šta bismo mogli da nosimo predstojeće sezone. Složićete se da nema boljeg načina da osvežite svoj garderober, nego da dnevnim kombinacijama dodate uzbudljive modne trendove!

Sa novom sezonom na horizontu – i mnoštvom “prelaznih” komada u radnjama – sad je savršeno vreme da počnete da preispitujete svoju trenutnu kolekciju garderobe i dodajete nove, uzbudljive komade koji će vas postaviti na vrh liste trendova u narednim mesecima.

Ovo su prolećni modni trendovi za koje morate znati

Pročešljali smo piste za proleće/leto kako bismo vam pomogli da planirate prolećni garderober, spajajući trendove koje nećete moći da propustite na svojim feedovima. Pojedini su samo zabavni, dok su drugi mnogo funkcionalniji, ali svi definitivno unose svežu energiju u sam čin oblačenja.

Providni materijal

Poznate ličnosti su izvesno vreme opsednute “prozirnim” oblačenjem, ali prolećne modne piste dokazuju da je prozirni trend spreman da postane mejnstrim. Skoro svaki dizajner je eksperimentisao sa tankim tkaninama, nudeći opciju da se nose u slojevima, ili jednostavno sa donjim vešom. Ako tražite nešto što je office-friendly, onda se možete poigrati slaganjem različitih prozirnih komada jednim preko drugog.

Minimalizam devedesetih

Za razliku od prošle godine, kada su se modne revije fokusirale na “dopaminsko” oblačenje, ove godine su stvari nešto drugačije. Prolećni modni trendovi nalažu znatno prigušenije kombinacije, tako da vas čeka manje autfita inspirisanih serijom Euphoria, a više onih koje zapravo možete nositi van kuće. Uvek postoji prilika za bazične komade u garderobi, poput blejzera koji je dobro skrojen, majice koja savršeno pristaje ili širokih pantalona.

Metalik odeća

Metalik odeću smo već najavili kao jedan od glavnih trendova za 2023. godinu. Oni su se možda i najviše pojavljivali pistama, što znači da je vreme da dodate malo sjaja u svoju dnevnu rotaciju stajlinga. Kad je metalik u pitanju, nema pogrešnog pristupa, bilo da se odlučite za stajling od glave do pete, ili jedan komad koji će se isticati u autfitu, kao što je mini-suknja ili cipele.

Pročitajte i ovo: Metalik boje su najnoviji trend 2023 – a mi vam predlažemo kako da ih nosite!

Oversized torbe

Koliko god da su nam slatke, složićete se da minijaturne torbice nisu baš najpraktičniji izbor. Ipak, imamo sjajne vesti – brendovi ovog proleća su povećali svoje tašne, i to u velikoj meri, pokazujući stilove u kojima ima dovoljno mesta za sve sitnice, a da ne razmišljate u čemu ćete poneti laptop, knjigu ili bilo šta drugo što vam je potrebno. Ako ste u potrazi za novom torbom, ovo je znak da o većoj opciji razmislite kao o boljoj.

Baggy farmerke

Farmerke i ove sezone ostaju u baggy trendu, a možda su čak i šire nego ikad pre. Odličan par farmerki sa lagano ispranom bojom ima beskrajan potencijal za stilizovanje. Jedan od brendova koji je upravo takve predstavio je Bottega Veneta, a mi predlažemo da ih uparite sa klasičnom flanelnom košuljom, ili se poigrate sa denim-on-denim kombinacijom.

Prolećni modni trendovi: Cvetni motivi

Znamo, cvetni motivi uoči proleća nije izmišljena topla voda. Ali, ove sezone su se u velikoj meri pojavili na modnim pistama, uključujući Acne Studios, Loewe i druge brendove, koji su cvetove preneli u treću dimenziju, i dodali ih u vidu detalja na minimalne odevne komade. Ipak, ako ne volite previše da eksperimentišete sa trodimenzionalnim dodacima, predlažemo vam da odaberete odeću koja sadrži cvetne printove, jer ovog proleća definitivno nećete pogrešiti ako to učinite.

Odeća sa resicama

Resice se već duže vreme direktno asociraju sa boho ili stilom koji je inspirisan vestern oblačenjem, ali ovog proleća idu u sasvim novom pravcu. Veliki broj dizajnera je prilikom revija prikazao ovaj detalj na nove, različite načine, od rukava na Proenza Schouler reviji, do veoma teksturiranih haljina na Jil Sander reviji.

Pročitajte i ovo: Street style sa ulica Njujorka: Pronađite inspiraciju među najboljim izdanjima

Naslovna fotografija: pinterest.com

Nenad Grubanoski

Comments