Kada pomislite na seksi devojku iz sedamdesetih godina, zar se ne setite Džeki iz serije “Vesele sedamdesete” u uskim kapri pantalonama visokog struka i štiklicama, kako mami poglede? Devojke koje su želele da se ugledaju na nju imaju priliku da to urade i budu u trendu ove sezone, jer su ”kapri” ponovo tu. Dizajneri su ih koristili kako u zavodljivim kombinacijama, tako i za casual ili rock glam stil. Visoki struk je bio njihov zaštitni znak ali danas su ih kreatori modernizovali, koristeći se naglašavanjem struka, različitim materijalima i ukrasima.

Najveći deo Moschino kolekcije je u mornarskim tonovima pa su i kapri pantalone takve. Teget, bele, crvene, visokog naglašenog struka, ali tu su i žute, šarene, tufnaste, štraftaste. Elie Saab u svojoj elegantnoj kolekciji pastelnih boja našao je mesta i za ovaj prolećni trend. Shodno kolekciji predstavio je kapri pantalone visokog struka naglašenog velikom mašnom iste boje, lakih materijala. Gucci kolekcija sa sobom je ponela proleće, s obzirom na jarke boje kojima nas je obasjala. Neizostavne kaprice bile su istih boja, visokog struka, i uglavnom sa zlatnim pojasem. Do članka, uz štikle i odgovarajući gornji deo su pun pogodak. Roze i bele podvijene pantalonice niskog struka, sa kaišem i ponekim šlicem pri dnu nogavica upotpunile su casual kolekciju Isabel Marant. Cela kolekcija Jean Paul Gaultier-a šarena je i živopisna. Tri-četvrt ili do članka, šarene, jednobojne, farmerke, u kompletu sa gornjim delom, opčinile su i ovog dizajnera. Balmain je kapri pantalonice predstavio u potpuno drugačijem svetlu i napravio pravi bum. Kako je cela kolekcija u glam rock pravcu i one su. Kožne, iscepane, izbeljene, šarene, podvijene, šljokičave, sa kaiševima i rajsfešlusima. Definitivno inspirativne.


Dunja Bajić je u stanju da nađe inspiraciju skoro u svemu. Pored muzike i voljenih ljudi, moda je čini najsrećnijom. Voli citate i često se vodi njima. Coco Chanel joj je do sada rekla najviše korisnih stvari.

Comments