Jedino pitanje koje je teže od “šta da obučem danas” jeste “koji je moj stil”. Zaista, nalaženje sopstvenog stila nije mala stvar, zato što je to slika o sebi koju šaljemo svetu. Drugačije će vas neko percipirati ako se oblačite alternativno, drugačije ako pratite poslednje krikove mode ili ako najviše volite da obučete samo majicu i farmerice.

Stil je ono što govori o nama i čime procenjujemo osobu na prvi pogled. Problem sa stilom je što je fluidan, što može da zavisi od trenutnog raspoloženja, pa se menja iz dana u dan. Iz tog razloga, pojedini ljudi imaju više stilova.

Naime, stil najviše zavisi od mentaliteta. Koja subkultura vam najviše odgovara i gde se pronalazite? Koji su vam prioriteti u stilu: da bude udoban, ili da bude lep na oko? Nažalost, ova dva pojma se retko kad preklapaju. Takođe, treba obratiti pažnju i na to koje se boje slažu uz vaš ten i boju kose… Postoji toliko faktora na koje treba obratiti pažnju da vam se zavrti u glavi.

Najbolji savet za nalaženje individualnog stila jeste da slušate svoj osećaj. Šta je ono za šta se prvo uhvatite kada posetite neki butik? Kakve boje vam se dopadaju?

Da bismo vam pomogli da odaberete koji vam se stil vama najviše dopada, odlučili smo se da razne stilove podelimo na nekoliko osnovnih koji su danas aktuelni. Napominjemo da stil nije isto što i trend. Trendovi se mnogo češće menjaju od stila.

Sportski stil

Sportsko oblačenje podrazumeva da odeću koja se generalno može videti u teretani nosite na ulici. Tu spadaju helanke, dukserice, majice, patike za trčanje… Osnovni princip sportskog stila jeste udobnost, što ne znači da je ovakvo oblačenje bez ukusa. Ono se uglavnom i sviđa onima koji redovno treniraju i koji su posvećeni zdravom životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by _wiebke_ (@_wiebki_)

Comments