Koliko vremena provodite u kupatilu i koliko vam je važno da je uvek sve na svom mestu? Dobro, nekad se dešava da u žurbi ne stignete da na policu vratite stvari koje ste koristili, a onda uveče nastane haos, pa dok tako raspremate – odjednom poželite da napravite novi raspored ili promenite određene stvari.

Danas sa vama želimo da podelimo trikove pomoću kojih ćete konačno imati dobro organizovan i iskorišćen prostor, a sjajna stvar je što vam je za sve to potrebno samo nekoliko sati. Evo kako da uštedite prostor u kupatilu: 

Oslobodite prostor za stvari koje su vam potrebne

Da biste pronašli mesto za sve stvari koje su vam potrebne, ipak je potrebno malo više vremena jer sigurno u kupatilu imate i stvari koje čuvate i ne možete da bacite, a nemaju nikakvu funkciju. Pre svega, potrebno je da se oslobodite stvari koje ne koristite. Možda ste emotivno vezani za plastične fioke, ali ako one zauzimaju previše mesta, a nisu iskorišćene, jednostavno vam nisu potrebne. Nakon što ste se oslobodili viška stvari, ostaje vam prostor da rasporedite ono što vam je potrebno. Kvalitetno i pametno organizujte prostor, tako da vam ono što često koristite bude u blizini.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Heidi Caillier (@heidicaillierdesign)

Pametno uložite novac i kupite ogledalo 2 u 1

Greške se dešavaju u momentu kad odlučite da zasebno imate ormarić i ogledalo. Zar upravo ogledalo zalepljeno na ormarić nije idealan način da uštedite na prostoru? Na taj način će vam kozmetika biti nadohvat ruke.

Maksimalno iskoristite slobodne zidove

Police su tu da reše mnoge probleme. Prvo, one su iznad i ne remete vas u funkcionisanju, zato, neka na jednoj bude, recimo, hemija, a druga posvećena samo parfemima, kozmetici ili nakitu.

Pročitajte i ovo: Savršena dekoracija za kuću koju možete pronaći na domaćem tržištu

Budite kreativni u dekoraciji

Verovatno volite i cveće u kupatilu, ali nemate previše prostora za to, zato možete da kupite ona zanimljiva kolica koja su bukvalno na svim mogućim stranicama za dekoraciju, a na njih posložite peškire, druge stvari koje prethodno niste imali gde da rasporedite, a na samom vrhu neka se nađe vaša najdraža saksija cveća.

Metalna polica iznad tuša

Nema potrebe da vam po tuš-kabini ili na ivicama kade stoje proizvodi za kupanje. Rešenje je u samo jednoj ili dve police gde možete da složite ono što koristite prilikom kupanja. Tako pametno štedite prostor, ali i sve izgleda urednije i lepše, samim tih, i vi ćete se prijatnije osećati.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Joanne (@farmhousefourwinds)

Obezbedite kukice za peškire

Na skrivenim mestima, recimo iza vrata, možete da zakačite više kukica, a one će nesmetano rešavati problem gomilanja stvari, jer na njih možete okačiti bademantil, pidžamu i dr. Takođe, ako nemate korpu za prljav veš, već ga ostavljate ispred mašine, što pre kupite onu koja će zauzeti malo mesta, a opet će biti od velike koristi.

Kupite organizatore

Organizatori su za kozmetiku, šminku, parfeme, nakit, veš. Oni su popularni i svuda možete da ih kupite, a ako raspolažete sa mnogo šminke, postoje gajbice koje možete lako da prilagodite prostoru, pa pored toga što ste se rešili nereda, imaćete još zanimljive dekoracije u najdražem mestu u svom domu.

Pročitajte i ovo: Renovirate kupatilo? Ovo su trikovi koji će vam pomoći da to uradite bez greške!

Naslovna fotografija: instagram.com/heidicaillierdesign

Dragana Stojanović

Comments