Ah, to upoznavanje i prvi sastanci. Još uvek je sve sjajno i bajno, dopisujete se i delite zanimljive situacije iz života jedno sa drugim. Sve je još uvek sveže, pa prijateljima ne pričate o njemu, ali osmeh vas odaje. Konačno ste pronašli osobu koja voli da pije kafu u ponoć, pa onda do jutra pričate preko video-poziva.

Može se reći da ste kliknuli na prvu i složili se da je odličan početak jedne sjajne veze. Želite da provodite vreme sa njim i već sutra odlazite na večeru. Od uzbuđenja niste mogli da spavate i od jutra ste počeli sa pripremama. Za samo nekoliko sati zajedno sedite u najdražem restoranu, jedete pastu i pijete vino. Dotakli ste se raznih tema i sviđa vam se pravac kojim ste krenuli. Ipak, u podsvesti se stalno preslišavate šta je to što bi trebalo da kažete, a šta ne.

U nastavku teksta, sa vama delimo 5 tema o kojima ne treba da pričate na prvom dejtu.

Moj bivši i ja se još uvek čujemo

Na prvom sastanku je važno da ne govorite stvari koje ne biste želeli da čujete od druge strane. Kakva bi vaša reakcija bila da on pomene svoju bivšu? Sigurno ne biste osetili ravnodušnost. Dakle, na prvom sastanku dve individue koje se tek upoznaju, ne ubacujte treću osobu u konverzaciju. Ako se još uvek čujete sa bivšim, onda je svakako najbolje da prestanete da se igrate sa svojim emocijama, ali i njihovim. Bivši partneri su s razlogom bivši i nema potrebe da budu tema o kojoj pričate sa osobom koja vam se sviđa.

Želim što pre da se udam i rodim decu

Ako ste skoro izašli iz veze za koju ste smatrali da nema perspektivu, onda sigurno znate kakvu osobu pored sebe želite u budućnosti. Možda ste sigurni da je upravo on ta osoba, ali ako ovo izgovorite na prvom dejtu, postoji šansa da će on pobeći ili pogrešno shvatiti vaše dobre namere. Temu braka i dece odložite za kasnije.

Pročitajte i ovo:  Upoznavanje sa njegovom porodicom tokom praznika

Previše interesovanja o poslu kojim se bavi

Lepo je da vas interesuju njegovi uspesi i posao kojim se bavi. Možda su priče zaista zanimljive, ali ne prelazite granicu. Za početak je dovoljno da znate čine se bavi, ali ne postavljajte lična pitanja oko plate ili poslovnih putovanja. Pustite da vam druga strana ispriča sve što smatra da je potrebno.

Nisam ljubitelj paste s tunjevinom

Naravno, ne nužno paste s tunjevinom, ali ne iznosite mišljenje o hrani koju je on poručio. Ako je on izabrao svoje najdraže jelo, a vi niste ljubitelj, zadržite komentare za sebe. Nema potrebe da stvarate negativnu situaciju, uživajte u svom jelu i ne obazirite se.

Razgovarajte o filmovima, serijama, pozorišnim predstavama koje ste gledali. Pričajte o svojim prijateljima, jer vrlo uskoro će i on postati prihvaćen od strane vaše ekipe!

I za kraj – Poljubac je divan trik dizajniran od strane prirode da zaustavi govor kada reči postanu suvišne. (Ingrid Bergman)

Pročitajte i ovo: Ogoljenost – ključ za dugu i kvalitetnu vezu

Naslovna fotografija: instagram.com/fashion_bgig

Dragana Stojanović

Comments