Ako čekate da on napravi prvi potez i već počinjete da mislite da je potpuno nezainteresovan i da ste pogrešno protumačili sve signale, možda vam horoskop može pomoći da se orijentišete. Pojedini momci su suviše stidljivi, ali se na kraju ipak odvaže, neki su nesigurni – a neki prosto mrze da preuzumu inicijativu i predstavljaju „pasivne mamce“ koji žele da se polomite oko njih i da ih osvojite. A ti su momci, vrlo verovatno, pripadnici jednog od četiri znaka zodijaka koji vole da igraju igru nedostupnosti – ili se plaše da povuku prvi potez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Znaci zodijaka koji mrze preuzimanje inicijative i neće povući prvi potez

Rak

Rakovi previše razmišljaju i neće napraviti prvi potez, jer su u svojm glavama već razradili desetak varijatni najgorih scenarija. Oni se inače teško otvaraju i povlačenje u svoj oklop je njihova zaštitna taktika, tako da im je vrlo teško (često nemoguće) da se izlože i rizikuju da budu odbijeni ili povređeni. Rak će vam slati stotine sitnih signala u sekundi, a vi ćete se na kraju pitati da li vas je suptilno zaveo, ili još suptilnije izludeo, jer nemate pojma šta misli i šta oseća. On se ponaša prijateljski i verovatno ne čita vaše signale, koji mu daju zeleno svetlo – i onda strahuje da će pokvariti odlično prijateljstvo ako nešto pokuša. Žele da vas imaju u svom svetu i svom životu, bez ozbira da li ćete biti par, i staviće vas u frend-zonu, samo zato što je ono prvo suviše rizično.

Škorpija

Iako su strastvene i odlučne da dobiju ono što žele, Škorpije su pažljivi igrači i neće spustiti gard, da bi završili povređeni. Oni igraju na sigurno i namamiće vas da vi učinite prvi potez i da otvorite karte, dok oni svoje skrivaju na grudima. Škorpije cene svoju privatnost i retko govore ono što stvarno misle, radije slušaju, ćute i razmišljaju, puštajući druge da se otvaraju i istrčavaju, dok oni planiraju svoje poteze. Škorpije žele da se uvere da je neko prava osoba za njih, pre nego što preuzmu rizik i pozovu ga da izađu. A to procenjivanje može da traje toliko dugo, da izgubite i volju i nadu. I to ne znači da treba vi da napravite prvi potez, već da morate dati Škorpiji svo vreme koje joj je potrebno, da se izjasni. I to ćete i učiniti, ako ste vredni pažnje – misli Škorpija, ne razmišljajući o tome da bi možda trebalo da poštuje vaše vreme i vaša osećanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)


Pročitajte i ovo: Najpozitivniji horoskopski znaci koji uvek vide najbolje u drugima – čak i ako to ne zaslužuju

Devica

Device su perfekcionisti koji žele da sve urade kako treba i beskrajno planiraju. Sve kockice moraju da se slože i nastaviće da odugovlače, jer se plaše da tajming nije dobar. Oni su analitičari zodijaka i jedan od najpametnijih znakova, zato su i skloni preteranom razmišljanju. Preplavljeni su milionima informacija koje neprestano hvataju i obrađuju i dok sve promisle, prođe silno vreme. Uvek imaju opravdanje zašto još treba da sačekaju, pre nego što povuku prvi potez, ali ako vi to uradite umesto njih, skratićete im muke overtinkovanja i ceniće što ste im olakašli brige. Međutim, ako i sami niste spremni da preuzmete inicijativu, uživaćete u društvu i interesovanju zabavne Device veoma dugo, pre nego što odluči da je pravi trenutak, ili se, pod nekim snažnim (astrološkim) uticajem prepusti spontanosti.

Vodolija

Vodolije umeju da deluju hladno i distancirano, jer im nije prijatno sa svojim osećanjima i neće ih spontano izraziti. Radije će svoju zaljubljenost zadržati za sebe, kako bi se zaštitili. Iako možda žele da se zabavljaju sa nekim, sasvim se dobro osećaju i same. Imaju bogat misaoni život i mogu da žive u svojoj glavi, savršeno zadovoljne sobom. Ceneći svoju slobodu više od bilo čega drugog, mogu odlučiti da propuste priliku da se sa nekim dublje povežu, samo zato što strahuju da će izgubiti nezavisnost. Možete ih osvojiti jedino tako što ćete im pružiti sve dokaze da ste njihova srodna duša, a to može potrajati…godinama.

Pročitajte i ovo: 4 horoskopska znaka koja će sresti veliku ljubav tokom 2024. godine

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments