Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Završen je još jedan Serbia Fashion Week, koji se održava u Novom Sadu i okuplja kreatore iz celog sveta, ali i mlade modne dizajnere koji mogu da se predstave i prikažu svoj rad u okviru takmičenja Fashion Talent Designers Competition. Ove godine su u finalu FTDC takmičenja bili i studenti Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, studijskog programa Modni dizajn – Bogdan Mrša i Anđela Petrović.

U okviru poslednjeg dana ovog modnog događaja, tradicionalno su dodeljene i nagrade najboljim kreatorima, a stipendista i student treće godine Modnog dizajna, Bogdan Mrša je osvojio dve izuzetno važne nagrade i prva mesta, u okviru takmičenja – Fashion Talent Designers Competition, kao i za – The European Fashion Union – Milano Fashion Week 2020 award. Bogdan je pozdravljen ovacijama publike iz Srbije i sveta, sa najvećim pohvalama za svoj talenat i rad koji je predstavio na SFW-u u okviru svoje kolekcije – The malnourished.

Prvo mesto i ovacije za Bogdana Mršu na FTDC takmičenju u okviru Serbia Fashion Week a 1 Prvo mesto i ovacije za Bogdana Mršu na FTDC takmičenju u okviru Serbia Fashion Week a

Kao pobednik takmičenja na – Fashion Talent Designers Competition, Bogdan će imati priliku da u narednoj godini, u okviru prolećnog Serbia Fashion Week-a predstavi svoju prvu, samostalnu reviju. Za prvu nagradu na – The European Fashion Union – Milano Fashion Week 2020 award, Bogdan će se predstaviti samostalnom revijom u prestonici mode, na prestižnoj Milanskoj nedelji mode. Bogdan je rekao da mu ovakav vid priznanja izuzetno znači, kao mladom umetniku i modnom kreatoru, i da preko ovakvih platformi može najbolje da predstavi svoj rad.

Kolekcija stipendistkinje i studentkinje druge godine Modnog dizajna, Anđele Petrović – Yamazaki, koja je takođe prikazana u okviru samog finala FTDC takmičenja, bila je spektakularna i drugačija od svega što smo do sada videli na našoj modnoj sceni. Kako studentkinja Univerziteta Metropolitan kaže, finale FTDC takmičenja je jedno od iskustva koje će ostati urezano u njenom sećanju do kraja života: “Ovo mi naravno nije prvo takmičenje, ali je bilo jedno od najzahtevnijih i sveobuhvatnijih koje mi je omogućilo da prvi put predstavim svoje modele na modnoj pisti. Takmičenjem sam uspela da obogatim svoj portfolio i otvorim mnogobrojna vrata za razvijanje dalje karijere u modnoj industriji, i na tome sam jako zahvalna”, istakla je Anđela svoje impresije nakon završenog SFW.

Čestitamo Bogdanu i Anđeli na ovako velikom uspehu i značajnom priznanju, i radujemo se da vidimo i druge talentovane studente Fakulteta digitalnih umetnosti na budućim prestižnim takmičenjima.

Editors choice