Nako što ste pogledali najnoviji Marvelov film “Spider-man: No Way Home”, sigurno ste zakačili virus koji se zove “opsednutost Garfieldom”. Ne brinite se, niste jedini. Ovaj virus je već bio prisutan u prošlosti, u periodu kada je Andrew Garfield bio Peter Parker sage filmova “The Amazing Spider Man”.

U kratkom vremenskom periodu Garfield je snimao scene u kojima je igrao voljenog super heroja, kao i one u kojima je igrao Desmonda Dossa, čoveka koji je išao u Drugi svetski rat odbijajući da koristi oružje. Ovo samo govori o njegovom talentu i glumačkoj veličini. Te 2016. godine, gotovo svi smo navijali za njega na dodeli Oskara, a evo nas sada ponovo u prvim redovima navijačkog tima Garfield!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Variety (@variety)

Nakon uloge u filmu “tick, tick… BOOM!”, koji ovom prilikom preporučujemo, ponovo su sve oči uprte u ovog Britanca – koji je u njemu odigrao jednu od uloga života. U prilog našoj opsesiji Andrew Garfieldom ide i činjenica da je tajnu o svom pojavljivanju u filmu “Spider-man: No Way Home” uspešno čuvao do poslednjeg trenutka, što ga čini još šarmantnijim sada, kada je što bi se reklo – mačka izašla iz džaka.

Kako mi to obično volimo da znamo mnoge privatne stvari o poznatima kojima smo “opsednuti”, tako ni Andrew Garfield nije izuzetak. Zato smo se pozabavili fotografijama koje su pravljene tokom prethodnih godina, na kojima je Garfield viđen sa knjigama u rukama, i odlučili da vam predstavimo spisak knjiga koje je čitao. Jer, šta čini umetnika boljim nego drugi umetnici?

Man and His Symbols – Carl Gustav Jung

Andrew Garfield je veliki ljubitelj psihologije i Carla Gustava Junga. Za one koji nisu upoznati, C. G. Jung je bio švajcarski psiholog, psihoanalitičar i uticao je na razvitak analitičke psihologije. U jednom od svojih snova, C. G. Jung je sanjao da je svoj rad uspeo da objasni širem auditorijumu i da je postao uvažena figura u sferi istraživanja psihologije. Knjigu koji je čitao Garfield napisao je sa idejom da će ga otkrije i čita više ljudi, a ne samo naučnici koji se bave istom teorijom kao i on.

U ovoj knjizi Jung ispituje čitav svet nesvesnog i podsvesnog i bavi se proučavanjem snova, za koje je verovao da kriju velike tajne i nude korisne savete. Jung je smatrao da su snovi zapravo poruke koje sebi nesvesno šaljemo, a ovu knjigu je i ilustrovao, kako bi simbolika snova mogla lakše da se protumači. Svako ko ovo delo pročita uspeće malo bolje da upozna sebe i svoju psihu.

Comments