Punđa – stajliš, seksi, jednostavna, praktična. Postoji toliko načina na koje možemo opisati punđu, a isto tako, postoji i toliko načina da je kreiramo. Bilo da se pripremate za tuširanje ili večernji izlazak, punđa je sigurno vaša go to frizura, a mi vam predlažemo kako je to možete stilizovati. Nije važno da li ste brineta ili plavuša, da li vam je kosa kraća ili duža, kovrdžava ili ravna – imamo odgovarajući predlog za svaku od vas! Uživaćete u kreiranju ali i nošenju ovih punđi, koje istovremeno uspevaju da deluju kao da ste u njih uložili i premalo, i previše truda. Ukoliko nam ne verujete, pogledajte ih i uverite se same!

Messy punđa sa šiškama

Ako ste ljubitelj nošenja šiški, ovo je možda savršena frizura za vas. Ona je istovremeno slatka i seksi, a šiške veoma doprinose njenoj estetici. Dakle, na samom vrhu temena vežite neurednu punđu i ostavite jedan slobodan pramen kojim ćete je obaviti – kako vam se gumica ne bi primećivala. Naravno, ne zaboravite ni da ostavite nekoliko slobodnijih pramenova oko samog lica, koji će ga uokviriti i koji će celoj frizuri dodati pomalo retro, francuski šik.

Niska classy punđa sa pramenovima

Ipak, ako više uživate u elegantnijim i sofisticiranijim stajlinzima – za vas nije visoka, već niska punđa. Niska punđa najbolje izgleda kada je veoma uredna, sa razdeljkom na sredini i zalizanom kosom. Ukoliko želite da malo dodate na romantičnosti i opuštenosti, možete nehajno izvući nekoliko pramenova oko samog lica ili ušiju. U svakom slučaju, sa niskom punđom nikako nećete pogrešiti, ona je savršena za svaku priliku, poslovnu ili pak svečanu.

Punđa od kovrdžave kose sa nekoliko pramenova

Ukoliko imate loknastu, odnosno kovrdžavu kosu, i brinete se da punđa nije za vas – varate se. Neuredna punđa može savršeno da se kreira od uvijene kose, a trik je u tome da prihvatite njen oblik i teksturu i pustite pramenove da budu slobodni, umesto što ćete uporno pokušavati da ih zaližete i učinite urednim. Odličan primer ovog tipa punđe je Kylie Jenner, mlada poznata ličnost i beauty mogul.

Comments