Kada je putovanje u pitanju, za duži put većina nas bira avion, za vožnju do ne tako udaljenih destinacija, automobil je naš logičan izbor, ali nekako je najveći doživljaj uvek bilo putovanje vozom! Kada putujete vozom imate priliku da se opustite, zavalite u sedište i uživate u pogledu na pejzaže pored kojih prolazite.

Danas izdvajamo najupečatljivije rute za putovanje vozom. Karta za neke od ovih vožnji ne košta više od dve ulaznice za bioskop, dok su druge opet skupe skoro kao krstarenje!

Glacier Express, Švajcarska

Put pod noge Najzanimljivije vožnje vozom Put pod noge: Najzanimljivije vožnje vozom

Na ovom putovanju najzanimljiviji je pogled na Alpe i zelene poljane na kojima pasu kravice. Uživaćete u ovom putovanju vozom koje traje sedam sati, a za to vreme proći ćete kroz 91 tunel i preko 291 mosta.

Durango&Silverton, Kolorado

Put pod noge Najzanimljivije vožnje vozom 1 Put pod noge: Najzanimljivije vožnje vozom

Putovaćete na 900 metara nadmorske visine i vratićete se kroz vreme 130 godina unazad ukoliko budete putovali ovim vozom. Ovaj voz sa parnom lokomotivom je iz 1920. godine i ide brzinom od 30 kilometara na čas.

Talyllyn Railway, Vels

Put pod noge Najzanimljivije vožnje vozom 5 Put pod noge: Najzanimljivije vožnje vozom

Ako putujete ovim vozom, znajte da u njemu rade volonteri, da je ovo voz sa parnom lokomotivom i da datira iz 1865.

Rocky Mountaineer, Kanada

6 rocky mountaineer canada Put pod noge: Najzanimljivije vožnje vozom

Vožnja ovim vozom traje dva dana, a dok putujete, moguće je da ćete se i ugojiti! Sve vrste doručka i ručka koje ovde možete dobiti nateraće vas da tražite i repete. Pritom, pogled koji ćete imati dok jedete ostaviće vas bez daha.

The Grand Canyon Railway, Arizona

Put pod noge Najzanimljivije vožnje vozom 2 Put pod noge: Najzanimljivije vožnje vozom

Doživljaj koji pruža putovanje ovim vozom, pored mesta kroz koje ćete proći, jeste i nekoliko različitih era koje ćete doživeti u samom vozu. Naime, spavaća kola su iz 1923, kafe iz 1952, prva klasa je napravljena pedesetih. Gde god da sedite, putovanje će trajati 2 sata i 15 minuta, odnosno 45 minuta manje nego što je to bilo pedesetih kada je veći deo ovog voza napravljen.

Maharajas Express, Indija

Put pod noge Najzanimljivije vožnje vozom 6 Put pod noge: Najzanimljivije vožnje vozom

U ovaj voz može stati samo 88 putnika, a u toku putovanja koje traje tri do sedam noći i prevozi od Delhija i Mumbaja kroz Rahastana, obilazićete neke od najupečatljivijih predela u Indiji.

Denli Star, Aljaska

Put pod noge Najzanimljivije vožnje vozom 4 Put pod noge: Najzanimljivije vožnje vozom

Kad putujete ovim vozom ne želite da zadremate ni na tren, jer svakog trenutka možete videti losa, grizlija i mnoge druge divlje životinje.

Lenka Gatić

Comments