Na putovanjima zaista upoznate prijatelja, jer je to verovatno prvi put da provodite 24 časa zajedno nekoliko dana. No, to je samo jedna strana putovanja sa prijateljicom, jer to može biti jedno prelepo iskustvo koje je potrebno svakoj devojci. Zato, ako vam se pruži prilika da putujete sa drugaricom, to obavezno učinite, to je divan način negovanja prijateljstva.

Kako organizovati putovanje?

Da biste se dobro provele na putovanju, potrebno je da se što bolje organizujete, makar kada su osnovne stvari u pitanju. Evo na šta sve treba da obratite pažnju.

Odredite ciljeve putovanja

Da li želite da putovanje bude aktivnog tipa, više okrenuto ka relaksaciji ili ponešto od oba? Nema ništa dobro u tome da devojke krenu zajedno na putovanje i imaju sasvim drugačiju predstavu kako to putovanje treba da izgleda. To je najbrži način da se tandem raspadne i da nastane nezadovoljstvo među drugaricama.

Zato je bitno da pre puta popričate u kakvim putovanjima uživate i šta uopšte očekujete od njega. Postoji mogućnost da niste kompatibilne za putovanja. Recimo, jedna drugarica želi da se izležava na plaži i čita knjigu, dok bi druga išla sa žurke na žurku.

Dogovorite budžet

Ako imate veliku razliku u budžetu to, takođe, može izazvati neprijatnost. Naravno, to zavisi i od vašeg odnosa. Na primer, jedna drugarica možda očekuje da redovno ručaju u restoranima, a druga ne može to da priušti. Pre putovanja dogovorite se koliko novca možete da odvojite.

Pročitajte i ovo: Kako da priđeš osobi sa kojom želiš da budeš prijatelj?

Koliko god da vam se taj razgovor ne dopada, novac će odrediti koja mesta ćete posetiti, gde ćete jesti, da li ćete i gde ćete ići u šoping i na kakvim mestima ćete izlaziti. Ako nije sve transparentno što se tiče putovanja, nećete moći da se opustite, naročito kada je u pitanju novac, jer to je prečica do nastanka problema i nesporazuma.

Napravite više opcija

Ne mora da se podrazumeva da morate svuda da idete zajedno. Jedna drugarica može ostati u smeštaju da odmori, dok druga obilazi muzej. Ako putujete u društvu, možete da se podelite na grupe i da određene stvari radite odvojeno. Ne postoji ništa loše u tome i zaista ne morate sve vreme da provodite jedna sa drugom. Naročito ako osećate da vam je potreban predah. U putovanjima treba uživati.

Zato, nek vaši planovi budu fleksibilni. Imajte okviran plan šta biste htele da posetite, ali nema razloga da se toga držite bez ikakve promene. Zato planirate što više aktivnosti i idite na one koje vam najviše prijaju u datom trenutku.

Planirajte promene planova

Koliko god da ste dobro isplanirale putovanja, budite sigurni da će putovanje izgledati znatno drugačije od onog što ste zamišljali. Ali, ako se opustite i fokusirate na uživanje, vaše putovanje može na kraju ispasti daleko bolje nego što ste očekivali.

Dopustite sebi da budete otvorenog uma i ne opterećujete se planovima i gde će vas put odvesti. Oni koji vole da organizuju često imaju problema sa tim.

Pročitajte i ovo: Šest načina da se povežete sa starim prijateljima

Šta ako dođe do svađe?

Ako se posvađate na putu, ni to nije smak sveta. Normalno je da se ponekad desi i sukob. Tada je važno da dobro iskomunicirate koji je pravi razlog svađe i iskreno kažete kako se osećate. Dakle, pokušajte da iz svađe izađete na najzdraviji mogući način i da to bude nešto što će vaše prijateljstvo da ojača, a ne da ga upropasti.

Morate da razumete da svađe nisu po difoltu loše, one su način da iskažemo nezadovoljstvo. Sukob je vid komunikacije. Ali ispod svakog sukoba ima jedan sloj ispod, a to je ono što zaista osećate. Da li se osećate povređeno što drugarica ne obraća dovoljno pažnje na vas, već se stalno dopisuje sa dečkom? To je samo jedan primer, ali u suštini, često su u pitanju povređena osećanja.

Naslovna fotografija: instagram.com/harrymetsally__

Jovana Petković

Comments