Iako je sada, zbog pandemijske situacije sa kojom se borimo već dve godine, dosta otežano da spontano otputujemo, to svakako ne zabranjuje našoj mašti da nas odvodi na razna tropska ili kulturološki ispunjena mesta. Ako u tom maštarenju vidite sebe i svog partnera kako obilazite znamenitosti zajedno, probate novu hranu koju niste do tada probali ili biste samo da uživate u romantičnim trenucima udvoje – postoje određene stvari koje bi trebalo da izbegavate kada po prvi put putujete sa svojim partnerom. U nastavku teksta vas očekuju “to do” i “not to do” liste stvari, i nemojte se plašiti – vi i vaš partner imate dovoljno zajedničkih interesovanja i garantovano ćete uživati u svom prvom odmoru!

Pripremite svoje “to do” liste

Putovanja koja nisu previše stresna uglavnom počinju sa prethodno pripremljenim listama. Izdvojite u svojim telefonima ili prosto zapišite na papiru šta sve treba da uradite pre puta, ali i tokom njega. Potrudite se da istražite mesto u koje putujete zatim iskomunicirajte sa partnerom. Vidite šta bi on voleo da obiđe ili gde bi najradije proveo svoje slobodno vreme na odmoru. Tako ćete moći da unapred napravite rutu vašeg obilaženja.

Prioriteti

Odmah pri formiranju spiska može doći do saturacije “pre-vacation” tenzije, dešava se i to je skroz u redu. Možda biste vi da baš prvog dana odete na večeru dok se vašem partneru ideja o ostajanju u hotelu mnogo više dopada. Upravo tada bi trebalo da donesete kompromisnu odluku. U zavisnosti od toga koliko ćete dugo biti na odmoru, odredite svoje prioritete. Imaćete vremena za sve – da utolite svoju avanturističku glad, ali i da umilite partnera doručkom u krevetu. Zato se potrudite da sve svoje želje, kao i želje svog partnera, uslišate i da ih ravnomerno rasporedite. Što nas dovodi do druge jako bitne stavke – pripremite se za dosta kompromisa. 

Kompromisi

“Kada čeljad nije besna kuća nije tesna” je možda najadekvatnija izreka za zajedničko putovanje. Kompromisno planiranje je ključ za miran odmor. Postoji mogućnost da ćete se osećati kao da zanemarujete sebe onda kada ispunite partnerov predlog, ali nemojte, jer uvek ima prostora da u nekoj situaciji i partner vama izađe u susret. Razmera 1:1 kao lajtmotiv partnerskog putovanja!

Nešto novo

Dajte sve od sebe da se na odmoru sa partnerom provedete nezaboravno. Putovanja nam pružaju mogućnost da otkrijemo nešto novo, i o sebi i o svojim partnerima, shodno tome, budite otvoreni za mogućnost da isprobate nešto novo. Možda je vaš partner potpuno u pravu – iznajmljivanje četvorotočkaša i solo istraživanje može biti pun pogodak!

Comments