Da li ste se nekad zapitali koja biste životinja bili kad biste uzeli životinjski oblik, ili na koju životinju ličite? Ako volite pse, verovatno imate svoje omiljene rase pasa, a i poznato vam je da se svi psi razlikuju (imaju svoje „ličnosti“), kao i da se rase pasa odlikuju pojedinim zajedničkim osobinama – baš kao i horoskopski znaci i pojedinci koji im pripadaju.

Astrologija nam može reći toliko toga zanimljivog o našim životima, uključujući i rase pasa koje nose osobine našeg horoskopskog znaka!

Ovan – nemački ovčar 

Kao vatrenom znaku, koji je uvek u pokretu, vašoj ličnosti odgovara nemački ovčar, poznat kao pas koji laje, ali ne ujeda – slično vašoj iskrenoj prirodi. Kao i nemački ovčar, u početku ste žestoki, ali u suštini ste slatki, neverovatno lojalni i zaštitnički nastrojeni prema najmilijima. Osim toga, nemački ovčari su jedan od najboljih izbora za rase pasa obučene da rade sa čuvarima reda i zakona, policijom i vojskom, što savršeno odgovara vašoj vladajućoj planeti, Marsu.

Bik – baset

Sladak, ali tvrdoglav – ovo opisuje Bikove i neke rase pasa, kao što je baset. Ova simpatična rasa, karakteristična po svojim „tužnim“ očima, dugim ušima, naborima na njušci i kratkim nogama, neobično je umiljata i slatka, ali isto tako lenja, opuštena i tvrdoglava. Kao i vi, baset je ležeran i voli da leškari i odmara više nego bilo kakvu akciju i može biti vrlo težak za dresuru. Odan je prijatelj i najboje društvo, sve dok može da radi šta hoće i dok ne insistirate na poslušnosti – a i zašto biste, to je dobar pas i ostaje dobar, sve dok ga ostavljate na miru. Poznato?

Blizanci – sibirski haski 

Sibirski haski voli da komunicira i izuzetno je „pričljiv“, a sa Blizancima deli i društvene sklonosti i oštru inteligenciju. Slično haskiju, napredujete i cvetate u pravom okruženju, volite svoj čopor i zajednica vam je veoma važna. Ali imate jaku volju i visok nivo radoznalosti, tako da vam je potrebno mnogo promene i kretanja, da ne biste postali uznemireni i zlovoljni. Kao i vi, sibirski haski može biti nestašan, ako je prepušten sam sebi i spada u rase pasa kojima se morate posvetiti – on vas obožava, ali nije mu dovoljno samo vaše društvo, mora da šeta, trči, sreće druge pse i troši energiju.

Pročitajte i ovo: Kako da izaberete idealan parfem prema svom horoskopskom znaku?

Rak – dalmatinac 

Ako je 101 dalmatinac vaš omiljeni crtać, to bi mogao biti znak da dalmatinci savršeno prikazuju vašu astrološku ličnost. Ovi simpatični pegavi psi spadaju u porodične rase pasa; biće strpljivi sa decom i osećaće se kao član porodice. Kao i Rakovi, dalmatinci imaju razigranu, ali osetljivu prirodu; reaguju na raspoloženje svojih ukućana, saosećaju sa njima, ne odvajaju se od onog kome nije dobro i ludi su od sreće kad su svi oko njih razigrani i srećni. To je pas koji ispunjava svoju ulogu najboljeg prijatelja i zaštitnika porodice u svim segmentima!

Lav – kavalirski španijel kralja Čarlsa 

Možda ste očekivali velikog i čupavog psa, ali lavovsko srce patuljastog španijela sa ponosom nosi kraljevsko ime i ne gubi ništa od svoje dostojanstvene prirode samo zato što se smatra psom za držanje u krlu. Kao i ostale sobne rase pasa, zahtevan je za održavanje (i tu ste slični), ali ima ujednačen i trpeljiv temperament, uvek je dobro raspoložen i spreman za igru. I obožava da bude obožavan – najnormalnije je centar pažnje i brige svog vlasnika, koji je ludo zaljubljen u svoje slatko kraljevsko psetance. Lavovi su možda kraljevi džungle u prirodi, ali u horoskopu, dovoljno im je da budu na prestolu nečijeg srca.

Devica – pudlica 

Sve vrste pudlica – od onih malih i slatkih kao plišane igračke, do visokih i ekstravagantno podšišanih salonskih manekena, odlikuju se izuzetnom inteligencijom. Kao i Device, poznate po svojoj mentalnoj agilnosti, brzo uče, vole trening i disciplinu, brze su, budne i lako se prilagođavaju svim promenama. Pripadnici ovog znaka zodijaka – i rase pasa – željni su da ugode i umire sve oko sebe, jer se najbolje osećaju kada su svi zadovoljni i srećni.

Vaga – kordžavi bišon

Mali, beli, kovrdžavi bišon spada u najomiljenije rase pasa širom sveta, jer se smatra da među svim psima, ovi imaju najrazvijeniju ličnost i individualnost. S obzirom na ovu zadivljujuću reputaciju i izuzetnu popularnost, kovrdžavi bišon je otelotvorenje društvenog položaja, šarma, inteligencije i izgleda jedne Vage. Lako ga je voleti, jer je pametan i prilagodljiv, odličan je drug i ne zahteva mnogo više od iskrene naklonosti i redovnog držanja na krilu. Bezuslovna ljubav je najmanje što možete da mu pružite – a tako smatra i svaka prava Vaga, svesna svoje vrednosti.

Škorpija – doberman 

Prelep, ali pomalo zastrašujući, doberman odslikava ličnost i prirodu Škorpije. Svojim gipkim telom i oštrom njuškom, savršeno predstavlja vašu očaravajuću auru, vaš intenzitet i zahtevnost. Pod ispravnim tretmanom, dobarman je (kao i Škorpije) „mala maca“ koja, nesvesna svoje veličine, pokušava da vam se sklupča u krilu i koristi svaku priliku da se mazi i češka. Tajna mekoća srca i duše odlika je dobermana i Škorpija, koji su odani vrlo malom broju odabranih, kojima se otvaraju i pokazuju svoju ljupku i nežnu stranu.

Strelac – border koli (škotski ovčar)

Border koli spada u rase pasa razvijene da budu radni psi i pastiri i često ga nazivaju „Ajnštajnom među psima“. To je lep, snažan i hrabar pas, pun života i spremnosti za avanturu. Koli je odličan čuvar, izuzetno pametan i lak za obuku, prlagodljiv na sve uslove. Strelci i koliji su jednako aktivni i puni energije, jer postoji sličnost u mentalnoj i fizičkoj agilnosti – ovaj razigrani primerak crno-belog lepotana, ozbiljnog izgleda i pametnog pogleda, spremnog da vas prati u stopu, u vatru i u vodu, vaš je kosmički pandan.

Jarac – bulmastif 

Kad ga pogledate, jasno vam je da sa njim nema šale – ili odgovarate standardima, ili ne možete da priđete onome što on čuva. Bulmastif odražava Jarčeve visoke vrednosti, zaštitnički stav, energiju i najozbiljniju posvećenost dužnosti. Mnoge rase pasa su divni, verni i radni psi, ali bulmastif, koji se odlikuje hrabrošću, samopouzdanjem i spremnošću da se uhvati u koštac sa bilo kojim zadatkom, najbolje odgovara vašoj astrološkoj ličnosti. Pošto delite i izbirljivost, to implicira da ste sposobni da budete odlični zaštitnici, vođe i saputnici.

Vodolija – ruski hrt (barzoj) 

Vodolije su statistički jedan od najređih horoskopskih znakova, koje odlikuje individualnost, genijalnost, jedinstvenost, a takav je i ruski hrt, barzoj, koji svojim uzvišenim osobinama odgovara vašoj kosmičkoj energiji. To je retka rasa, jer je mali broj preživeo revoluciju. Spremni su na sve, izuzetni lovci, brzi, precizni, tihi i mirni. Sa ruskim hrtovima, Vodolije dele tendenciju da se osećaju prijatno u svojoj zajednici i da pokazuju izuzetnu tvrdoglavost kad jednom odluče da dostignu cilj.

Ribe – italijanski hrt 

Italijanski hrt je lako prepoznatljiv po svojoj vitkoj eleganciji – odličan je maneken i strpljivo podnosi presvlačenje i poziranje. On je savršeno sladak i ima najumiljatiji pogled na svetu, ali je vrlo osetljiv i senzitivan – italijanski hrt je vaša astrološka srodna duša. Ako želite da čuvate ovu rasu psa, računajte na duge zagrljaje i spavanje u istom krevetu, on neće želeti da se odvoji od vas. Ako vam je to ipak previše, nabavite dva iz istog legla – odgovaraće dvostrukoj prirodi Riba i imaće jedan drugog, pa će vam ponekad i obe ruke biti slobodne, da radite nešto drugo, osim da mazite svoje ljubimce.

Pročitajte i ovo: Koja je vaša duhovna životinja, prema vašem horoskopskom znaku

Naslovna fotografija: pinterest.com/forcin

Brankica Milošević

Comments