To je situacija u kojoj nema neprijateljstva, nema izdaje i prevare, ništa se dramatično nije dogodilo i druga osoba vas nije povredila i razočarala. Samo ste došli do raskrsnice. Jedna životna faza se završava, a druga ne može da počne dok ne odlučite šta ćete da radite sa tom osobom, o kojoj imate najbolje mišljenje, koja vam je bliska, prema kojoj još uvek imate osećanja. Jedino čega nema, jeste vizija te osobe u vašem životu ubuduće. 

Niste ljuti, nemate šta da joj prebacite, jer znate da ste jedno drugom uvek bili oslonac i da ćete ostati prijatlji. Nema ničeg što vam olakšava prekid, ničega između vas i tuge zbog gubitka onoga do koga vam je stalo. 


Zašto uopšte prekidate? Pa, zato što osećate da ste došli do kraja i da nema zajedničke opcije na dalje. Veza prosto ne može da se razvija, jer ne idete u istom pravcu, nemate iste ciljeve i da biste ostali zajedno, neko od vas dvoje treba da žrtvuje, ni manje ni više, nego svoju budućnost, svoju priliku za samoostvarenje i sreću. A to ne možete da tražite od nekog koga volite i poštujete, niti on to može da traži od vas. Vi ne želite da raskinete, ali ne želite da budete prepreka na životnom putu svog partnera. 

Proučili ste tu stvar sa svih strana, razgovarali ste o tome, razmatrali ste sva moguća scenarija, pričali ste i pričali, bili ste iskreni, otvoreni i pošteni što je više moguće, trudili ste se da sagledate svoje želje i potrebe i da napravite razliku između onoga što zamišljate i onoga što je realno i čemu težite. Pokušavate da ostanete zajedno, pokušavate da date jedno drugom više slobode, da promenite model svog odnosa, ali to samo vodi udaljavanju – više nemate osećaj da ste zajedno, samo živite paralelno svako svoj život. Vidite da vas put vodi na različite strane, vidite da je svako od vas dužan da prati svoj put i vidite da je to dobro za vas. Slažete se da ne možete ostati zajedno i želite jedno drugom sve najbolje.  

Comments