Postupci i način ophođenja u virtuelnom svetu sve češće igraju važnu, a nekad i ključnu ulogu u romantičnim odnosima. Neretko budemo u prilici da čujemo ili i sami iskusimo probleme iz sfere ljubavnog života, a koji su nastali ni manje ni više nego – online.

Bilo da je u pitanju potištenost i preispitivanje “zašto mi nije pogledao/la story” ili euforičnost i uzbuđenje jer je “taj neko” napokon lajkovao fotografiju – aktivnosti na društvenim mrežama definitivno predstavljaju važan faktor u emocionalnim odnosima današnjice.

Baš kao što pomoću digitalne komunikacije može da se započne odnos, isto tako može i da se okonča. Svaki raskid je neprijatno iskustvo, ali postoje forme prekidanja veze koje dodatno pospešuju taj osećaj neprijatnosti.

Naime, ghosting spada u jedan od najokrutnijih načina za završavanje veze ili nečega što je moglo da bude veza, a nedorečenost, nerazjašnjenost i nedostatak onoga što se u modernom dejtingu naziva closure naročito otežava situaciju za osobu koja je ostavljena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)


Ghosting označava nagli i potpuni nestanak osobe iz vašeg života, nakon određenog broja dejtova koji su svojim karakteristikama podsećali na romantičnu vezu ili su naizgled imali dinamiku koja je vodila ka vezi.

Iako je ovaj način komunikacije, odnosno, nedostatak iste – okrutan i nezreo, hajde da budemo iskreni, svako od nas je barem jednom u životu nekoga ghostovao. Bez obzira da li je to bio prijatelj, potencijalni partner ili poslodavac, svi su nekada izabrali da sa nekim prestanu da komuniciraju, a razlozi za to variraju.

U astrologiji postoje znaci zodijaka koji su skloniji ovoj formi (ne)komunikacije od drugih, ali u stvarnosti – svaki znak je nekada bio negativac u nečijoj priči (i verovatno ima svoj jedinstveni povod zašto je tako postupio). Neki od njih su opravdani, drugi su u najmanju ruku upitni, a u nastavku teksta možete da pročitate zašto horoskopski znaci ghostuju.

Razlozi zašto horoskopski znaci ghostuju

Ovan

Ovnovi nisu naročiti ljubitelji onih koji se previše ustručavaju ili oklevaju, pa će neko ko dugo čeka da napravi prvi korak najverovatnije prokockati svoju šansu sa pripadnicima ovog vatrenog znaka. Njima ne treba mnogo vremena da se zaljube, ali isto tako – mogu brzo i efektno da nastave dalje. Ako Ovnove ne uhvatite dok su zagrejani za vas, verovatno ćete propustiti svoju priliku sa njima (barem za nešto ozbiljnije i na duže staze).

Bik

Bikovi žele da im bude zabavno – toliko je jednostavno. Ukoliko ste pasivni i niste inicijator različitih aktivnosti, verovatno ćete ubrzo dosaditi ovom zemljanom znaku. Bilo da je u pitanju pažljivo odabran film, plejlista koja je savršena za taj trenutak, odlazak u pozorište ili priprema romantične večere – važno je da se nešto dešava. Ako u prvih mesec dana nema uzbuđenja i maštovitosti u vezi, nema šanse da odnos ima potencijal da potraje (barem ne kada se Bikovi pitaju).

Blizanci

Sarkazam je omiljeni jezik ljubavi Blizanaca, zbog čega je nerazumevanje njihovih šala i povremenog crnog humora apsolutna crvena zastavica u njihovom vrednosnom sistemu. Blizanci žele da budu intelektualno stimulisani i uglavnom smatraju da ne postoji šansa da bi stvari uspele sa nekim ko nije dovoljno pametan da shvati njihove duhovite komentare. Prepoznaćete da li su zainteresovani za vas na osnovu toga da li vam šalju mimove i koliko često zbijaju (dobronamerne) šale na vaš, ali i svoj račun.

Rak

Rakovi žele nekoga ko neće odbacivati njihova osećanja i igrati igrice. Ukoliko ste neko ko ne komunicira svoja osećanja i jasno ne pokazuje svoje namere, Rakovi će odnos sa vama percipirati kao gubljenje vremena. Pripadnici ovog vodenog znaka ne žele da budu drugi izbor i neće tolerisati vašu neodlučnost i “sedenje na dve stolice”. Retko kada prekidaju kontakt bez objašnjenja, a ukoliko samo nestanu iz vašeg života – to verovatno znači da su vam prećutno dali već nekoliko šansi koje vi niste iskoristili.

Lav

Lavovi ne mogu da budu sigurni da vam se zaista dopadaju ukoliko im to i ne govorite. Ovaj vatreni znak želi apsolutno svaki vid pažnje – tako da nemojte da štedite na komplimentima i lepim rečima (a ni na komentarima ispod njihovih objava na Instagramu). Njihov moto je da ako ne mogu da vas vole naglas – neće vas voleti ni u tišini.

Devica

Device su izuzetno selektivne kad biraju ljubavnog partnera, u toj meri da jedna mala nesavršenost može da im izazove trajni osećaj nelagodnosti. Loše navike kao što su glasno žvakanje ili nedostatak manira za stolom dovoljni su da vas pripadnici ovog zemljanog znaka oteraju. Pošto nemaju problem da govore istinu u lice, verovatno ćete saznati zašto su vas ghostovali ukoliko ih jednostavno budete pitali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Vaga

Vage su šarmantne, neretko flertuju sa više njih u isto vreme i imaju svoj plan B, C i D. Šanse da se dopisuju samo sa vama su male, a nije retkost da ghostuju jednu osobu zbog druge. Nemojte to shvatati lično, Vage su jednostavno aktivne i stalnoj potrazi za boljom prilikom. Kao vazdušni znak orijentisan na vezu i partnerstvo, nikada nisu predugo single, što znači da morate brzo da delujete ukoliko želite da ih “ulovite”. Dok vi odlučite da li da ih pozovete na drugi sastanak, oni će uveliko biti u “ozbiljnoj” vezi sa nekim za koga niste ni znali da postoji.

Škorpija

Škorpije retko kome mogu da veruju, a njihova intuicija je gotovo uvek tačna. Iz tog razloga, brzo će se povući ukoliko im se činite nepouzdano, a imajući u vidu njihovu kontrolišuću prirodu – verovatno će vas istražiti pre prvog sastanka. Iako traže odgovore, istina je da ih privlači misterioznost, te se vodite time da što manje znaju o vama – to je bolje za vas. Dajte im naznake svojih interesovanja i hobija, ali nemojte da delite previše informacija u ranoj fazi odnosa jer ćete im postati sumnjivi.

Strelac

Strelci su avanturisti i traže mnogo prostora, pa im je potreban neko ko neće shvatiti lično kada oni povremeno “nestanu”. Kao znak zodijaka koji više od svega ceni slobodu, skloni su slučajnim pustolovinama, te često zaborave na telefon. Naravno, to lako može da se interpretira kao nedostatak interesa sa njihove strane, čak iako to nije uvek slučaj. Iako su poznati po ghostovanju, isto tako su skloni i ponovnom pojavljivanju dva meseca kasnije kada ste napokon uspeli da ih zaboravite. Njihov ghosting je nekad privremen, a nekad trajan – i verovatno ih pamtite kao neuspelu šemu, toksičnu kombinaciju ili sneaky link sa kojim ne znate na čemu ste.

Jarac

Jarčevi su previše zauzeti 1001 obavezom da bi ozbiljna veza uopšte bila izvodljiva – ili barem to govore u fazama upoznavanja. Istina je da su verovatno već nakon prvog dejta analizirali da li je ikakva budućnost sa vama moguća, ali i evidentirali moguće crvene zastavice koje nosite sa sobom. Srećom, kao najzreliji znak zodijaka, nemaju problem da jasno saopšte svoje iskrene namere pre nego što stvari odu predaleko. Iz tog razloga, ukoliko se osećate ghostovano, razmislite da li su vas možda već odbili ranije – ali vi to niste želeli da prihvatite.

Vodolija

Vodolije ništa ne podnose tako kao osobe koje su u konstantnoj “sivoj” zoni i nikad ne zauzimaju stav ni oko čega. Kao znak koji je poznat po tome da uvek ima autentično mišljenje na svaku temu i ne preza od zdrave debate, naročito cene kada se neko ne boji da ima nepopularno mišljenje. Ako na prvom dejtu prelako pristajete na sve ili se čini kao da ne možete da razmišljate samostalno, Vodolije će izgubiti interesovanje do kraja večeri.

Ribe

Kada Ribe ghostuju, to uglavnom nije namerno. Pripadnici ovog vodenog znaka vole da žive u trenutku i glava im se često nalazi u oblacima. Oni se zaljubljuju svakodnevno – u knjigu koju su pročitali, novu pesmu, horizonte koji ih okružuju i ideje koje zastupaju. Nažalost, to može da dovede do zapostavljanja potencijalnog partnera i nedostatka komunikacije, pa “detinjaste” Ribe biraju da umesto izvinjenja jednostavno uopšte ne odgovore na poruku.

Pročitajte i ovo: Modni horoskop za oktobar 2023.

Naslovna fotografija: pinterest.com/itscalledfashion.com

Milica Nešić

Comments