Muškarci se redovno ljute kad saznaju šta sve pričaš svojoj prijateljici. I tada ne uzimaju u obzir da su to saznali tako što si im ti rekla i da si mogla da ćutiš i da ne kompromituješ poverljivost odnosa sa prijateljicom i ne cene to što ga time uključuješ u svoj krug poverenja i tretiraš kao prijatelja. On bi više voleo da tvoja prijateljica ne zna ništa o njegovim ispadima i slabostima i da o njemu ima dobro (i površno mišljenje). Ti misliš da bi on trebalo da ima razumevanja, ili da prihvati i bez razumevanja taj oblik naše ženske bliskosti, jer je to za nas najnormalnija stvar na svetu, ali on se oseća izdanim – ti ne štitiš privatnost vašeg odnosa i govoriš nekome koga on ne poznaje dobro stvari koje on verovatno ne govori nikome. I ovo je nešto što ti moraš da razumeš i prihvatiš, jer, sa svoje tačke gledišta, on je u pravu. Kao i ti sa svoje.

Tvoje prijateljice vide samo tvoju stranu priče

Za nas žene, to je potpuno u redu. Ti ne tražiš od prijateljice da bude objektivna, nego da bude na tvojoj strani. U zaista prisnom prijateljskom odnosu, tvojoj prijateljici je jedino važno kako se ti osećaš u tom odnosu, a on je prihaćen i simpatičan sve dok je tebi dobro sa njim. Kad više nije, onda je omražen i odbačen. Do sledećeg trenutka, kad ti rešiš da mu oprostiš jer ga voliš, pa je tada opet i u milosti tvojih prijateljica. Ali moraš imati u vidu da podrška koju ti pruža prijateljica, njemu ne može da se sviđa – iz njegove perspektive vas dve (tri, četiri) ste se udružile protiv njega i ti njega ogovaraš. Dakle, budi načisto sa sobom, kada se poveravaš svojim prijateljicama – da li tražiš njihovo razumevanje i podršku ili zapravo stvarno ogovaraš svog dečka.

Izgovori koje će ti ponuditi momak koji nije spreman da se obaveže 3 Razlozi zbog kojih treba da preispitaš šta govoriš prijateljicama o svojoj vezi
Comments