Razor cut frizure su vrlo popularne ovog leta i ako želite da vam kosa deluje slobodnije i razbarušenije nego u toku ostalih godišnjih doba, neki od ovih stilova će vam definitivno odgovarati.

Ako razmišljate o šišanju, definitivno razmotrite razor cut frizuru. Ova metoda se razlikuje od tradicionalnog šišanja makazama jer podrazumeva upotrebu brijača sa ravnim sečivom za sečenje kose. Rezultat je frizura sa više volumena i teksture, pa može biti idealna odluka ukoliko želite da napravite letnju promenu.

Razor cut frizure koje ćete obožavati ovog leta

Pixie cut

Ako želite frizuru koja savršeno stoji glumici Maisie Williams, vaš frizer će koristiti metodu šišanja brijačem kako bi postigao stepenasti izgled. Međutim, pixie razor cut frizure definitivno zahtevaju više truda pri održavanju, nego frizure sa dužom kosom.

Zbog toga što je ova frizura kratka, želite da redovno održavate njenu formu, što podrazumeva obavezno zakazivanje mesečnih termina za šišanje. Za stilizovanje pixie frizure, možete koristiti vosak za kosu koji će vam dati glatki, sjajni izgled koji je uz pixie cut definitivni must-have.

Frizura bez čestog održavanja

Ako hoćete frizuru koja ne zahteva često održavanje, ali i dalje želite opušteni letnji izgled, stil glumice Jenne Ortege je pravi izbor za vas. Idealan je za sve koji imaju tanku kosu, za one koji vole samo da je operu i krenu u akciju, a da ne troše mnogo vremena na svakodnevno stilizovanje.

Bob do brade

Ako želite da “ukradete” stil frizure glumice Viole Davis, predlažemo redovno zakazivanje termina kod frizera kako bi vam kosa uvek imala savršenu dužinu koja se ne menja i prati osnovno pravilo – ne dalje od brade.

Što se tiče stilizovanja, figaro bi bio najbolji za oblikovanje krajeva kako biste kreirali dodatni volumen. Ukoliko želite da se oblikovani ne mrse, obavezno u hair rutinu uvedite balzam kako bi vaša frizura imala savršenu teksturu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VIOLA DAVIS (@violadavis)

Stepenasto oko lica

Za sofisticiran, ali i dalje letnji izgled frizure, odaberite stepenastu frizuru poput one kakvu ima pevačica Camila Cabello. Savršena je za sve koji žele da zadrže dužinu, ali se igraju sa stepenastim stilom i šiškama. Duge, slojevite šiške su idealne za skoro sve oblike lica i lako se održavaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by camila (@camila_cabello)

Kovrdže sa razdeljkom sa strane

Halle Berry je stilizovala svoj razor cut tako što je kovrdže prebacila na stranu. Ako želite sličan stil, trebalo bi da znate da funkcioniše isključivo ako imate tanku, ali kovrdžavu kosu, pa kad je prebacite na stranu – jedna ne izgleda suviše bujno u odnosu na drugu, već su realativno ravnomerne.

U toku održavanja, koristite figaro za uvijanje krajeva. Možete čak dodati i sprej za fiksiranu teksturu kose, koji će vam omogućiti da stilizujete frizuru tokom dana i ne brinete o tome da li se otela kontroli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Blago stepenasti bob

Bob Emme Chamberlain funkcioniše sa njenom tankom, ravnom kosom i ima bezbrižan, ali edgy vibe. Tanki pramenovi koji uokviruju lice suptilno poboljšavaju teksturu ravne kose. Ne samo da ova frizura stvara utisak pojačane gustine, već ujedno zahteva vrlo ređe održavanje.

Bob sa prirodnom teksturom

Taylor Swift van nastupa želi da neguje svoje prirodne lokne i ne tretira kosu često. Prirodno sušenje uz korišćenje regeneratora koji se ne ispira je najbolji način da istaknete svoju prirodnu teksturu.

Ako imate ravnu kosu, i dalje možete da pustite da se prirodno osuši, a možete koristiti i aparate za uvijanje kose. Za završnicu, najbolje je da koristite ulje za kosu kako bi dobila dodatnu glatkoću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Cool kovrdže

Bez obzira da li Zendaya nosi pletenice ili prirodne kovrdže, nikada nas nije razočarala svojim frizurama.

Ovaj kovrdžavi stil pun volumena, sa šiškama, nije izuzetak. Za kreiranje stepenastog dugog boba sa kovrdžavim šiškama, ključno je stepenasto širanje, ali tako da svaki stepen služi u svrhu isticanja crta lica. Preporučili bismo sušenje kose pod frizerskom haubom i obavezno uvođenje proizvoda za kontrolu kovrdža.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Bob i šiške

Sarah Hyland iz TV serije Modern Family izgleda fantastično sa bob frizurom i šiškama. Ovakav stil će najbolje izgledati na veoma bujnoj kosi s jakim volumenom, bilo da je ona gusta ili tanka.

Što se stilizovanja tiče, najbolje je šiške isfenirati četkom. Možete koristiti figaro za krajeve i zatim ih raščešljati. Za održavanje razor cut boba sa šiškama, potrebno je šišanje makar jednom mesečno, jer je bitno održavati dužinu.

Pročitajte i ovo: Trendi letnje torbe za sve vaše avanture po vrućini

Naslovna fotografija: instagram.com/camila_cabello

Milana Petković

Comments