Kiš je jelo koje se najčešće priprema u SAD i postoje razne varijacije i recepti. Tradicionalni kiš je vrsta slane američke pite, koja se pravi od kora i fila. Prvo na šta pomislimo kada nam neko spomene američke pite je sigurno njihova dobro poznata pita sa jabukama. Kiš zamislite upravo tog oblika, kao pitu sa jabukama, osim što su sastojci, naravno, drugačiji.

Večera treba da vam bude lagani obrok – za sam kraj napornog dana, kada je poželjno unositi sveže povrće i namirnice koje vas neće nadimati u toku noći. Ovaj recept za kiš od brokolija morate da isprobate prvom prilikom jer će to biti definitivno najlaganiji obrok koji ste pojeli u poslednje vreme. Priprema nije teška i veoma se brzo sprema.

Brokoli je povrće koje ili obožavamo ili ne možemo da smislimo. Međutim, postoji razlog zašto se brokoli nalazi na spisku namirnica koje morate da unosite kada otpočnete zdravu ishranu. Brokoli je prepun vitamina C koji je krucijalan za naš imuni sistem i izuzetno važan za našu kožu i istovremeno je snažan antioksidant. Naše telo ne može samo da proizvodi vitamin C, već ga moramo unositi preko suplimenata, nege kože i ishrane.

Pročitajte i ovo: Limunada recept kakav još niste isprobali

Feta je tradicionalni grčki sir koji će ovom jelu dati poseban šmek. Prepun kalcijuma i vitamina B, feta sir je sastojak koji bi trebalo što češće da dodajemo kako kuvanim, tako i sirovim jelima.

Za pripremu ovog jela potrebno vam je:

1 glavica brokolija

2 mlada luka

8 jaja

Pakovanje grčkog feta sira

Malo seckanog peršuna

Šaka čeri paradajza

So i biber

A evo kako da ga pripremite…

Comments