Da, i mi skoro da nismo verovali da će konturing ikada izaći iz trenda u beauty svetu, ali izgleda da je taj trenutak došao! Ovo su dobre vesti za sve one makeup minimaliste, koji ne vole na svoje lice da stavljaju više slojeva šminke svakodnevno, a možda su zanimljive i za one zaklete pristalice konturinga, koji su zaboravili da imaju i drugih mogućnosti pri šminkanju. Ova 2020. godina nas je naučila da se vratimo jednostavnijim principima u nezi lica, kose i tela i možda je upravo odatle proistekao i ovaj novi trend u šminkanju nazvan “soft glam“, koji polako ali sigurno postaje glavni način nanošenja šminke među mlađom populacijom poznatih ličnosti i Instagram blogerki. Poznati šminkeri su takođe pobornici ovog novog trenda, a poznato da je ono čega se oni jednom prihvate, ostaje na sceni dugo, i popularnost mu se širi velikom brzinom. Evo šta je soft glam makeup i kako da postignete ovaj trendy look!

Šta je “soft glam” look?

Ovaj look podrazumeva kožu ujednačenog tena, koja deluje prirodno, ali istovremeno izgleda nežno, sa blagim prelazima između rumenila, senki na očima, pudera i hajlajterom koji je veoma suptilan. Dakle, vaše lice bi trebalo da izgleda kao da nosite šminku koja vam ističe sve najlepše na vama, ali to čini suptilnije i prirodnije od agresivnog konturisanja koje vam menja izgled lica. Zamislite otprilike kao real life airbrush opciju, primenjenu na vašu kožu lica.

Kako da postignete ovaj look?

Prvenstveno, važno je da dobro pripremite svoju kožu. Lice koje je dobro očišćeno, koje ste negovali i na koje ste stavile dnevnu kremu jedini je način da postignete i dobar makeup look kasnije. Takođe, za soft glam look bitno je na lice staviti prajmer pre svega, kako bi puder koji ćete naneti dobro prionuo uz vašu kožu, bez da izgleda kao da je neprirodan i jak sloj boje na vašem licu. Nakon pripreme, krećete “u akciju” sledećim koracima.

Comments