Kada nam ponestane inspiracije, uvek se rado obratimo Pinterestu za pomoć jer se upravo na ovoj platformi otkrivaju najbolji trendovi i ideje.

Oktobar je najbolji mesec za planiranje i postizanje novih ciljeva. Ukoliko ste rešili da osvežite svoj dom, rešenja za odlaganje u kući i pametni dizajn će vam pomoći da sa lakoćom to i uradite. 

Ukoliko se malo upoznate sa pravilima za dizajn i uređenje prostora, naći ćete sjajne načine za skladištanje svih stvari u kući. Uz prave ideje, uspećete da proširite prostor u kom živite i da ga organizujete na osnovu svojih specifičnih potreba, bilo da se radi o cipelama, knjigama ili magazinima. 

Razmislite o svom domu, o svim sobama, nameštaju, visini zidova, uglovima, tavanskom prostoru, ali i komadima nameštaja koje možete da iskorisite ili nađete im novu namenu. Kada ste zamislili kako otprilike izgleda vaš životni prostor, moći ćete lakše da ga redizajnirate ili unapredite korisnim rešenjima. 

5 praktičnih Pinterest rešenja za odlaganje stvari

Otoman 

Multifunkcionalan nameštaj je ključan kad živite u malom prostoru, jer ga možete iskoristiti na razne načine, pa kao i prostor za skladištenje. Ukoliko se vodite funkcionalnošću i kupujete praktične stvari, onda savetujemo da obratite pažnju na otomane koji broje sve više pretraga na Pinterestu. Osim što je reč o savršenoj i mekanoj površini na kojoj možete da provodite vreme, ovaj praktičan komad nameštaja poseduje duboku fioku u koju možete smestiti ćebe, časopise ili zimske jakne. 

Otvorene police

Ukoliko volite dekor i ne možete da odolite da ne kupite razne ukrasne predmete, nemojte da brinete jer postoji rešenje za odlaganje, pa čak i kad imate previše stvari. Stručnjaci za enterijer savetuju upotrebu otvorenih polica na koje možete da poređate i organizujete razne sitnice, dok i dalje postižete utisak velikog, otvorenog prostora. Bilo da je reč o funkcionalnom kuhinjskom priboru ili knjigama, otvorene police će vam pomoći da dom izgleda uredan, a sve stvari će biti pregledne i na svom mestu. 

Ostava sa policama

Primarna namena ostave je maksimalno korišćenje prostora. Bilo da želite da smestite svoju mašinu za veš, nepotrebne stvari ili da je koristite kao zasebnu sobu, ostava predstavlja idealno rešenje za organizaciju, ali može da izgleda i prilično primamljivo. I dok većina Pinterest korisnika na ovoj platformi pretražuje ideje za ostavu, moramo da istaknemo da ne postoji specifičan dizajn jer prostor možete slobodno sami kreirati, prema svojim potrebama. Ideja koja je pokupila najviše pregleda je svakako ostava sa korpama i kutijama, a kao dodatni element možete dodati policu koja će vam pružiti potrebnu preglednost.

Kockaste police

Iako vodite računa o svom prostoru i imate savršeno uređenu spavaću i dnevnu sobu, verovatno vaša deca uporno prave nered sa igračkama. Kockaste police na zidu su idealne za smeštanje igračaka raznih oblika i veličina, a moramo da priznamo da zajedno sa ovim detaljima izgledaju vrlo simpatično i sigurno će vašem domu obezbediti dozu razigranosti. 

Nevidljivi ormari

Ova vrsta ormara predstavlja moderan evropski stil, i sve više je zastupljena u savremenim domovima upravo zbog svoje praktičnosti. Reč je o ugradnom ormaru koji se postavlja do zida, u visini do samog plafona, a u koji možete spakovati svu svoju garderobu, aksesoare, kapute. 

Dodatna rešenja za odlaganje i organizaciju 

Instalirajte svetlo i LED trake u svojim ormarima u mračnim komodama. Osim što će vam osvetliti prostor, vizuelno će ga učiniti prostranijim. 

Kada odlažete predmete, trudite se da zapakovane kutije dobro obeležite, kako biste kasnije lakše pronašli stvari koje ste spakovali. 

Ukoliko vam zafali dodatni prostor za skladištenje, uvek možete iskoristiti slobodan deo ispod stepenica. 

Pročitajte i ovo: 12 jednostavnih načina za organizaciju garderobera

Naslovna fotografija: pinterest.com

Kristina Page

Comments