MET Future Fashionista Competition se i ove godine održava na Metropolitanu u Beogradu, sa novom temom i jasnom porukom – Rethink Redesign.

Kako je u okviru prvog modnog takmičenja na Univerzitetu Metropolitan bio veliki odziv mladih i kreativnih srednjoškolaca, ove godine nastavljamo da nagrađujemo talenat sa vrednom nagradom od 1.500 za upis na prvu godinu studijskog programa Modni dizajn Fakultata digitalnih umetnosti, dok drugo mesto dobija vaučer od 700, a treće 500€, takođe za upis na FDU. Pored vrednih novčanih nagrada, tu je i specijalna nagrada Beogradske nedelje mode.

MET Future Fashionista vizual Rethink Redesign i novo takmičenje MET Future Fashionista

Na predstojećem MET Future Fashionista Competition-u članovi žirija će biti eminentni stručnjaci iz sveta mode, koji su poznati kako domaćoj publici, tako i svetskoj modnoj sceni:

Nenad Radujević, direktor i osnivač Modnog studija Click, i autor modnog projekta Beogradska nedelja mode (Belgrade Fashion Week) koji se uspešno realizuje od 1996. godine. Takođe Nenad neprestano i sa velikim entuzijazmom radi na afirmaciji mladih modnih dizajnera od kojih su danas mnogi poznata imena domaće modne scene, a neki od njih imaju i uspešne karijere širom sveta.

Tijana Pavlov, svetski poznata modna kreatorka, koja je osvojila i modno tržište Jugoistočne Azije svojim unikatnim radom, a predavala je i na inostranim univerzitetima – Accademia Italiana, Chanapatana International Design Institute i ESMOD. Tijana je deo profesorske klase studijskog programa Modni dizajn na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i svoje studente već uveliko čini prepoznatljivim i jedinstvenim, prenoseći im svoje znanje, višegodišnje iskustvo i talenat.

Bogdan Mrša, mladi modni dizjner, višestruko nagrađivan za svoj rad i zalaganje za održivu modu, za koga je već čula svetska modna scena, iako je tek student 3. godine Modnog dizajna FDU-a Univerziteta Metropolitan. Bogdan je prošle godine za svoju kolekciju – The Malnourished osvojio prestižne nagrade: Fashion Talent Designers Competition (Serbia Fashion Week), vrednu nagradu The European Fashion Union 2020 award (Milano Fashion Week) i NOIZZ Fashion Award Boris Trivan (Belgrade Fashion Week).

Ukoliko volite modu i vidite sebe kao budućeg modnog dizajnera i modnog eksperta, koji želi da svet čuje za njega i nosi njegove kreacije, prijavite se za takmičenje – MET Future Fashionista Competition i neka vaš talenat pobedi!

Comments