Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Održano je još jedno takmičenje Univerziteta Metropolitan iz iz oblasti Modnog dizajna – MET Future Fashionista Competition sa novom temom i jasnom porukom Rethink Redesign. Ovogodišnje MET Future Fashionista finale takmičenja je realizovano pod drugačijim okolnostima, zbog novonstale situacije i pandemije virusa COVID-19, online i putem Zoom platforme gde su takmičari i stručni žiri bili u prilici da se upoznaju i razmene modne ideje.

MET FF vest naslovna Rethink Redesign i pobednice takmičenja – MET Future Fashionista

Talentovani srednjoškolci su imali priliku da predstave svoje modno viđenje teme “Rethink Redesign” i osvoje vredne nagrade za upis na prvu godinu studijskog programa Modni dizajn Fakultata digitalnih umetnosti, kao i partnera takmičenja, specijalnu nagradu Beogradske nedelje mode.

Prvo mesto za svoj rad i prezentaciju je osvojila Una Žilović (IV Beogradska gimnazija, Beograd) – vaučer od 1.500€, za 1. godinu studija Fakulteta digitalnih umetnosti, na studijskom programu Modni dizajn, kao i specijalnu nagradu Beogradske nedelje mode. Drugo mesto i vaučer od 700€ za 1. godinu studija na Modnom dizajnu osvojila je Ana Vrbić (Škola za dizajn, Beograd), dok je treće mesto pripalo Lani Danilović (Grafička škola, Beograd) i vaučer od 500€, takođe za 1. godinu studija na studijskom programu Modni dizajn FDU-a.

Članovi žirija za ovogodišnje modno takmičenje Univerziteta Metropolitan bili su eminentni modni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom: Nenad Radujević, direktor i osnivač Modnog studija Click, i autor modnog projekta Beogradska nedelja mode (Belgrade Fashion Week); Tijana Pavlov, svetski poznata modna kreatorka, koja je osvojila modno tržište Jugoistočne Azije svojim unikatnim radom i predavala na prestižnim inostranim univerzitetima, a sada na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i takođe profesorka FDU-a Katarina Samardžić, svetski poznata dizajnerka kostima, koja je radila u Sjedinjenim Američkim Državama, i koja je počasni član je ULUPUDS-a od 2010. godine.

Univerzitet Metropolitan je još jednom nagradio talenat kreativnih srednjoškolaca i pružio im priliku da svoje akademsko obrazovanje nastave na najperspektivnijem i najtraženijem studijskom programu za modni dizajn u Srbiji i rgionu, uz dodatne benefite. Još jednom čestitamo pobednicama MET Future Fashionista takmičenja i budućim modnim dizajnerima – Uni, Ani i Lani!

Editors choice