Održano je još jedno takmičenje Univerziteta Metropolitan iz iz oblasti Modnog dizajna – MET Future Fashionista Competition sa novom temom i jasnom porukom Rethink Redesign. Ovogodišnje MET Future Fashionista finale takmičenja je realizovano pod drugačijim okolnostima, zbog novonstale situacije i pandemije virusa COVID-19, online i putem Zoom platforme gde su takmičari i stručni žiri bili u prilici da se upoznaju i razmene modne ideje.

MET FF vest naslovna Rethink Redesign i pobednice takmičenja – MET Future Fashionista

Talentovani srednjoškolci su imali priliku da predstave svoje modno viđenje teme “Rethink Redesign” i osvoje vredne nagrade za upis na prvu godinu studijskog programa Modni dizajn Fakultata digitalnih umetnosti, kao i partnera takmičenja, specijalnu nagradu Beogradske nedelje mode.

Prvo mesto za svoj rad i prezentaciju je osvojila Una Žilović (IV Beogradska gimnazija, Beograd) – vaučer od 1.500€, za 1. godinu studija Fakulteta digitalnih umetnosti, na studijskom programu Modni dizajn, kao i specijalnu nagradu Beogradske nedelje mode. Drugo mesto i vaučer od 700€ za 1. godinu studija na Modnom dizajnu osvojila je Ana Vrbić (Škola za dizajn, Beograd), dok je treće mesto pripalo Lani Danilović (Grafička škola, Beograd) i vaučer od 500€, takođe za 1. godinu studija na studijskom programu Modni dizajn FDU-a.

Članovi žirija za ovogodišnje modno takmičenje Univerziteta Metropolitan bili su eminentni modni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom: Nenad Radujević, direktor i osnivač Modnog studija Click, i autor modnog projekta Beogradska nedelja mode (Belgrade Fashion Week); Tijana Pavlov, svetski poznata modna kreatorka, koja je osvojila modno tržište Jugoistočne Azije svojim unikatnim radom i predavala na prestižnim inostranim univerzitetima, a sada na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i takođe profesorka FDU-a Katarina Samardžić, svetski poznata dizajnerka kostima, koja je radila u Sjedinjenim Američkim Državama, i koja je počasni član je ULUPUDS-a od 2010. godine.

Univerzitet Metropolitan je još jednom nagradio talenat kreativnih srednjoškolaca i pružio im priliku da svoje akademsko obrazovanje nastave na najperspektivnijem i najtraženijem studijskom programu za modni dizajn u Srbiji i rgionu, uz dodatne benefite. Još jednom čestitamo pobednicama MET Future Fashionista takmičenja i budućim modnim dizajnerima – Uni, Ani i Lani!

Comments