Hot topics

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Kristen Stewart kao princeza Diana u holivudskoj drami koju sa nestrpljenjem iščekujemo

Kako da održiš kosu zdravom nakon farbanja kod kuće?

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Održano je još jedno takmičenje Univerziteta Metropolitan iz iz oblasti Modnog dizajna – MET Future Fashionista Competition sa novom temom i jasnom porukom Rethink Redesign. Ovogodišnje MET Future Fashionista finale takmičenja je realizovano pod drugačijim okolnostima, zbog novonstale situacije i pandemije virusa COVID-19, online i putem Zoom platforme gde su takmičari i stručni žiri bili u prilici da se upoznaju i razmene modne ideje.

MET FF vest naslovna Rethink Redesign i pobednice takmičenja – MET Future Fashionista

Talentovani srednjoškolci su imali priliku da predstave svoje modno viđenje teme “Rethink Redesign” i osvoje vredne nagrade za upis na prvu godinu studijskog programa Modni dizajn Fakultata digitalnih umetnosti, kao i partnera takmičenja, specijalnu nagradu Beogradske nedelje mode.

Prvo mesto za svoj rad i prezentaciju je osvojila Una Žilović (IV Beogradska gimnazija, Beograd) – vaučer od 1.500€, za 1. godinu studija Fakulteta digitalnih umetnosti, na studijskom programu Modni dizajn, kao i specijalnu nagradu Beogradske nedelje mode. Drugo mesto i vaučer od 700€ za 1. godinu studija na Modnom dizajnu osvojila je Ana Vrbić (Škola za dizajn, Beograd), dok je treće mesto pripalo Lani Danilović (Grafička škola, Beograd) i vaučer od 500€, takođe za 1. godinu studija na studijskom programu Modni dizajn FDU-a.

Članovi žirija za ovogodišnje modno takmičenje Univerziteta Metropolitan bili su eminentni modni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom: Nenad Radujević, direktor i osnivač Modnog studija Click, i autor modnog projekta Beogradska nedelja mode (Belgrade Fashion Week); Tijana Pavlov, svetski poznata modna kreatorka, koja je osvojila modno tržište Jugoistočne Azije svojim unikatnim radom i predavala na prestižnim inostranim univerzitetima, a sada na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i takođe profesorka FDU-a Katarina Samardžić, svetski poznata dizajnerka kostima, koja je radila u Sjedinjenim Američkim Državama, i koja je počasni član je ULUPUDS-a od 2010. godine.

Univerzitet Metropolitan je još jednom nagradio talenat kreativnih srednjoškolaca i pružio im priliku da svoje akademsko obrazovanje nastave na najperspektivnijem i najtraženijem studijskom programu za modni dizajn u Srbiji i rgionu, uz dodatne benefite. Još jednom čestitamo pobednicama MET Future Fashionista takmičenja i budućim modnim dizajnerima – Uni, Ani i Lani!

Editors choice