Retrogradni Jupiter guraće nas preko sopstvenih granica, podsticaće nas da izađemo iz zone komfora, da se usudimo, da imamo vere i slušamo osećaj. Možete iskusiti želju da skočite u nepoznato, radi iskustva i širenja svesti, ali možete se zaleteti i zagristi zalogaj veći od onog koji možete da sažvaćete. Zvanični početak retrogradnosti je 28. jul, a tranzit traje do 23. novembra (uticaj sigurno već osećate).

Uticaj retrogradnog Jupitera najviše će osetiti oni koji imaju sunce ili druge astrološke položaje u kardinalnim i promenljivim znacima, dakle, svi osim Bika, Lava, Škorpije i Vodolije. Kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) najveći uticaj će osetiti od početka retrogradnosti do kraja oktobra, dok bi promenljivi znaci (Blizanac, Devica, Strelac, Ribe), mogli da dožive velike promene tokom novembra, do kraja retrogradnosti. 

Retrogradni Jupiter će 2022. najviše uticati na ove horoskopske znake:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Ovan 

Jupiter boravi u znaku Ovna još od polovine maja i pojačava vašu želju da postignete lične ciljeve i ostavite svoj trag. Ali, pošto kreće retrogradno, moraćete da napravite korak unazad i da razmislite da li ste na pravom putu. Da li zaista svu svoju energiju ulažete u projekte i odnose koji vam najbolje odgovaraju? 

Rak 

Od polovine maja Jupiter boravi u vašoj desetoj kući karijere, proširujući mogućnosti da se nađete u centru pažnje i na liderskoj poziciji. Takođe, pojačava vaš apetit za priznanjima od strane nadređenih i autoriteta u oblasti kojom se bavite. U toku retrogradnog hoda, možete ponovo proceniti svoj profesionalni plan igre i razmisliti da li je vreme da ispravite kurs. 

Pročitajte i ovo: Šta vas najviše plaši – prema vašem horoskopskom znaku

Blizanci 

Osetili ste uticaj Jupitera koji širi vaš fokus na prijateljstva i dugoročne želje, dok se kretao kroz vašu 11. kuću umrežavanja. Sada se pomera unazad i kroz vašu 10. kuću utiče na karijeru – mogli biste da iskusite situacije koje se ponavljaju. Vreme je da razjasnite šta želite da postignete i u čemu želite da budete prepoznati i kako to mislite da ostvarite. 

Vaga 

Jupiterovo putovanje kroz vašu sedmu kuću partnerstva uveličalo je sve vaše veze jedan na jedan – romantične, platonske i profesionalne. Pošto vaš znak vlada ovom kućom, verovatno ste imali dosta sreće sa Jupiterom, a za vreme retrogradnog hoda imate priliku da ponovo procenite koliko ste tu za druge i koliko su oni tu za vas. Upamitite – reciprocitet je ključan. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Devica 

Jupiter kreće retrogradno kroz vašu kuću partnerstva, što će vas navesti na razmišljanje o svim bitnim odnosima. Možda prvi put učite da se povežete sa partnerom ili pregovarate o poslovnom odnosu sa kolegom, ali bez obzira šta se dešava na površini, najbolje ćete uspeti ako odvojite vreme da oslušnete svoju intuiciju i uverite se da se u ovim vezama pojavljuje vaše najautentičnije ja. 

Strelac 

Jupiter kreće retrogradno kroz vašu četvrtu kuću domaćeg života. Možda dovodite u pitanje nedavne odluke u vezi sa nekretninama, ili razmišljate o tome kako prošle želje u vezi sa porodicom odgovaraju vašoj sadašnjosti, ili vašoj viziji budućnosti. Ovo bi mogao biti posebno plodan momenat za intenzivnu terapiju, meditaciju, vođenje dnevnika, kako biste stekli jasan uvid o načinu da osnažite svoj osećaj sigurnosti. 

Pročitajte i ovo: Znaci zodijaka koji će u toku leta pronaći ljubav

Jarac 

Jupiter je iz vaše četvrte kuće u kojoj ste imali fokus na domaći život i svoj unutrašnji, emotivni svet pomera unazad i sada ćete razmišljati o tome kako temelji koje ste postavili i promene koje ste napravili oblikuju vašu sadašnjost i budućnost – na bolje, ili na gore. 

Ribe 

Do sada ste imali mogućnost da povećate svoj finansijski priliv i ustanovite koliko ste cenjeni i šta vam je najvažnije. Ali sada ćete, u toku retrogradnog kretanja Jupitera, razmišljati o strastvenim projektima koji su vam bili u fokusu ranije tokom godine. Vreme je da se uozbiljite i odlučite koji to dugoročni snovi zaslužuju svu vašu energiju i kako da ih ostvarite. 

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević 

Comments