Posle retrogradne Venere, astrološkim nebom vlada retrogradni Merkur, a ovaj ozloglašeni tranzit, koji će do kraja godine zatvoriti jedan krug i započeti još jedan, donosi pogrešnu komunikaciju, odložene planove i sveopštu konfuziju. Da stvari budu zanimljivije, u toku je retrogradni Saturn, čiji će uticaj prestati početkom novembra, dok će se uticaj retrogradnog Plutona osećati do polovine oktobra, kada će stupiti na snagu retrogradni Mars i pratiti nas do januara sledeće godine, pridruživši se retrogradnom Neptunu. Sa svim tim retgrogradnostima u ovom momentu „hvata korak“ i retrogradni Jupiter, čiji ćemo uticaj osećati do 30. decembra.

Ako vam se čini da ne možete da podignete glavu od silnih retrogradnosti – ne čini vam se. Najnoviji događaj na astrološkom nebu, retrogradni Jupiter, koji se dešava jednom godišnje, uticaće na sposobost svakog horoskopskog znaka da sanja, teži i prihvata optimističan način razmišljanja. Planeta sreće u ovom tranzitu koji se odvija u znaku Bika, uzemljuje nas u realnosti. Bićemo pozvani da preispitamo svoje ideale i podstaknuti da postupamo promišljenije u vezi sa stvarima (i ponašanjima) koje nam zapravo nisu potrebne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Vaša vera u svoje snove je na testu, ali to će vam pojednostaviti život i omogućiti vam da razjasnite šta vam je zaista potrebno.

Šta svakom horoskopskom znaku donosi retrogradni Jupiter

Ovan

Retrogradni Jupiter u vašoj drugoj kući novca, imovine i vrednosti podstiče period razmatranja kako ste i koliko razvili svoju materijalnu stabilnost, i kako možete bolje obezbediti materijalne resurse. Razmotrite svoje navike potrošnje, i finansijske ciljeve, koje treba promeniti, ako primećujete da nisu usklađeni sa vašim dugoročnim ekonomskim ciljevima.

Bik

Retrogradni tranzit Jupitera odvija se u vašem znaku, po prvi put posle više od deset godina i pruža vam priliku da preoblikujete pojedine svoje težnje i zamisli. Lični ciljevi koje ste postavili, rastu stabilnim tempom, ali sada možete da zastanete i razmotrite svoj napredak. Da li ste zadovoljni delovima sebe koje ste razvijali? Ako niste, smatrajte ovaj period prilikom da se vratite na početak i bolje utemeljite.

Blizanci

Retrogradni Jupiter u vašoj 12. kući podstiče vas da pregledate i revidirate unutrašnja uverenja i istine. Bićete ohrabreni da se vratite na iskustva koja su oblikovala vašu perspektivu i filozofska uverenja, kao i navike i prakse kojima se bavite u svojoj najdubljoj privatnosti.

Rak

Za Rakove je ova retrogradnost vreme razmatranja prijateljstava i savezništva koja ste do sada razvili. Tražite pouzdane i stabilne ljude na koje ćete se možete osloniti u budućnosti i kultivišite svoje veze, odnose i društvene kontakte.

Lav

Bićete pozvani da ponovo zamislite budućnost svoje karijere i profesionalnih poduhvata. Uspešno razvijate svoju profesionalnu ličnost, ali retrogradni Jupiter stavlja vaša uverenja na probu i daje vam priliku da izvršite sva potrebna prilagođavanja, kada je u pitanju vaš javni imidž.

Devica

Device očekuje revizija stavova i sistema verovanja – ustanovićete nove, doslednije poglede na svet oko sebe, koji će vam pomoći da se obezbedite na duže staze. Ovo je period za preispitivanje ličnih istina i test vaših duhovnih uverenja – da biste osigurali njihovu trajnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Vaga

Uspostavljanje dugoročne stabilnosti u oblasti materijalne dobiti je prioritet za Vage. Preispitajte kako ste do sada radili na akumulaciji održivih sredstava – ako ste svoje resurse delili sa drugom osobom, možda ćete ponovo proceniti svoje granice, kako biste osiruali za sebe plodonosan aranžman na duge staze.

Škorpija

Retrogradni Jupiter utiče na događaje u vašim romantičnim vezama i od vas se traži da revidirate svoje nade i zamisli za dugoročna partnerstva. Vaša vera u druge može biti na testu – ne plašite se da verujete ljudima oko sebe, naročito onima koji su vam već pokazali da su uz vas.

Strelac

Vaša vladajuća planeta u svom retrogradnom hodu poziva vas da preispitate navike i rutine koje ste izgradili. Sada možete izvesti podešavanja i prilagođavanja, tako da one budu održive – važno je da vam vaša struktura omogućava da se osećate slobodno, a ne ograničeno.

Jarac

Sa retrogradnim Jupiterom nastupa period revizije vaših kreativnih hobija, strasti i aktivnosti kojima se bavite u slobodno vreme. Vaša želja za zadovoljstvom i ispunjenjem je nedavno došla do izražaja, a sada je vreme da razmislite o načinima na koje dajete prednost zadovoljstvu.

Vodolija

Retrogradni Jupiter u vašoj četvrtoj kući doma i porodice doneće razmatranje koliko ste uložili u mir i sigurnost svog doma. Vaša vera može biti testirana tokom ovog perioda, ali postaće vam jasnije kako treba da izgleda vaše prijatno i stabilno domaće okruženje.

Ribe

Vaš rast je bio dosledan u poslednje vreme, ali sada nastupa period preispitivanja informacija koje ste primili i usvojili. Bilo da se radi o novim veštinama, edukaciji ili ličnom razvoju, razmisltie o tome šta ste do sada naučili, verujte procesu i budite strpljivi, razvijajući majstorstvo.

Pročitajte i ovo: Retrogradni Saturn će trajati do novembra, a evo kako će uticati na vaš znak

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Brankica Milošević

Comments