Ovog proleća snažni astrološki uticaji dolaze sa svih strana – posle pomračenja punog Meseca, dolazi retrogradni Merkur u Ovnu, a ubrzo i potpuno pomračenje Sunca. Udahnite duboko i spremite se za ludu vožnju kosmičkim rolerkosterom.

Šta se dešava tokom retrogradnog Merkura

Kada se Merkur kreće retrogradno – tri puta godišnje – on usporava, stvarajući iluziju da se kreće unazad, a njegovi ozloglašeni efekti (nesporazumi u komunikaciji, kašnjenja, tehnološki kvarovi), nisu jedini uticaj koji donosi. Retrogradni tranziti imaju i svoje prednosti, jer to su periodi preispitivanja, procenjivanja i razmatranja, koji donose rast. Ove godine, prvo retrogradno kretanje Merkura počinje 1. aprila i traje do 25. aprila, u kardinalnom vatrenom znaku Ovna.

Ovnom vlada Mars, uporan, odvažan, strastven i hrabar, pa je Merkur u stilu komunikacije u Ovnu direktan, impulsivan i neustrašiv, što može dovesti do brzih odluka i spontanih reakcija. Retrogradni Merkur u Ovnu mogao bi da znači drugu šansu, posebno u situacijama kada ste preterano reagovali, ili nekoga površno procenili. Sada imate priliku da se vratite na razgovore koji su doveli do nerešenih sukoba i da se preispitate. Da li ste govorili istinu? Da li ste mogli da se izrazite sa jasnoćom i samopouzdanjem? Možete pristupiti tim situacijama sa novom perspektivom.

Pročitajte i ovo: Načini na koje retrogradni Merkur utiče na veze i emocije

Šta retrogradni Merkur u Ovnu donosi svakom znaku

Ovan

Razmislite dva puta pre nego što kažete nešto zbog čega ćete kasnije zažaliti! Retrogradni Merkur u vašem znaku provodi oko tri nedelje, pa pokušajte da za to vreme držite na uzdi svoju impulsivnost i odnegujete malo više strpljenja i diplomatije. Ako se pojave situacije iz prošlosti, možete se sa njima suočiti i dobiti zaključak koji priželjkujete. Strpljenje, otvorenost i jasnoća pomoći će da se interakcije odvijaju bez nesporazuma i da promišljeno donosite odluke.

Bik

Retrogradni Merkur u Ovnu stavlja u prvi plan vaše isceljenje i lični rast, tokom tri nedelje aprila. Ovo je vreme da istražite skrivene emocije, da pronađete svoje okidače – i da ih isključite. Verujte svojoj intuiciji tokom ovog introspektivnog perioda. Smatrajte da je ovo prilika da se jasno i odlučno pozabavite nerešenim stvarima.

Blizanci

Merkur je vladar Blizanaca i njegovi retrogradni efekti vas neće zaobići – naglasak je na vašim društvenim krugovima i viziji budućnosti. Vodite računa o svom pristupu u komunikaciji sa okolinom i pokušajte da ne pravite pretpostavke – uverite se da ste sve jasno izneli i da ste razumeli odgovore na svoja pitanja, da biste izbegli sitne nesporazume na dnevnom nivou. Imate priliku da se povežete sa starim prijateljima, a ako se pojave neki nerešeni problemi iz prošlosti, sada ih možete rešiti.

Rak

Poštovanje i osećaj autoriteta su teme koje pokreće retrogradni Merkur u Ovnu – vodite računa kako razgovarate sa pretpostavljenima, jer je neophodna izvesna doza poniznosti. Ako ste u poziciji vođe, biće vam potrebno mnogo strpljenja i discipline, a ovaj tranzit stavlja u središte pažnje sve vaše dosadašnje i buduće karijerne poduhvate. Važno je da imate na umu obaveze i obećanja koja ste dali kako u ličnom, tako i u profesionalnom životu. Ovo je takođe, pogodan period da se osvrnete na projekte koje ste stavili u drugi plan, ili da preispitate svoje dugoročne ciljeve.

Lav

Vaš stav je odraz vaših iskustava i tokom retrogradnog tranzita Merkura vaša sposobnost da zadržite otvorenost uma i napravite prostor za raznolikost – biće od suštinskog značaja za vaš duševni mir. Bilo da se radi o filozofskim diskusijama sa bliskima ili akademskim aktivnostima, pozvani ste da preispitate svoja uverenja, i, što je još važnije, udovoljite svojoj radoznalosti. Perspektiva je najvažnija, a kašnjenja u ovom periodu, zapravo, mogu biti dobrodošla.

Devica

I vašim znakom vlada Merkur, pa je vaše retrogradno iskustvo naglašeno – tema su vaše najdublje želje, zajednički resursi i intimne veze. Bilo da se radi o finansijskom sporazumu ili emotivnom pitanju koje tek treba da se reši, shvatite retrogradni Merkur u Ovnu kao priliku da otkrijete skrivene istine o sebi i svojoj vezi. Ne plašite se da budete ranjivi – prihvatanje svoje autentičnosti vodi ka ličnom rastu i dubljim vezama.

389A6501 Retrogradni Merkur u Ovnu   snažan uticaj na svaki horoskopski znak

Jakna: N fashion

Vaga

Retrogradni Merkur u Ovnu aktivira vaš sektor odnosa i ovo je prilika da se vratite na nerešene probleme sa važnim osobama (partnerom, prijateljima, članom porodice). Kristalna jasnoća u komunikaciji je od suštinskog značaja, jer u ovom trenutku postoje veći rizici povezani sa kašnjenjem i pogrešnom komunikacijom. Ako nešto treba da se reši u vašim privatnim odnosima i poslovnim partnerstvima, ovo je vreme da preuzmete inicijativu.

Škorpija

Pažljivije pogledajte svoje navike i rutine – bilo da se radi o zdravlju ili vašem poslovnom rasporedu, vreme je da pregledate, ponovo procenite i pojednostavite ono što radite. Uz strpljenje, brigu o sebi i vođenje računa o detaljima, ovaj retrogradni transfer bi mogao doprineti pozitivnim promenama u vašem životnom stilu. Kada je u pitanju komunikacija, proverite više puta svoje mejlove i poruke – kada očekujete smetnje, lakše ćete ih uočiti i brže reagovati.

Strelac

Vreme je da redefinišete svoju viziju i razmislite o osnovama svog samoizražavanja – retrogradni Merkur u Ovnu stavlja fokus na vaš ljubavni život, kreativne talente i strastvene projekte, pa smatrajte da je ovo prilika da se ponovo povežete sa željama svog srca. Ako je nešto ometalo vašu kreativnu iskru i sprečavalo vas da se povežete sa unutrašnjim detetom, razmislite o stvarima koje vas raduju. Vaša autentičnost je ključna, zato verujte svojim instinktima i dozvolite sebi spontanost. Ako se vrati bivši – dobićete zatvaranje koje zaslužujete.

Jarac

Vaš lični život je u prvom planu – od porodičnih stvari, do vaših najdubljih osećanja, bićete podstaknuti da se osvrnete na prošlost i odgovorite na dugotrajna pitanja, sa samopouzdanjem i jasnoćom. Iako će se izazovi pojaviti, oni nude dragocen uvid za rast i dublje razumevanje, posebno kada je u pitanju odnos sa voljenom osobom i bliskim ljudima. Ako ste u procesu preuređenja svog doma, imaćete priliku da izvršite neophodna prilagođavanja.

Vodolija

Mnogo toga vam je na umu, a retrogradni Merkur u Ovnu osvetljava sve – od vašeg stila komunikacije, do vašeg neposrednog okruženja, uključujući i vaš automobil. Kada ste poslednji put odradili servis? Transport je istaknuta oblast tokom ovog tranzita, a ti se odnosi kako na prevozna sredstva i prenos informacija, tako i na „saobraćaj“ u odnosima i reviziju prošlih projekata koji su stavljeni na čekanje. Povezivanje sa rođacima može doneti rešenje nekih nesuglasica – iskoristite ovaj period da dođete do zatvaranja i zaključaka u odnosima i ne zaboravite svoje tehničke sprave.

Ribe

Vaš novčani sektor je u fokusu, a retrogradni Merkur vas poziva da ponovo pregledate svoje finansije, budžet i transakcije. Razmislite kako možete preuzeti vođstvo u ovoj oblasti života, dok istovremeno preispitujete svoje osnovne vrednosti i prioritete. Ako vam je obećana povišica ili nagrada koju još niste dobili, sada je vreme da progovorite, ali vodite računa da budete jasni i smireni. Razmislite o tome kako možete biti odlučniji u vezi sa svojim finansijama, situiranošću i opštim osećanjem sigurnosti.

Pročitajte i ovo: Haos u najavi: Kad se retrogradni Merkur javlja u 2024. i šta nam donosi

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević

Comments