Na astrološkom nebu je stalno neka planeta u retrogradnom hodu, donoseći svoj specifičan uticaj – a za razliku od brzog i intenzivnog Merkura koji se kreće retrogradno tri puta godišnje, retrogradni Pluton se kreće daleko sporije i javlja jednom godišnje.

Noseći ime Boga podzemlja, Pluton vas podstiče da se suočite sa senkom, toksičnim uverenjima i obrascima, dubokim psihološkim i emocionalnim povredama – i otpustite prošlost, kako biste izrasli izlečeni i osnaženi. Pluton je planeta smrti, ponovnog rađanja i regeneracije i njegova simbolika je Feniks koji se izdiže iz pepela – spaljuje sve što vam više ne služi, kako bi podstakao rast.

Retrogradni Pluton je započeo svoje putovanje 2. maja i trajaće do 11. oktobra, prolazeći najpre kroz znak Vodolije, a zatim kroz znak Jarca, u kome je proveo većinu vremena u dugom periodu od 2008. do 2023. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)


Tokom ovog astrološkog tranzita bićete podstaknuti da se pozabavite sopstvenim toksičnim, negativnim i samodestruktivnim ponašanjem, obrascima i sistemima verovanja. U ovom periodu možete rešavati svoja kompulsivna ponašanja i zavisnosti.

Pošto se kreće veoma sporo, retrogradni Pluton nema uticaj koji primećujete na neki očigledan način – sve se odvija u vašem unutrašnjem životu, a na kraju ovog perioda možete primetiti da ste stekli više jasnoće i prevazišli neka sabotirajuća ponašanja.

Dok se kreće kroz fiksni vazdušni znak Vodolije, kojom vlada Uran, planeta iznenadnih promena, povezana sa jedanaestom kućom umrežavanja i dugoročnih želja, nekonvencionalnošću, kontriranjem, humanošću, tehnologijom i progresivnim idealima, Pluton daje prioritet unutrašnjem radu u ovim oblastima. Vreme je da pogledate svoju senku u odnosu na platonske veze, društvo kojim ste okruženi i načinima na koje koristite tehnologiju i društvene medije.

Posebno značajan momenat može nastati 2. juna, kada Jupiter, krećući se kroz Blizance formira harmoničan trigon sa Plutonom, uvećavajući njegove moći. A kada Mars, planeta akcije napravi trigon sa Plutonom 21. jula, možete biti inspirisani da preduzmete akciju u vezi sa spoznajama koje je retrogradno kretanje Plutona podstaklo.

Pročitajte i ovo: San koji će svaki horoskopski znak moći da ostvari ove godine

Šta retrogradni Pluton donosi svakom horoskopskom znaku

Ovan

Dok se Pluton kreće retrogradno kroz vašu 11. kuću umrežavanja, vaš društveni život bi mogao biti intenzivniji nego obično, posebno u smislu dinamike sa prijateljima i kolegama. Ovo je period za istraživanje duše i utvrđivanje koliko su te veze zdrave ili toksične. Mogli biste razmišljati o dugoročnim željama i idejom da manifestujete nešto sasvim drugačije od onog u čemu ste se kretali godinama.

Bik

U periodu retrogradnog kretanja Plutona razmišljaćete o toksičnoj dinamici u svom životu – mogli biste postati svesniji načina na koje ste dozvoljavali stvaranje prepreka na profesionalnom putu. Vreme je da iskorenite negativne obrasce, kako biste osvojili svu svoju moć. Kada retrogradni Pluton krene korz vašu devetu kuću avanture, mogli biste doživeti transformacije svojih sistema verovanja i lične filozofije.

Blizanci

Ovaj tranzit utiče na način koji vidite svet i utiče povećavajući vašu težnju da proširite vidike i ponovo procenite svoju filozofiju i uverenja. To može biti neprijatno i stvoriti teskobu, ali na kraju možete steći više samopouzdanja. Dok se Plutonkreće unazad kroz vašu osmu kuću emocionalnih veza i intimnosti u poslednjim mesecima svoje retrogradnosti, istraživaćete svoje emocije u vezi sa seksom, zajedničkim resursima ili dugovima.

Rak

Većinu vremena retrogradni Pluton se kreće kroz vašu osmu kuću emocionalnih veza, intimnosti i zajedničkih resursa, podstičući vas na teška suočvanja sa duboko emocionalnim temama. Shvatanje korena svojih strahova, nesigurnosti i svega drugog zbog čega se osećate neprijatno u ovim oblastima života, na kraju može doneti isceljenje. Kada krene kroz vašu sedmu kuću partnerstva tokom poslednjih meseci retrogradnog hoda, Pluton vas podstiče da razmišljate o određenim ponašanjima, misaonim procesima ili dinamici koji inhibiraju dugoročni rast u ličnim vezama. Ova faza je odlična za dublje razumevanje sebe u odnosu na druge – članove porodice, bliske prijatelje, partnera, pa čak i poslovne partnere.

Lav

Pluton počinje retrogradni hod u vašoj sedmoj kući partnerstva, podstičući vas da razmislite o svojim ličnim vezama i preispitate ono što vas sputava da ostvarite zajedničke ciljeve. Velike unutrašnje transformacije su pred vama – radi se o tome šta želite ili ne želite i u čemu treba da otpustite kontrolu, ili da imate malo više kontrole. Tokom poslednjih meseci Plutonove retrogradnosti, njegovo kretanje kroz vašu šestu kuću zdravlja je prilika da razmislite o svojoj dnevnoj rutini i trajnom ukidanju nezdravih navika.

Devica

Retrogradni Pluton kreće iz vaše šeste kuće zdravlja i nege, tako da imate priliku da preispitate da livam vaše svakodnevne navike dobro služe i omogućavaju da se osećate zdravo i snažno i da upravljate svojim životom – ili je sasvim suprotno. Prilagodite se slušajući svoju intuiciju, kako biste se uskladili sa svojim potrebama, a kada krene kroz vašu šetu kuću romantike i samoizražavanja tokom poslednjih meseci retrogradnosti, istražite koje obaveze i ponašanja treba da prekinete ili prevaziđete, kako biste potpunije zakoračili u svoju kreativnu moć.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Vaga

Plutonova retrogradnost u vašoj petoj kući romantike i samoizražavanja može biti izuzetno osnažujuća, jer ćete biti podstaknuti da koristite svoj glas na samouvereniji i kreativniji način. Unutrašnji rad u ovom periodu posvećen je razmatranju onoga što zaista želite da kažete i onoga što vam stoji na putu i sprečava vas da kanališete svoje strasti u umetnički izraz. U kretanju kroz vašu četvrtu kuću domaćeg života u poslednjem mesecu retrogradnog hoda, borićete se sa duboko ukorenjenim emocionalnim problemima iz detinjstva. Razmisltie šta možete otpustiti da biste dosegli transformativno isceljenje.

Škorpija

Retrogradni Pluton u vašoj četvrtoj kući domaćeg života, izaziva vas da preispitate pitanja moći, kontrole i toksičnosti koja mogu biti ukorenjena u vašoj porodičnoj dinamci. Sada imate prilike da osvetlite i pročistite ovu oblast života, a od velike koristi će vam biti samorefleksivne prakse (kao što je terapija). Kroz ovaj rad, mogli biste da otkrijete da uverenja koja ste imali o sebi nisu istinit i da je vreme da promenite scenario svoje priče, tako da u njoj budite glavni lik, kao što zaslužujete.

Strelac

Retrogradni Pluton se kreće kroz vašu treću kuću komunikacije, što znači da ćete teško tolerisati površne razgovre i ćaskanja (i više nego obično). Plutonova energija je duboka, moćna i kontrolišuća, a njen intenzitet se pokazuje u tome kako komunicirate sa drugima, učite, trgujete i upijate informacije. Dozvolite sebi vreme da razmislite o tome kako možete postići pobedničke rezultate, a da ne budete tako strogi prema sebi. Pluton se zatim vraća u vašu drugu kuću prihoda tokom poslednjeg meseca retrogradnosti i donosi jasnoću oko ponašanja, obrazaca i navika koje vas možda sputavaju kada je u pitanju sticanje i zarađivanje.

Jarac

Retrogradni hod Plutona kroz vašu drugu kuću prihoda, može da podstakne vrlo duboko razmišljanje o tome kako generišete novčani tok i da li je vaš pristup u skladu sa vašim vrednostima. Takođe biste mogli postati svesniji kako problemi moći i kontrole podižu svoje ružne glave u ovoj oblasti vašeg života i kako možete da ih rešite. Poslednjeg meseca retrogradnosti, Pluton se vraća u vašu prvu kuću sopstva – mesto koje vam je potpuno poznato. Možda je vreme da se pozabavite nedovršenim psihološkim radom u vezi sa kreiranjem vašeg ličnog brenda i jačanjem samopouzdanja.

Vodolija

Pluton je proveo više vremena u vašem znaku nego prošle godine, tako da ste zaista shvatili šta to znači za transformacije koje su u vezi sa tim kako vidite sebe, svoj identitet i samopouzdanje i kako želite da se predstavite svetu. Razmišljajte o periodu Plutonovog retrogradnog hoda, kao o mirnijem periodu u kome možete uspostaviti ritam da zaista razmislite o svim ovim temama i kako da najbolje postupate kada dođe jesen. Poslednjih par meseci retrogradnosti u vašoj dvanaestoj kući duhovnosti, pa iskoristite to vreme da iskoristite svoju intuiciju i brinite o svom mentalnom zdravlju kao načinu da istražite svoj osećaj sebe (i svoje snove).

Ribe

Pluton se kreće unazad kroz vašu dvanaestu kuću duhovnosti tokom najvećeg dela svoje retrogradnosti, omogućavajući vam da se zaista udubite u rad na sebi, naročito u rešavanje dugotrajnih emocionalnih ožiljaka i povreda iz prošlosti, kojih želite da se oslobodite. Imate šansu da sve to raspakujete i prođete kroz to, možda zajedno sa terapeutom ili mentorom od poverenja, kako biste došli do svetla na kraju tunela. I dok se Pluton vraća u vašu jedananestu kuću umrežavanja tokom poslednjih meseci retrogradnog hoda, očekujte značajnu samorefleksiju oko vaših platonskih veza i onoga što vam je potrebno da biste se osećali povezano, viđeno i usredsređeno kada ste deo tima.

Pročitajte i ovo: Velike teme koje svakom znaku donosi Pluton u Vodoliji u naredne dve decenije

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments