Duhovne tehnike i rituali manifestovanja su svima dostupni i možete ih praktikovati u skladu sa onim što vam deluje zanimljivo, ili to možete raditi intuitivno. Možete isprobati različite metode i prakse, tražeći one koje vam odgovaraju, a možete i eksperimentisati sa tehnikama i ritualima koje astrolozi predlažu vašem horoskopskom znaku.

Rituali manifestovanja za svaki horoskopski znak

Ovan

Mirne, tihe i zen tehnike meditacije ne važe za vas! Vi ste hrabri, puni energije i preduzimanje akcije je vaš prirodni impuls. Za vas su uzbudljivi, energični i brzi rituali manifestovanja u skladu sa vatrenom prirodom vašeg znaka – rituali manifestovanja kroz pokret. Jednostavno povežite ono što već radite (vežbate, hodate, trčite, vozite bicikl), sa vizualizacijom – vidite sebe tamo gde želite da budete i dok se krećete, zamislite da se već tamo nalazite. Usmerite energiju koja se kreće kroz vaše telo ka željenom ishodu – svaki put kad dostignete neki cilj vežbanja, osetite kako ste korak bliže ostvarenju svoje zamisli.

Bik

Vaš vladar je Venera, planeta senzualnosti i zadovoljstva i vama je potreban udoban prostor i prizemljeni i smireni rituali manifestovanja, kako biste bili potpuno sabrani i prisutni tokom postavljanja namere. To znači čišćenje, organizovanje i ukrašavanje doma, na način koji vam donosi radost i u kome uživate. Vi ste veoma povezani sa svojim čulima, tako da je kod vas sve u meditaciji i vizualizaciji – potrebno je da uključite svih pet čula u svoje rituale manifestacije. Možete napraviti plejlistu sa muzikom koja vas dovodi u odgovarajuće raspoloženje, upaliti mirisne sveće, pijuckati ukusan čaj, hodati bosi po pesku – šta god vam odgovara. Takođe bi vam bila korisna „tegla prosperiteta“ – posuda koju ćete puniti simbolima izobilja, začinskim biljem, kristalima… Svaki put kad nešto ubacite, fokusirajte se na svoju nameru. Takođe, možete se manifestovati kroz seksualnu magiju, odnosno, usmeravanje orgazmične energije ka ostvarenju svojih ciljeva.

Blizanci

Pošto je vaša vladajuća planeta Merkur, koji upravlja komunikacijom, za vas je pisanje najbolje sredstvo manifestovanja, koje pojačava vašu intuiciju i podstiče vas da pronađete svoju pravu moć. Prvi korak je da se oslobodite preterane analize, koja vam može skrenuti pažnju – uzmite olovku u ruku, spustite je na papir i pustite reči da teku. Ispišite svoje namere i dok to radite stvorite u sebi osećanje kao da ste ih već ispunili. Osetite svoje želje kao stvarnost u kojoj živite i osetite zahvalnost što ste to ostvarili. Uključite vođenje dnevnika i pisanje afirmacija, da biste artikulisali svoje ciljeve i namere.

Rak

Postoji nekoliko alata za manifestovanje koji bi vam bili korisni – to može biti spremanje hrane prema porodičnom receptu ili nekom drugom posebnom receptu koji sami sastavili. Dok spremate hranu razmišljajte o tome šta ćete sve uraditi da ostvarite svoje želje. Kada je jelo skoro gotovo zamislite da ste to već ostvarili i kad sednete da jedete, oživite osećanja radosti, trijumfa, ispunjenosti, postignuća, zahvalnosti. Takođe za vas može dobro raditi postavljanje oltara u vašem domu, koji priziva podršku predaka – fotografije, uspomene, sveti predmeti i sve što vam se čini prikladno. Vašem manifestovanju može pomoći i Mesec – napravite Mesečevu vodu (izložite staklenu bocu punu vode svetlosti mladog ili punog Meseca), kako biste povećali kreativnost, isceljenje i inspiraciju. Zamislite svoju specifičnu nameru sa svakim gutljajem.

Lav

Vama upravlja Sunce, koje je moćna sila manifestacije. Da biste pojačali manifestovanje u svom životu, lezite na osunčanom mestu zatvorenih očiju, osetite toplinu, zamislite kako zraci ulaze u vaše telo i vizualizujte ono što želite. Sunca predstavlja vaš duh, vašu svrhu i radost – osećanje ove energije je ključno dok postavljate svoju nameru. Tehnike uzemljenja vam mogu pomoći da ostanete stabilni i oslobodite se blokada i frustracija – prigrlite energiju Zemlje, tako što ćete gajiti sobne bilje, hodati bosi, planinariti. Tabla vizije takođe može biti vrlo korisna, kao i ples uz omiljenu muziku i osećanje radosti i zadovoljstva koje treba da sadrže vaši rituali manifestovanja.

Devica

Za ostvarenje svojih namera trebalo bi da se usredsredite na to da radite manje i da privučete više. Predajte svoje precizne planove, rasporede i vremenske okvire Univerzumu – budite otvoreni za primanje onoga što je najbolje za vas, čak i ako je to drugačije od onoga što ste zamislili. Vi ste prirodno skloni organizaciji i detaljnom pristupu, tako da je možda zapisivanje svakog koraka na putu ka cilju korisno – ali zaustavite se na tome. Važno je da odvojite vreme da se fokusirate na to da budete, a ne da se naprežete. Kada dozvolite sebi da se opustite, moći ćete da iskoristite moć privlačenja onoga što želite u svom životu. Vaši rituali manifestovanja treba da budu opuštajući i umirujući. To može biti meditacija, afirmacije, vođena vizualizacija, vežbe zahvalnosti – sve što vas opušta i centrira. Rad u bašti je vrlo praktičan i terapeutski, a dok radite vizualizujte svoj željeni rezultat.

389A7184 Rituali manifestovanja koje treba da praktikujete – prema horoskopu

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci koji će ove godine ispoljiti više ljubavi prema sebi

Vaga

Vi ste romantični, imate osećanje za sklad i ravnotežu i veoma cenite umetnost i estetiku. Vizuelni rituali manifestovanja, kao što su tabla vizije ili kutija želja, mogu biti odlučan način usmeravanja energije. Isecite slike iz časopisa, reči i citate i napravite kolaž, ili ih poređajte u lepu kutiju koju ste namenili sakupljanju predmeta povezanih sa vašim ciljevima. Zamislite da već imate ono što želite dok pravite svoju viziju, tablu ili kutiju, koju ćete držati na istaknutom mestu u svom domu ili u prostoriji u kojoj se osećate inspirisano. Takođe, možete napraviti umetničko delo koje prikazuje željeni ishod i podstiče energiju koju pozivate u svoj život. Unesite više kreativnosti, kako biste se osećali sigurnije sa onim što iznosite u svet.

Škorpija

Vaša vladajuća planeta je Pluton, koji predstavlja smrt i ponovo rođenje, transformaciju, uništenje i podzemni svet, a to znači da ste ispunjeni transformativnom energijom. Iskoristite ceremoniju vatre da transformišete staru i mrtvu energiju u nešto pozitivno i novo. Vi ste u stanju da se izdignete kao Feniks iz pepela. Razmislite o svemu što vas sputava, napravite spisak stvari koje vam više ne služe – to uključuje odnose, toksične navike, zavisnosti, samoograničavajuća uverenja, negativne misli, bolna sećanja. Kada završite, odvojte malo vremena da zamislite koliko ćete se lakše osećati bez opterećujućih stvari i šta sve možete postati bez njih. Spalite komad papira na kome ste zapisali ove stvari i dok gori, zamislite da se sve to čisti i odlazi iz vašeg bića. Zamislite da se one transformišu u nešto što možete podesiti prema svojoj volji i iskoristiti da ostvarite svoje snove. Takođe, mogli biste imati koristi od usmeravanja orgazmičke energije u snagu manifestovanja.

Strelac

Sa srećnim Jupiterom na vašoj strani, imate veliki potencijal i urođenu sposobnost za manifestovanje, samo morate biti voljni da pokušate. Za osobu slobodnog duha, kao što ste vi, koja neprestano juri za novim iskustvima i znanjima, funkcionisaće ekspanzivni rituali manifestovanja koji uključuju mudrost, putovanje, novitete. Otključavanje vaših najmoćnijih manifestacionih sposobnosti dolazi kroz uranjanje u slobodu i istraživanje. Potrebno vam je da se osećate inspirisano, tako da morate da osvojite mesta na kojima se osećate ohrabreno da ostvarite svoje želje. Rituali koji vas guraju iz vaše zone komfora mogu uključivati odlaske na koncerte i vizualizaciju željenih rezultata dok plešete ili planinarenje i postavljanje namere kad stignete na vrh – gledajte na svako novo iskustvo kao na komponentu vašeg putovanja ka željenoj sudbini.

Jarac

Rituali manifestovanja i duhovno isceljenje mogu biti pojačani dodirom sa elementom zemlje. Jedan od načina da to uradite je da koristite kristale, bilje i ulja – nosite kristal sa sobom, koristite aromaterapiju i biljnu kupku i fokusirajte se na svoje namere dok to radite. Još jedan moćan ritual je sađenje semena – bukvalno. Posadite biljku u saksiji, ili zasadite bašticu i neka svako sebe predstavlja ono što želite da manifestujete. Možete izabrati i određene bilje koje simbolizuju vaše namere – kada ih posadite u zemlju, postavite svoje namere, imenujte biljke prema željenom ishodu, kada ih zalivate, izgovarajte reči potvrde i ohrabrenja (sve ono što sami želite da čujete). Pustite korenje i rastite kroz svoje magične biljke.

Vodolija

Kao jedan od najveštijih znakova zodijaka imate snažne sposobnosti manifestovanja i generisanja – možete učiniti da se stvari dogode jednostavnim postavljanjem jasne namere i preduzimanjem adekvatne akcije. Vi ste vizionar, koji je sposoban da zamisli bilo koju mogućnost dovoljno snažno, da je pretvori u stvarnost. Sve što vam treba za manifestovanje su vaš um i vaša mašta. Vi samo zamislite kao da se nešto već ostvarilo, a Univerzum se pobrine za ostalo. Najveću podršku biste mogli dobiti od duhovnog kruga za manifestovanje – skup na kome meditirate, delite sa drugima ono što vas inspiriše i duboko se povezujete na duhovnom nivou. Kada se energije udruže, čuda se dešavaju – prepoznajte svoju ulogu u kolektivu, koja je mnogo moćnija od pokušaja da sami stvorite magiju.

Ribe

Veoma ste kreativni i maštovitii potreban vam je izlaz za vaš bogat unutrašnji život. Rituali manifestacije za vas su pretvaranje vaših snova i emocija u umetničke forme. Usmerite svoju energiju kreativnosti u ono što želite da privučete, a pošto je vaša vladajuća planeta Neptun, planeta snova, inspiracije i misticizma, mogli biste imati koristi od transcendentalnih tehnika. Potrebno je da budete u stanju da lebidite svojim duhom iznad materijalnog sveta, dok ipak ostajete vezani za njega. Pišite slikajte, svirajte, vajajte, pravite kolaže, da biste otključali svoju moć. Neka vaša dela budu prožeta energijom onoga što priželjkujete i tretirajte ih kao magično oruđe, meditirajte pred njima i pustite da život imitira umetnost.

Pročitajte i ovo: Mentalno čišćenje koje svaki horoskopski znak treba da sprovede do kraja godine

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević

Comments