Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Nikada nisam imala idole, nikada nisam poželela ni da budem neka druga, sasvim mi je udobno u sopstvenom telu i glavi, osim dva frajera kojima sam potpuno oduševljena i na koje sam pala direktno na trepavice sa visine od 170 cm, bez potpetica, naravno.

bianca jagger munich Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Danas ipak, ako se dobro zamislim bilo bi zgodno na par minuta živeti život Bjanke Džeger (Bianca Jagger). Zašto?

Pre i posle svega zato što fantastično zvuči biti “bivša žena Mik Džegera” (Mick Jagger), bez obzira na prefiks bivša. Ali Bjanka nije samo to.

ekprc1eaby7rcree Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Bjanka Džeger je manekenka, glumica, novinarka i aktivista. Njeno nikaragvansko poreklo, spoj vrelog temperamenta, nepredvidivosti, slobode i tajanstvenosti Kariba, izdvojilo je iz mase jednoličnih manekenki.

studio543 Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Suvereno je vladala pistom početkom sedamdesetih, imala je reputaciju trendseterke i bila je akter svih najvažnijih modnih dešavanja u Njujorku. Bila je jedna od poznatih gostiju noćnog kluba “Studio 54”, a ostala je upamćena po svom čuvenom ulasku u ovaj večni klub, na belom konju za svoj rođendan.

1288897667 Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Kako jedna haljina može da promeni život, i okruženja i žene koja je nosi, pokazala je upravo Bjanka, koja je svojom Halston haljinom učinila njujorški klub “Studio 54” ultrapopularnim. Ona je na svoj čuveni party ušetala na konju odevena u Halston haljinu izazovno spuštenu na ramenima. Nakon njenog orginalnog ulaza, klub je postao megapopularan, a tadašnja žena frontmena Roling Stounsa (“The Rolling Stones”), Mika Džegera, ušla je u modnu istoriju.

parties2 100662s Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Ništa manju senzaciju nije izazvala ni venčanica Bjanke Džeger 1971. godine, kada se ova buntovnica udala za Mika Džegera. Na venčanju sa Mikom nosila je klasično odelo, a ispod nije imala grudnjak, pa su svi gosti pored čina venčanja popularnog para, imali priliku da vide i zanosne obline i draži najženstvenije rock modne ikone svih vremena.

mick jagger bianca fashion style harry caresse 001 Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Zanimljiva je priča o čuvenim odelima iz “Savile Row”, kvarta u Londonu koji je postao svetski poznat po najboljim krojačima. Činjenica je da su prvi najbolji krojači sa Savile Row-a bili Jevreji koji su krojački zanat učili širom Evrope. Sama ulica još je poznata po legendarnom koncertu Bitlsa (“The Beatles”) koji se održao na krovu jedne od zgrada, te po kućnom broju sedam iz kog se imaginarni lik Žil Verna (Jules Verne), Phileas Fogg, uputio na put oko sveta. Veliki obožavatelji Savile Row odela bili su: Šon Koneri (Sean Connery), koji je odelo sa Savile Rowa nosio u kultnom “Dr. No”-u, Rodžer Mur (Roger Moore) u gotovo svim svojim ulogama, i naravno Mik Džeger i njegova tadašnja supruga Bjanka Džeger. Bjanka je toliko volela Mikova odela da je i za sebe morala da naruči nekoliko. Za Mika je naručivanje odela sa Savile Rowa bila sasvim normalna stvar, gotovo identična kupovini najskupljih kuća ili najluksuznijih automobila.

mick jagger bianca fashion style harry caresse 003 Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Bjanka je često kombinovala muške odevne predmete sa ženstvenim šeširima, farmerke i kožne jakne. Njen uticaj u popularnoj kulturi obeležio je i Endi Vorhol (Andy Warhol), kome je pre svega bila prijatelj, ali i jedna od mnogobrojnih muza.

bianca Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Sve ono zahvaljujući čemu je Bjanka postala modna ikona i obeležila jedno vreme, permanentno se vraća u izloge i izaziva isto interesovanje kao i sedamdesetih kada je ona upravo svojom pojavom izgradila stil seksepilnih silueta koje krajnje decentno pokazuju sve ženske atribute. Vraćaju se i kombinezoni kao reminiscencija na kraj sedamdesetih i početak osamdesetih. Plisirane suknje ispod kolena, pantalone sa visokim strukom uz blejzer i čarobna A-forma haljinica sa čizmama. Boje, od narandžasto-crvene suknje sa Gučijevih revije do fuksija haljine Lanvena. Suprotno ovim intenzivnim bojama i dalje su na sceni bela, kao na D&G reviji, i nežne bež nijanse koje nam predstavlja Cloe. Bunt sedamdesetih iskazuje se i jednostavnom rokerskom jaknicom nalik na Burberry, na disko eru, Bjanku Džeger i “Diskoteku 54”.

mqry0jqjye5o0yqm Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Fascinacija sedamdesetim godinama kada su Bjanka Džeger, Vorhol, Lajza Mineli (Liza Minnelli) i Roj Halston (Roy Halston) divljali po “Studiju 54”, vidna je u kolekcijama svih vodećih kreatora za sve naredne sezone kao godine rokenrola, Njujorka, najboljih koncerata Roling Stounsa, Endi Vorhola, Kenedija, kultnog “Kluba 54” i stila i šarma Bjanke Džeger.

BiancaJagger1978 Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Disco estetika, ali i seksepil delimično nadahnut bajkerskom modom, doneli su slobodu u izražavanju i u modi, i to će ostaviti pečat za sva vremena.

 Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Vruće pantalonice, tuba i ra-ra suknje, haljine s jednim ramenom i minijaturne torbice nosila je pre svih i bolje od svih i ultimativna ikona stila, Bianca Jagger. I danas je ona žena koja predvodi rokersko-modnu dinastiju poetične i nezaboravne njujorške supkulturne scene. Nećemo se zavaravati – i tada je bilo šunda, ali u dosta manjoj meri nego danas.

bianca and jade jagger mother and daughter Rock & Roll Fashion  Bianca Jagger

Njen ekscentrični modni stil obeležio je sedamdesete i uveo ih u modni kult za sva vremena a skandalozno ponašanje, šokiralo je američku javnost dovoljno da zauvek ostane najveća ikona večne rok mode jedinstvene poput Bjanke Džeger.


Vesna Mitić radi samo ono što želi i nosi samo ono što joj se slaže sa karakterom. Fer igrač, kapriciozna, sujetna, hirovita, impulsivna i razmažena. Seća se kako je propao rock & roll, iako Džeger još uvek peva, a ona više ne broji godine od kada je počela da piše. Sve što je do juče bila, više nije, sve što je želela, više ne želi, sve što je do juče volela – voli, ali nekako iza sebe i sa visine.

Editors choice