TikTok je ove godine pokrenuo mnoštvo trendova u stilu i lepoti. Od coastal cowboy do latte šminke, ova društvena mreža je ispunjena različitim makeup i modnim stilovima. Najnovija estetika koja će nas bez sumnje uvesti u jesenje dane je rockstar girlfriend način šminkanja.

Možda je naziv za ovu estetiku pomalo “nezgodan”, jer ne želimo da se definišemo samo kao nečija devojka, ali uprkos imenu beauty trenda koje nije najsrećnije, želimo da isprobamo sve što ovaj stil šminkanja i frizura donose!

U nastavku, objašnjavamo vam tačno kako da isprobate ovaj buntovnički trend.

Šta je rockstar girlfriend trend?

Estetika rockstar girlfriend šminke je divlja – baš onoliko koliko ste je zamislili. Prepoznaćete je po smokey eye look šminki, čupavoj kosi i smelim nijansama karmina. Termin rockstar girlfriend se odnosi na stil šminkanja i odevanja poznatih ličnosti poput Kourtney Kardashian Barker, koja je donela lični izbor da transformiše svoj izgled u grunge estetiku, tokom svoje veze sa bubnjarom benda Blink-182, Travisom Barkerom. Zbog ljubavi, odjednom je postala prava rokerka, barem kada je reč o odeći i makeup izborima.

Umesto da estetiku zovemo rockstar girlfriend, bolje je da je nazovemo jednostavno: rockstar makeup, jer možete biti prava rok zvezda i bez dečka koji je u bendu. Barem vaša šminka može biti rokerska! U stvarnosti, ova estetika zapravo samo oponaša velike zvezde kao što su Joan Jett, Janis Joplin, Tina Turner, Stevie Nicks, kao i bezbroj drugih elemenata muzičkog žanra (iz prošlosti i sadašnjosti).

Ovaj namerno neuredan, razigran beauty trend je pravo osveženje posle vladavine clean girl estetike i “tihog luksuza” koji je uticao na sve – od frizure do manikira. Rockstar girlfriend kombinuje stilske teme iz subkultura sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina. Dakle, podrazumeva nošenje mnogo kože, tamne boje, razmazanu šminku, veliki srebrni nakit, divlju kosu i čizme sa platformama.

U suštini, minimalizmu nema mesta u ovoj estetici, tako da clean makeup look možete sačuvati za drugi dan. Umesto toga, neka vaš vibe bude buntovnički, punk i beskrajno cool. Ova estetika je zato sjajan način da se razmrdate i napunite novom energijom, a usput i pokažete svoju divlju stranu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@loving_stevie_forever)

Muzika je oduvek bila veliki katalizator trendova, a mlađe generacije danas po prvi put otkrivaju legendarne bendove, eksperimentišući sa stilovima šminkanja koji su nekada bili popularni. Na to je svakako uticala i popularnost serije Daisy Jones & The Six, ali i The Idol, koju su svi gledali isključivo zbog mode i makeup momenata.

Kako postići rockstar girlfriend estetiku

Da biste bili prava rok zvezda, morate da se osećate što bezbrižnije i autentičnije, a ovaj makeup look odražava tu nameru, koja je mnogo više od nošenja kožne jakne i čizama sa platformom. Da biste je postigli, trebalo bi da se osećate kao najsamouverenija osoba u prostoriji, privlačeći pažnju bilo da ste u masi ili u centru pozornice.

Kada steknete samouveren, a opet misteriozan stav, šminka je samo “jagoda na šlagu”. Lepota ovog trenda je u tome što ne morate biti profesionalna šminkerka da biste dobili rockstar girlfriend look. Što je šminka neurednija i manje koncizna, to bolje. Jedina dosledna karakteristika u skoro svakoj verziji rockstar girlfirend estetike je naglasak na očima.

Tamni izgled očiju je dobro blendan, ali takođe treba da izgleda kao da krejon ili senke nosite nekoliko dana. Osnovna šminka na očima treba da bude sirova, sa svim istaknutim nesavršenostima. Elementi koji vam možda smetaju u drugim trendovima šminkanja – poput tamnih podočnjaka – definišu karakteristike ove estetike, pa ih prihvatite. Ako želite više definicije, kreirajte malo krilo sa olovkom ili tečnim ajlajnerom na gornjoj liniji trepavica, ili dodajte malo crvene senke, uz zavodnički, seksi crveni karmin.

Pročitajte i ovo: Doll lashes – retro šminka koja se vratila u punom sjaju

Naslovna fotografija: instagram.com/sukiwaterhouse

Božica Luković

Comments