Nezavisno od vašh preferencija, romantične seks poze imaju jednu zajedničku nit – oba partnera su spojena i telesno povezana sve vreme tokom čina.

Jedan od načina da dostignete tu dozu intimnosti je da usporite u trenucima kad mislite da se ubrzate. Ako to probate, znajte da će svaka poza postati romantičnija i intimnija.

Veoma često se parovi fokusiraju na grub i brz seks. Naravno, u tome nema ništa loše, već je poenta da se probaju i različite stvari. Kad usporite i odvojite vreme da osetite svaki deo tela svog partnera, celo iskustvo će biti intenzivnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Human Lovers (@humanlovers)

Intimne poze takođe pomažu da budete bliži sa partnerom. One pomažu da zaista odvojite vreme jedno za drugo i da se u potpunosti posvetite odnosu. Budite prisutni i pažljivi prema partneru i vremenu koje provodite zajedno. Sklonite telefone, zapalite sveće i prilagodite prostoriju u kojoj ćete imati seksualni odnos.

Ovo su romantične seks poze koje će povećati vašu prisnost sa partnerom

Zagrljaj koji se topi

Za dubok osećaj povezanosti, isprobajte vežbu tantričkog vezivanja pod nazivom zagrljaj koji se topi. Skidajte se veoma polako jedno pred drugim, a zatim se stojeći umotajte u zagrljaj celim telom na 10 do 15 minuta dok usklađujete disanje. Radi se o vežbi dubokog povezivanja koja pomaže da se partneri opuste tokom seksualnog čina. Ova poza može dovesti do veoma intenzivnog orgazma.

Lotos ljubavi

Ova klasična tantrička poza je jedna od najboljih ukoliko želite da pojačate romansu u odnosu. Važi za jednu od prisnih poza koja nudi mnoštvo prilika za ljubljenje, razgovor, kontakt očima i gornjim delom tela. Kad se nađete u krilu svog partnera, samo se lagano ljuljajte, dok gledate jedno u drugo i uživate u seksualnom činu.

Velika kašika

To je položaj kašike gde partner koji je spreda kontroliše sve pokrete u pogledu brzine, dubine i kretanja, dok partner koji je pozadi ostaje miran. Uzdržavanje od kretanja i dopuštanje partneru da preuzme kontrolu, uz otvorenu komunikaciju, može biti pravo erotsko iskustvo.

Bindžovanje kao polazna tačka

Zaključajte vrata, ugasite svetla i skinite se goli. Uvucite se pod udobno ćebe kao da želite da gledate film na Netflixu. Lezite u položaj male kašike i ušuškajte se pored partnera. U naletima pritiskajte guzu uz partnera dok se oboje ne uzbudite toliko da morate da pauzirate film/seriju. U tom trenutku partner klizi otpozadi dok mu je noga obmotana oko vaših kukova – ne morate čak ni da se pomerate sa kauča. Za intenzivniji osećaj, ispravite noge i pritisnite ih zajedno. Usredsredite se na penetraciju klitorisa po potrebi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucie Caron (@lucymacaroni)

Pročitajte i: Viralni TikTok seks trend – pritisak stomaka za snažniji orgazam

Vezivanje

Nabacite pokrivače preko glave tako da imate osećaj da ste u šatoru. Recite partneru da legne na leđa kako biste mogli da mu pričvrstite zglobove iznad glave. Važno je da budete na vrhu i da se pažljivo namestite tako da ležite ravno sa nogama između partnerovih. Ukoliko se radi o muško-ženskom odnosu, ovaj ugao olakšava penetraciju klitorisa o partnerovu pubičnu kost. Ljubljenje tokom seksa nekad može da bude nespretno, te se iz tog razloga fokusirajte na to da jedno drugom kažete kako se osećate da biste pojačali romansu. Rečenice poput volim kako se osećam kad sam sa tobom i sviđa mi se kada se polako i nežno krećeš – mogu da vas uvedu u seksi raspoloženje.

Nežni stisak

Lezite na stomak i držite noge ispravljene, ali blago raširene. Opustite ruke pored sebe ili ih ispružite ispred sebe. Neka vaš partner legne preko vas dok je naslonjen dlanovima ili laktovima kako ne bi svu svoju težinu prebacio na vas. Trebalo bi da stavi svoje noge iznad vaših. Dok se vaša tela spajaju, zatvorite noge i prekrstite ih u zglobovima. Ovakav pristup seksu je mnogo intimniji i zbližava vas u svakom smislu.

Čaura

Umotajte se i obavijte ruke oko njegovog vrata, jednu nogu stavite oko njegove zadnjice, a drugu ravno između njegovih nogu. Uradite to na način da budete veoma blizu jedno drugom. Nogom ga privlačite bliže dok se mazite i uživate u svom malom prostoru za dvoje. Možete i da partnera uhvatite za zadnjicu kako biste uskladili međusobni ritam – ako ste shvatili da ste više za lagani, romantični seks umesto brzog.

Pročitajte još i: Uzbudljive poze za najbolji seks van kreveta

Naslovna fotografija: instagram.com/humanlovers

Marija Gavrilović

Comments