Pripremite se za emotivni rolerkoster uz listu kvalitetnih ostvarenja, jer su ovo romantični filmovi koje je teško gledati dvaput. Ispunjeni su dubokim emocijama, jedinstvenim pričama o ljubavi i životnim lekcijama koje ostaju sa nama zauvek. Iako ih je teško emotivno podneti, lepota i poruke ovih ostvarenja imaju moć da nas podsete na snagu iskrene povezanosti i važnost življenja svakog trenutka – punim srcem. Predstavljamo vam priče koje će vam slomiti srce, ali i pružiti nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti celog života.

Ovo su romantični filmovi koje je teško gledati dvaput

The Notebook

Rachel McAdams i Ryan Gosling maestralno dočaravaju ljubavnu priču koja prevazilazi vremenske granice. Allie i Noah, dvoje mladih iz različitih društvenih slojeva, zaljubljuju se jedno u drugo uprkos preprekama. Njihova romansa, ispričana kroz retrospektivu, dodiruje najdublje emocije, vraćajući nam veru u istinsku ljubav. Dirljive scene, poput one u kojoj Noah grli Allie na kiši, ostaju urezane u sećanje dugo nakon što odjavna špica prođe. Ipak, svest o neminovnom kraju njihove priče čini ponovno gledanje emotivno iscrpljujućim.

The Fault in Our Stars

Shailene Woodley i Ansel Elgort tumače dvoje tinejdžera koji se bore sa kancerom. Uprkos teškim okolnostima, oni pronalaze ljubav i podršku jedno u drugom. Njihova priča, ispunjena humorom, nadom i suzama, podseća nas da živimo svaki dan punim plućima. Scena u kojoj Augustus organizuje piknik za Hazel u amsterdamskom muzeju ostavlja nas bez daha. Međutim, saznanje o neizbežnoj tragediji koja ih očekuje čini ponovno gledanje bolnim i teškim.

A Walk to Remember

Mandy Moore i Shane West briljiraju u ovoj dirljivoj priči o ljubavi i odrastanju. Landon, buntovni tinejdžer i Jamie, povučena religiozna devojka, zaljubljuju se uprkos brojnim razlikama. Njihova romansa nas podseća da ljubav ima moć da transformiše život. Scene, poput one u kojoj Landon grli Jamie na pozornici nakon predstave, godinama ostaju u sećanju. Nažalost, saznanje o Jamieinoj borbi sa leukemijom čini ponovno gledanje izmarajućim.

P.S. I Love You

Hilary Swank i Gerard Butler očaravaju u ovoj priči o ljubavi, gubitku i isceljenju. Holly, ožalošćena udovica, dobija niz pisama od svog preminulog muža Gerryja, koja je vode na putovanje samootkrića. Kroz smeh i suze, pratimo Holly dok ponovo otkriva ljubav i sebe. Dirljive scene, poput one u kojoj Holly čita Gerryjevo poslednje pismo, bude najdublje emocije. Ipak, bol zbog gubitka i tuga koji prožimaju film čine ga teškim za ponovno gledanje.

The Time Traveler’s Wife

Rachel McAdams i Eric Bana u potpunosti iskazuju svoj glumački talenat u ovoj neobičnoj ljubavnoj priči. Henry, bibliotekar sa genetskim poremećajem koji putuje kroz vreme, i Clare, umetnica koju posećuje od njenog detinjstva, bore se da izgrade zajednički život uprkos izazovima. Njihova ljubav prevazilazi granice vremena, ostavljajući nas sa verom u sudbinu i istinsku povezanost. Scene poput one u kojoj se Clare i Henry venčavaju, svesni neizvesnosti koja ih čeka, ostaju u sećanju. Međutim, konstantna razdvojenost i neizbežni gubici čine ponovno gledanje emotivno zahtevnim.

Me Before You

Emilia Clarke i Sam Claflin očaravaju u ovoj priči o ljubavi koja prevazilazi klasne granice. Lou, vedra i ekscentrična devojka, postaje Willova negovateljica, paralizovanog mladića iz bogate porodice. Njihov odnos prerasta u ljubav koja im menja život. Ipak, ubrzo saznajemo o Willovoj odluci da želi okonča svoj život, čemu se ne bismo vraćali ponovo. 

Pročitajte i ovo: Otkrijte Disney+ magiju: Najbolja ostvarenja koja treba da pogledate

Naslovna fotografija: instagram.com/the_notebook_official

Nikola Gudelj

Comments