Francuska Polinezija mami svim svojim čarima. Nežno beli pesak i tirkizna voda su prve asocijacije na Bora Boru. Ovo ostrvo spada u najegozičnija mesta na planeti pa se tako nalazi i na našoj kratkoj listi romantičnih destinacija za medeni mesec. Bez daha će vas ostaviti tradicija i kultura meštana, polja hibiskusa i peščane plaže.

U restoranima hotela će vas dočekati izvrsna kuhinja i specijaliteti, kako lokalni tako i svetski. Ambijent na Bora Bori je više nego bajkovit. Ostrvo se može pohvaliti i luksuznim smeštajem, gde izdvajamo hotel “Bora Bora”, koji pored prijatnog enterijera sadrži i teniske terene i nudi časove jahanja. Mnogi instruktori organizuju ekskurzije hranjenja ajkula. Najzastupljenije prevozno sredstvo je bicikl, ali možete iznajmiti električni automobili u Vitapeu i sa svojom drugom polovinom uživati u lepoti ovog ostrva.

Više o samom ostrvu i njegovim čarima možete saznati u reportaži u kojoj smo već pisali o ovom ostrvu.

B1006224 Romantične destinacije za medeni mesec bora bora 2 Romantične destinacije za medeni mesec bora bora9 Romantične destinacije za medeni mesec

Male je egzotični kutak smešten u jugozapadnom delu Indijskog podkontinenta i predstavlja glavni grad ostrva Maldivi. Čini ih oko 1200 ostrva podeljenih u male grupe koje se nazivaju atoli. Peščane plaže, kokosove palme i ambijent bogat koralima pružaju pravi doživljaj.

U restoranima se najčešće spremju jela od morskih plodova, a glavni specijalitet jeste crveni jastog i posebno pripremljena tunjevina.

Na Maldivima ne smete propustiti surfovanje, skijanje na vodi i pecanje. Sa svojom polovinom se možete upustiti i u ronilačke avanture, oni koji su to probali kažu da je osećaj veličanstven. Posetioci ističu da je zalazak sunca na Maldivima više nego romantičan. Sigurni smo ako se posle svog venčanja uputite na ovu egzotičnu destinaciju da taj prizor nećete propustiti. Takođe, možete rezervisati sto na plaži i večerati uz zvuke talasa. Maldivi su sinonim za romantiku. Ako se odlučite za upoznavanje sa kulturom ovog jedinstvenog kutka na planeti posetite biblioteku, Nacionalni muzej i Fish market.

36415 Velika Romantične destinacije za medeni mesec 127 cmc maldivi original Romantične destinacije za medeni mesec 15597 puna Romantične destinacije za medeni mesec maldives11 Romantične destinacije za medeni mesec IMG 8767 Romantične destinacije za medeni mesec Sandbank Romantične destinacije za medeni mesec Allong Romantične destinacije za medeni mesec just married Romantične destinacije za medeni mesec

Smešten u istočnoj Evropi, Prag je takođe jedna od najpopularnijih destinacija za medeni mesec. Ukoliko volite gradski ambijent i ljubitelj ste umetnosti, onda je za vas pravi izbor prestonica Češke. Prag je u isto vreme moderan i istorijski grad, idealan za zaljubljene parove.

Ovaj grad tokom čitave godine nudi interesantne festivale i manifestacije, pa tako ukoliko u Prag dolazite početkom septembra možete prisustvovati Jesenjem festivalu internacionalne klasične muzike. Početkom maja se održava Praški festival folklora i predstavlja pravi umetnički spoj muzike, plesa, tradicionalnih kostima i legendi.

U restoranima morate probati tradicionalno češko pivo i domaću kuhinju. Prave atrakcije grada predstavljaju: Karlov most (najstariji očuvani praški most koji je podigao kralj Karlo IV, 1357. godine), katedrala Sv.Vida (najveća i najznačajnija crkva u zemlji) i zamak Hradčani. Posetioci kažu da je Prag najlepši noću, pod zlatnim svetlima grada.

Uživajte u svom medenom mesecu bilo gde na planeti.

prague03 Romantične destinacije za medeni mesec Pragues Charles Bridge Prague 4 Romantične destinacije za medeni mesec 1 20100331 4059 2361 pic Romantične destinacije za medeni mesec golden city of spires prague Romantične destinacije za medeni mesec castellodipraga 01 Romantične destinacije za medeni mesec photo lg czechrepublic Romantične destinacije za medeni mesec

Sledeće subote u rubrici Wannabe Bride čitajte o modernim frizurama za venčanje.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments