Roze boja u enterijeru? Ako nas pitate, ali i svetske trendove u uređenju doma, odgovor je jednoglasno – da! Roze boja može na savršeno nežan način upotpuniti vaš prostor, jer nije suviše intenzivni akcenat u boji, a nije ni monotona i neutralna, kao bež ili camel boja. Ako ste raspoloženi da ovog proleća unesete promene u svoj dom, a nemate odvojen veliki budžet – predstavljamo vam nekoliko jednostavnih i jeftinih načina da unapredite izgled svog prostora roze bojom. Poigrajte se i uživajte!

Roze s ulaza

Unesite roze boju u dom u velikom stilu! Takoreći, i unesite je i iznesite. Ulazna vrata ofarbajte u nežnoroze boju i od samog starta pripremite goste na ono što mogu da očekuju kada uđu u vaš prostor. Ko je ikada rekao da je pravilo da ulazna vrata budu dosadna, u boji drveta, crna ili siva? Nismo sigurni ko, ali jedno je sigurno – ne slažemo se sa time. Zato, farbu u ruke, i uz malo veštine, postići ćete odličan efekat i istaći se u moru istih ulaznih vrata.

Roze nameštaj, prekrivači ili čak tapete

Ovo nije za one koji se plaše da se opuste u uređenju! Šalimo se, naravno – ali jeste za one koji su slobodniji i otvoreniji prema unošenju više boja i dezena u svoj životni prostor. Ukoliko više volite jednostavnost, preporučujemo vam da jednostavno jedan komad nameštaja obojite u roze, a ako želite još malo detalja – možete dodati i prekrivač u različitoj nijansi ove boje. I naravno, ako ste raspoloženi za još ukrasa i detalja, preporučujemo vam dezenirane tapete kojima ćete zaokružiti ceo prostor i učiniti ga još dinamičnijim i jedinstvenijim. Mada, ako ste kreativno raspoloženi – možete umesto tapeta i sami oslikati zid!

Roze segment zida kao detalj

Kada smo već kod roze farbe kojom možete ofarbati kako delove nameštaja tako i ulazna vrata, zašto joj ne bismo našli još jednu namenu? Možete se odlučiti da jedan ceo zid kao detalj ofarbate u roze, ili pak, ako vam je ceo zid previše, da ofarbate samo deo zida. Takođe, ako kao na fotografiji ispod imate određen izdvojen segment zida, on je idealan za farbanje u drugačiju boju od ostatka zidova u stanu – a mi vam preporučujemo da to bude roze boja.

Comments