Verujte mi, i ja sam kao devojčica prva aktivno odbijala da nosim roze boju i bila oštra u svom stavu protiv nje, jer je ona bila deklarisana kao “boja za devojčice” i za mene to kao da je bila uvreda. Želela sam da mogu da budem više od toga, nisam želela da budem kao sve druge devojčice, želela sam da budem buntovna, da budem Žuti rendžer, nosim plave Nike patike i odlučila da će mi omiljena boja biti zelena. Naravno, od tada sam odrasla, shvatila da je u redu da sve devojke budu kao druge devojke, odnosno da budu šta god da požele. Da je okej voleti nekomercijalne, ali i komercijalne stvari, da je okej uživati u crnoj odeći, ali i puderstoroze komadima, da je sloboda da odaberemo ono što za nas simblizuje ženstvenost zapravo na nama samima. I zato sada radosno pišem da se roze boja polako vraća na modni tron i da već želim neke od ovih komada iz nastavka teksta. Roze naočare za sunce – može! Roze perika za kosu – YASS! Roze aksesoari, rukavice, torbice – da, da i da. Evo predloga odevnih komada u roze boji koji će biti atraktivni u narednom periodu.

Roze kardigan i roze aksesoari

Ovo je savršen primer stajlinga u kojem je uklopljeno više nijansi roze boje – a koji je savršen street style autfit u kojem biste mogle otići na posao, dejt ili u šetnju sa prijateljicama. Pored nežno, baby roze kardigana na zakopčavanje, možete se odlučiti i za roze torbicu u intenzivnijoj boji koja će doći do izražaja i koja će vam osvežiti celokupan stajling, a zatim sve to zaokružiti naočarima za sunce, u roze i narandžastoj boji. Roze tonovi u ovom autfitu deluju sveže, ženstveno i moderno, i pokazuju kako izgledaju ženska energija i snaga.

Roze slip haljina preko svetloroze rolke

Još jedan odevni komad koji se vratio u modu i koji sigurno planira tu i da ostane je čuvena slip haljina, koju bi svaka žena trebalo da ima u svom garderoberu. I to ako je moguće, više njih! Sa slip haljinom teško da ćete pogrešiti, a ovakva haljina u nežnoroze boji može biti veoma romantičan i lep komad za savremene elegantne prilike. U hladnijim danima takođe je možete uklopiti uz suptilnu, svetloroze rolku koju ćete obući ispod, kao i uz efektnat aksesoar u vidu male torbe.

Pink-roze kosa

Iako ovo nije primer odevnog komada, može se smatrati delom celokupnog stajlinga – jer roze kosa je statemet kosa, i uz nju brižljivo morate da planirate šta ćete obući. Roze kosa je u jednom trenutku prošle godine postala trend među poznatima, jer su svi tokom karantina imali potrebu da se nečime zabave i naprave bilo kakvu moguću promenu – a nastavila je u manjoj meri da bude popularna i u 2021. Ipak, ako biste želeli da isprobate nošenje roze kose ali niste spremni na blajhanje i farbanje, dobra perika može biti savršen test.

Comments