Iako još uvek nisam mama, svaki put kad uđem na instagram profil Rudy Jude, poželim da moj budući život baš tako izgleda. Pratim je već nekoliko godina, još od kako je dobila prvog sina i iako to možda nema mnogo smisla, osećam se vrlo uključeno u njen život. Svi smo valjda prošli kroz to sa nekim koga pratimo online, zar ne? Ona je, pored toga što je mama, upešna blogerka i modna dizajnerka sa fokusom na izradi odeće od prirodnih materijala. Pritom, obožavam to što je iskrena i spontana, i svoje ideje skoro svakodnevno deli kroz tutorijale na svom instagram kanalu.

Vidi se da želi da “zanatske” veštine koje poseduje proširi među ljudima koji je prate. Od toga kako da sami sašijete muumuu haljinu (fotografija dole), do toga kako da zakrpite omiljene pantalone – kod nje sam videla apsolutno sve . Takođe, modele koje dizajnira za Rudy Jude brend i sama nosi u svim situacijama, različitim varijantama stylinga, čak ne beži od toga da prikaže kako izgledaju kada su već “iznosani”. U potpunosti živi život u svom svetu i dizajnu i veoma je otvorena po tom pitanju, a to nije nešto na šta sam često nailazila.

Fokus njenog brenda su everyday modeli odeće za žene, muškarce i decu. Najčešće su u pitanju stvari klasičnih i jednostavnih krojeva – “perfect mom jeans”, široka haljina, helanke ili udobni top, u kojima možete da izgledate vrlo fashionable (ako želite) ali i jako opušteno i svakodnevno. To su komadi odeće u kojima možete da se isprljate, radite, jedete, spavate, odete na piknik ili se igrate sa decom. Pored komfora, prirodni i prirodno bojeni materijali koji prijaju koži su takođe fokus njenog brenda. I u ovo doba high fashion brendova u kojem vlada stalna potreba za ograničenom serijom odeće koja će već sledeće sezone možda izaći iz trenda – njena fokusiranost na timeless komade je nešto što mi veoma prija.

U tom svetu uglavnom brze i sve brže mode, falio mi je neko kao što je Rudy, ko ne žuri, čiji modeli ne zavise samo od ovog trenutka – SADA – i ko u svemu tome uspeva da bude i full time modni kreator i da u isto vreme živi lep porodični život. Čini mi se da nam je svima dosad već dobro poznat pojam burn out-a, a ukoliko dolazite iz sveta modnog dizajna – za njega ste sigurno čuli i ranije. Svi u nekom trenutku “pregore”. Rudy, nasuprot tome, neguje stil “normalnog” i svakodnevnog života, koji naravno ponekad sa sobom donosi haos, ali to nije neizdrživo. A to čini da se i sama malo umirim i pomislim – ok, moguće je da takav život vodim i ja.

Već neko vreme osećam da je vreme da malo usporim, i mogu da pretpostavim da je i drugima to potrebno u ovoj godini. Kada je ceo svet oko mene haotičan, potrebno mi je da negde nađem mir, ali istovremeno ostanem produktivna i kreativna. Zato ću se rado vratiti Rudy, i ne samo njenom minimalističkom dizajnu – nego i ideji mirnog životnog stila koja iza njega stoji.

Naslovna fotografija: instagram.com/rudyjude

Jovana

Comments