Poznate ličnosti su se ponovo vratile sa svojim trendovima, ali, iskreno, za ovaj trend – niko nije ni pitao. Ne znamo da li je ovo vid nostalgije ili satire, ali nakon mnogih drugih komada iz dvehiljaditih koji su se vratili u modu u poslednje vreme, došao je i red na “ružne” duge suknje. Ako se prisetite ranih dvehiljaditih, ovaj trend je pogotovo bio popularan na crvenim tepisima, kao i kod glumica sa Disney kanala.

Bella Hadid i Kendall Jenner ponovo uzvraćaju udarac

Naravno, ko će drugi da vrati ovaj trend nego Bella Hadid i Kendall Jenner. Hadid ga je povratila kad se pojavila u pačvork suknji do kolena u Tribeka naselju Njujorka još u septembru prošle godine. Nakon izvesnog vremena, pojavila se i u dugačkoj cargo suknji koju je uklopila u svoj Y2K look sa oversized duksericom i čizmama do kolena – i ostalo je istorija…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella (@bellahadid)

Sve otkako je jedna od sestri Hadid objavila fotografiju na kojoj nosi pomenutu suknju, trend je polako, ali sigurno, počeo da se širi, jer su i druge poznate ličnosti počele da ulaze u vode Y2K mode. Isto tako, njena drugarica Kendall Jenner viđena je kako nosi dugu cargo suknju na jednom događaju prošle godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by REVOLVE (@revolve)

“Ružne suknje” ne nose samo Hadid i Jenner

Isto tako, Amelia Gray, model i ćerka poznate američke TV ličnosti, Lise Rinne, na svom Instagram profilu objavila je fotografiju u kojoj je za deo svog autfita izabrala dugu teksas suknju. Ne možete da ne primetite i to da je blajhala obrve, što u kombinaciji sa crnim krop topom u potpunosti baca u nostalgiju dvehiljaditih.

Pročitajte i ovo: Nova opsesija ogrlicama od kanapa

Naravno, i Doja Cat je rado “naskočila” na ovaj trend, kao naša Y2K modna ikona. Na festivalu Coachella viđena je u malo opuštenijoj varijanti – noseći zavezanu majicu i nešto dužu iscepanu teksas haljinu, uparenu sa oversized čizmama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

Jedna od mojih omiljenih izvođačica, Rina Sawyama, koja je pored Doje Cat istinska nostalgična ikona, uspela je da i ovaj trend podigne na viši nivo, noseći teksas komplet i duboke crne čizme sa platformom. Iskreno, koliko god da je ovaj trend užasan, Rina je uspela da da malo nade čitavoj ovoj situaciji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rina Sawayama (@rinasonline)

Većina poznatih ličnosti je ovu suknju stilizovalo sa već postojećim brzim mikro-trendovima koji se pojavljuju na društvenim mrežama, ali verovali ili ne – postoje načini da se ovaj odevni komad uključi i u vaš ormar, ako baš toliko želite. Jedan od primera koji možete pratiti je više biznis lookova, ali ne mora da znači da ćete ovu kombinaciju nositi samo na posao. Suknju možete ukombinovati sa blejzerom ili belom bluzom (oversized ili običnom) svog izbora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Poznate ličnosti nisu jedine koje su deo ovog trenda, jer smo počeli da ga uveliko viđamo i po Instagramu. Pojedini od Insta-blogera su se potrudili da nas svojom čitavom kombinacijom bace u nostalgičan vajb, jer je delovalo kao da gledamo fotografije iz perioda ranih dvehiljaditih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mabel ❤︎ (@mabelmingg)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by a bit smart-assy (@lorinaugd)

Eto… nismo sigurni da li će vas ovaj “novi” trend inspirisati, ali ako ipak želite da se u njemu oprobate, izgleda da postoje načini da vaš autfit ipak i ispadne lep. Potrebno je samo da nađete suknju koji će vam dovoljno odgovarati – i vizuelno i fizički – kako biste mogli da ga uklopite sa svojim omiljenim komadima.

Ako vam se ovo dopalo, pročitajte i: Zašto volimo stil Kendall Jenner?

Naslovna fotografija: instagram.com/bellahadid

Nenad Grubanoski

Comments