Veze i odnosi nam donose najvažnije lekcije, jer su naši partneri i ljudi kojima smo okruženi naša ogledala i učitelji. Samopoznaja iz prošle veze vam može otvoriti oči!

U bliskim interakcijama možemo otkriti mnogo o sebi, a ta otkrića se nastavljaju i produbljuju u svakoj životnoj fazi. U dugoročnim vezama učimo i rastemo zajedno, razvijajući se u istom pravcu, a u onim prolaznim najviše učimo retroaktivno – samospoznaja dolazi kada počnemo da se preispitujemo.

Pogledajte da li se astrološko tumačenje onoga što je svaki znak mogao da nauči o sebi u svojoj prethodnoj vezi poklapa sa vašim iskustvom.

Samospoznaja iz prošle veze

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Elin Warn (@elinwarn)

Ovan

Shvatili ste da ste sami sebi najpotrebniji i da ste – za sada – sami sebi dovoljni. U redu je da budete singl, jer ionako niste imali mnogo vremena da se posvetite vezi. Fokusirani ste na druge životne oblasti i ciljeve. Kada budete spremni, imaćete više da pružite.

Bik

Vaša samospoznaja tiče se sopstvenih potreba i vrednosti – u poslednjoj vezi ste shvatili da su vaši standardi niži nego što bi trebalo da budu. Više ne želite da dopuštate da neko iskorišćava vašu dobrotu i širinu i rešili ste da postavite čvršće granice u sledećoj vezi.

Blizanci

Shvatili ste da niste sigurni šta želite u vezi. Niti da li ste spremni da se nekome posvetite dugoročno i da provedete život sa jednom osobom. Samospoznaja vas je uvela dublje u svest o svojoj potrebi da stičete nova iskustva i živite dinamičnim životom u kome (još uvek) nema mesta za ozbiljnu vezu.

Rak

Shvatili ste da ste spremni da mnogo rizikujete i da se odričete zbog ljubavi. Kada vam je stalo do nekog, činite sve što je u vašoj moći da ga usrećite i stavljate njegove potrebe i želje ispred svojih. Dalja samospoznaja vas vodi ka potrebi da razvijete malo više samopoštovanja, kako biste tražili i očekivali posvećenost jednaku vašoj.

Lav

Samospoznaja iz poslednje veze potvrdila vam je ono što ste već znali – vama je potrebno mnogo kvalitetnog vremena sa partnerom, mnogo posvećenosti, nežnosti, brige i ulaganja. Ne možete da budete sa nekim ko nije toliko uključen, jer se osećate zanemareno – a vi zaslužujete svu pažnju i ljubav koju ste i sami u stanju da pružite.

Devica

Shvatili ste da vam je potrebno puno prostora za sebe, da biste bili srećni. Ne možete biti u vezi sa nekim ko vas sputava i ko želi da svo slobodno vreme provodi sa vama, ne radeći ništa naročito. Potreban vam je partner koji ima isto tako dinamičan i zauzet život i koji će planirati i ceniti zajedničke trenutke.

Pročitajte i ovo: Koja ste junakinja iz ekranizovanih romana epohe prema horoskopskom znaku

Vaga

Samospoznaja o sopstvenim slabostima je vredna lekcija – želite da budete u centru pažnje svog partnera, želite da vas obožava i da stalno lebdi nad vama, jer se u suprotnom osećate nesigurno. I sada razmišljate o tome koliko je to nadrealno, pokušavajući da uravnotežite svoja romantična očekivanja.

Škorpija

Shvatili ste da vam treba neko ko će preuzeti odgovornost za svoja osećanja i svoje postupke, neko stabilan, zreo i pametan. I sada preispitujete sva svoja iskustva i posmatrate oko sebe, pitajući se da li takva osoba postoji i kakve druge nedostatke može imati i da li ćete moći da ih prihvatite i tolerišete.

Strelac

Poslednja veza je bila još jedna avantura po vašem ukusu i trebalo bi da ste zadovoljni sobom i da već tražite sledeće uzbuđenje. Ali niste. Samospoznaja je uznemirujuća – izgleda da ste spremni za ozbiljnu vezu i da fascinacija više nije dovoljna. Tražite pravu osobu za duboku posvećenost.

Jarac

Vaša samospoznaja je duboka – shvatili ste da morate da radite sa detetom u sebi i da mu pružite ljubav i sigurnost koju ste možda i dobijali u prethodnoj vezi, ali to nije bilo dovoljno. Postoje praznine u vama, koje morate popuniti sami, radom na sebi, pre nego što budete spremni da otvorite svoje srce za nekog drugog.

Vodolija

Shvatili ste da vam je potrebna srodna duša u svakom pogledu – želite nekog ko se oduševaljava istim stvarima kao i vi, ko ima slična interesovanja i hobije i sa kim možete da razgovarate o temama koje vas zanimaju. Želite nekog sličnog sebi i pitate se sa koje li planete dolaze tako retke osobe.

Ribe

Samospoznaja iz poslednje veze potvrdila vam je da niste u stanju da igrate igre i taktizirate i da se pravite nezainteresovani, da biste drugoj osobi dali prostora da preuzme inicijativu i približi vam se. Potreban vam je neko ko se ne plaši vaše emocionalne dubine i vašeg intenziteta.

Pročitajte i ovo: Toksična ljubomora prema horoskopu – kako svaki znak ludi od ljubomore

Naslovna fotografija: instagram.com/elinwarn

Brankica Milošević

Comments