Kada je u pitanju dolazak prolećne mode, mi uvek volimo da budemo pripremljeni unapred. Pored odeće, to znači da ćete u sezonu ući sa novim parom cipela. A sa toplijim vremenom stiže i dugo očekivano oslobađanje naših stopala od teških čizama, nakon meseci provedenih u debelim čarapama. Tokom predstojećih sunčanih meseci, učinićemo uslugu našoj obući usvajanjem najvećeg trenda cipela ovog leta: sandale na platformu.

Modeli obuće sa debelim đonom koji podsećaju na devedesete i rane dvehiljadite su u poslednje vreme ponovo oživeli na pistama zahvaljujući chunky stilovima modnih pisti za proleće/leto 2023. Sa toliko različitih načina nošenja sandala na platformu – od ravnih oblika do velikih potpetica i svega između – izdvojili smo pet popularnih stilova za ovu sezonu.

Sandale na platformu koje izdvajamo ove sezone

Ako ste mislili da je ravna platforma najbolji način da sebi “dodate” visinu, dozvolite nam da vam predstavimo njenog rođaka sa potpeticama. Što  više – to bolje što se nas tiče, naravno, pod uslovom da izbegavate kaldrmisane ulice. Ove sandale na platformu (mada ih možemo nazvati i papučama) su idealne za opuštene prolećne i letnje kombinacije – veoma su jednostavnog dizajna, i bele su boje – što ih čini jednim od najuniverzalnijih opcija koje imate na raspolaganju.

Zara 1 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober
Zara 2 1 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober

Ako volite grubi izgled martinki, i želite da imate to u formi sandale na platformu, onda je ovaj par koji smo odabrali – idealan. Sandale pomalo odaju i vajb gladijatorki – dobre vesti, s obzirom na to da su one veoma popularne ove sezone. Mi vam predlažemo da ih nosite uz maksi-suknju ili teksas šorts.

Zara 3 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober
Zara 4 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober

Ovaj tip sandale nam izaziva pravi nostalgični osećaj, jer se sećamo vremena kada su ih apsolutno svi nosili jedno vreme. Sandala sa platformom u stilu espadrile kombinuje uglađenu praktičnost cipela koje biste nosili na baštensku/bazensku zabavu sa oštrijim pristupom oblačenja koji voli gen-Z. S obzirom na to da je ovaj tip cipela prošao kroz gotovo sve ere oblačenja u svetu mode, verujte kad kažemo da ih je veoma lako stilizovati. Jedan od predloga koji izdvajamo su cvetne lepršave haljine i maksi-suknje – jer su idealna kombinacija za proleće i leto.

7 1 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober
6 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober

Za sve one koji vole edgy stil, i žele da kanališu svoju unutrašnju Wednesday Addams, ali na prolećni način – imamo rešenje i za to. Steve Madden gotovo nikad ne greši kad su u pitanju nesvakidašnji primeri dizajna, i zato izdvajamo ovaj par za novu toplu sezonu. Možete ih nositi sa tankim satenskim suknjama, lepršavim midi-haljinama ili čak crnom teksas haljinom.

8 1 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober
8 1 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober

Nastavljamo trend velikih platformi, i mislimo da bi se ove sandale uklopile bez premca uz svaki svetli prolećni autfit. Tokom proleća se svi obično okrećemo svetlijim i tropskim bojama, pa nam je ovaj par zato i zapao za oko, a mi predlažemo da ga nosite uz bele odevne komade, kako bi posebno došao do izražaja.

WILLIE FB ORA 01 1 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober
WILLIE FB ORA 04 1 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober

Ove godine ne možemo da prestanemo da govorimo o metalik komadima, zahvaljujući modnim revijama koje smo videli tokom meseca mode. Ne samo da se metalik može videti u jaknama, pantalonama, suknjama i drugim komadima, već se očigledno preslikao i na obuću, jer smo počeli da viđamo sve  više primera u metalik nijansama. Zato ovog puta biramo lila par, koji je dostupan i u zelenoj boji, a mislimo da će na pravi način upotpuniti svaki prolećni stajling.

10 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober
11 1 5 tipova sandala uz koje ćete osvežiti svoj prolećni garderober

Naslovna fotografija: instagram.com/stevemadden

Nenad Grubanoski

Comments